Endevinalles. montse ginesta

  • View
    572

  • Download
    0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Aquestes endevinalles són extetes del llibre Paraules Amagades. Montse Ginesta. Aplicació didàctica a l'aula: Aquesta presentació estava penjada al Bloc d'Aula. Els alumnes cada cap de setmana, qui vulguès, elegia una endevinalla i se l'aprenia. Després la recitava a l'aula. És una activitat que va agradar molt a la canalla.

Text of Endevinalles. montse ginesta

  • 1. PARAULESAMAGADES MONTSE GINESTA, BarcanovaRECORDEU... "EL CAVALLER ENAMORAT"? I la MontseGinesta?Aqu us deixo algunes endevinalles, que he llegit al llibre de"Paraules amagades" de la Montse Ginesta.

2. SC LA MILLOR ATLETASc atleta, un xic ximpletai dall ms viatgera, per tamb sestar-me quieta,lligada amb la cadeneta. 3. EL CAMLICTinc rodetes velocesper anar a mercat. Surto volads i torno llastrat. 4. LESPIETAUna mica desdentadajo sc a totes les cases.El meu desfici s obrirtotes les portes tancades. 5. BRUM-BRUMSi el que us agrada s badar,sc el company ideal.Esbufego, faig sotracsi amb un brumtant us porto a dalt dun puigcom us meno arran de mar.Sc diligent, abnegat,i mai no estic fatigat. 6. EL CAPGRSGiravolto i sc capgrs.De taronges i llimonesxipollejo el suc ms dol. 7. SIMPLE, MODEST I EDUCATSc un estri molt humil,lleuger i enjogassat,tant puc fer trenta gargotscom bastir una obra dart. 8. AI, QUIN FRED!Mai no dormo i faig rum-rum.Tinc el cor enfredorit,i tan fresquejo un sofregitcom un bon plat de llegums! 9. EL VALENTRanquejant i a mossegades,allibero fruits, confitsi verdures enclaustradesamb les dents ben esmolades. 10. CADA COSA T EL SEU LLOCSc inofensiu i lordre em motiva a fer el que faig,malgrat que a la meva clientela els diuen "els penjats". 11. LA BALLARINA ESTTICADiuen que sc belluguet,i no em moc del meu rajol.Amb un sacseig deixo netsels calotets i els llenols. 12. XAF!Tinc el cap ple de foratsque gotegen aigua clara,esbandeixo en un pim-pampeus, orelles, mans i cames! 13. UI QUINA POR!Lherba i les flors del jardtremolen en veurem venir! 14. LES PETITESPRESUMIDES!Senyoretespetitetes,molt coquetes,sovint blanques,amb nansetescorbadetes,amb platetsi culleretes.Amb les boquetes sempre obertes... 15. CLAC I CREC!A lobaga i amb un clac,el pa sec el deixo daurat.