agora.xtec. ? Web viewJane. Eyre / Lolita. Ruta 66 ... Gattaca (enginyeria genètica), Jurassic Park/World…

  • Published on
    11-Aug-2018

  • View
    212

  • Download
    0

Embed Size (px)

Transcript

INSTITUT MATADEPERA

OFERTA TREBALLS DE RECERCA 2015-17

DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA

1. Pla demergncia de lInstitut Matadepera (vlid per a alumnes de totes les modalitats de batxillerat)

Consisteix en elaborar un Pla devacuaci del nostre centre escolar. Avaluaci de la senyalitzaci, tipologia de centre i els riscos inherents. Proposta de mesures de seguretat.

Professora: Carme Herencia

2. Control dun equip electropneumtic mitjanant Arduino

El TDR consisteix en fer un procs industrial amb lequip delectropneumtica de qu disposa el Departament i fer el control mitjanant la placa Arduino UNO. Els objectius principals sn lestudi i disseny dun circuit electropneumtic i la programaci del procs fent servir lscketch dArduino .

Professor: Higini Fernndez

3. Disseny i construcci dun equip denergies renovables controlat per una placa Arduino

Es tracta de construir una maqueta que treballi diferents tipus denergies renovables (solar, elica,..) , prendre dades i tractar-les fent servir Arduino.

Professor: Higini Fernndez

4. Dissenyar un joc amb Scratch i controlat amb una placa Picaxe

El TDR consisteix en crear un joc amb el programa Scratch i que controli el moviment dels personatges i els successos amb una placa de programaci Picaxe.

Professor: Esteve Serra

5. Disseny duna aplicaci mbil amb App Inventor

Es tracta de fer una aplicaci per Android amb el programa App Inventor. Les funcions que hauria de tenir laplicaci es definiran al comenament del TDR.

Professor: Higini Fernndez o Toni Prez

6. Cotxe intelligent

El TDR consisteix a fer una maqueta dun cotxe a escala i que tingui elements automtics programats que facin daquest cotxe un cotxe intelligent.

Professor: Esteve Serra

7. Auditoria energtica del INS Matadepera (electricitat)

El TDR consisteix a fer un estudi (auditoria) del consum elctric del centre, valorar el resultat i fer una proposta destalvi al centre. Per fer tot aix s mesurar de forma prctica els consums al centre i es far un pla destalvi, que no sha de confondre amb domtica. Des de linici es treballaria generant una web amb Wordpress i un Podcast/Videopodcast, on quedaria reflectit el dia a dia de lelaboraci del TDR.

Professor: Toni Prez

8. S qui ets i qu fas (Seguretat informtica)

El TDR consisteix a comprovar com som de vulnerables amb Internet i el que engloba.

Per comprovar-ho es far un mapa de seguiment duna persona grcies a com interactua amb les diferents aplicacions del seu mbil. Tamb sanalitzaran els punts calents de la privadesa a la xarxa.

s tan fcil accedir al mbil / ordinador duna altra persona?

Amb tot aix tamb es reflexionar sobre les possibles conseqncies per a una persona normal (s tan greu que et tinguin controlat? Qu volen saber de mi?).

Des de linici es treballaria generant una web amb Wordpress i un Podcast/Videopodcast, on quedaria reflectit el dia a dia de lelaboraci del TDR.

Professor: Toni Prez

DEPARTAMENT DE CINCIES SOCIALS

1. El culte al cos i el rebuig a lobesitat: All que la cincia sap i la publicitat no diu

Lestudiant es familiaritzar amb la problemtica relacionada amb lestigmatitzaci de lobesitat, els mecanismes de regulaci del pes corporal i les dificultats per canviar el propi cos a voluntat, aix com dels perills del seguiment de dietes i de certes prctiques orientades a la consecuci dun cos 10. Sanalitzaran missatges publicitaris i revistes dactualitat per observar ladequaci o no dels missatges que es donen sobre aquests temes a all que cientficament sabem sobre ells. Tamb es faran entrevistes a joves a fi dobservar la interioritzaci de certs missatges i les creences que es tenen sobre aquests temes.

-Observaci important: Aquest treball es pot presentar al programa assessorament ARG.-UAB que porta a terme el professor David Snchez Carracero del Departament de Psicologia Clnica i de la Salut. Caldria que el grup de treball que shi apunts estigus molt interessat en aquest tema.

Professor: Ricard Casasayas

2. La guerra de Sria

Modernitat occidental duna banda, Islam tradicional de laltra. Una oposici irreductible? Un antagonisme entre dos mons? Radicalismes. Com comprendre els moviments islamistes entremig del desenvolupament econmic i la lacitzaci? Des del Golf Prsic fins a lOce ndic lhoritz sembla enfosquit. Com sha arribat al marasme actual? Com es passa de ser un ciutad europeu educat en democrcia a cultivar el nihilisme i la mort?

Aquest treball proposa recrrer la histria contempornia dOccident i dOrient i buscar les causes poltiques, econmiques i intellectuals que duen fins al moment present. Posar al descobert la complexitat de factors tant poltics com socials com geoestratgics, buscant ms enll del supsit que tota la culpa es troba en la religi, com alguns afirmen. Aquesta investigaci haur de passar per conflictes plens dinterrogants, de la histria al present, del prejudici a la justa anlisi, de les dictadures a la democrcia.

Professora: Rosa Molina

3. Conflicte entre Corea del Nord i Corea del Sud

Les relacions entre Corea del Nord i Corea del Sud han empitjorat en els ltims anys, en part a causa del programa nuclear nord-core. La probable successi del lder Kim Jong II ha afegit un nou factor de preocupaci en la zona.

Com es va dividir Corea? Quin paper hi van jugar els Estats Units i la Xina? Quina s la situaci actual del conflicte? Com afecta el conflicte a la poblaci? Com han evolucionat els drets humans a les dues Corees? Quins drets es vulneren actualment a un i altre pas?

El treball es pot iniciar amb una primera part histrica sobre el conflicte, que serveixi de marc dinterpretaci per als esdeveniments actuals. En un segon bloc, sanalitzaria la situaci de la societat coreana en els dos pasos, des de la perspectiva dels drets humans.

Professor: Miquel Molina

4. Pena de mort

La pena de mort a Espanya no existeix, per peridicament, sobretot durant els debats relacionats amb el terrorisme, hi ha un sector de la societat que reclama aquesta pena, per tant s tamb un tema vigent entre nosaltres.

- La pena de mort al mn

- Pasos abolicionistes i pasos executors.

- Diferents motius pels quals s'aplica, segons els pasos.

- El procs d'abolici a Espanya.

- L'opini pblica a Espanya.

Professor: Josep Lapuente

5. La Guerra Civil a travs de les fonts orals.

Buscar a gent gran del poble (es podria anar a lassociaci de gent gran voluntria), ja sigui de Matadepera o la poblaci en qu visqui lalumne/-a, que pugui aportar informaci en primera persona de com van viure la guerra, com van actuar ell i la seva famlia. Si van haver de marxar de casa seva, si hi van amagar alguna persona, per qu .... Aprofitar les darreres fonts orals que van viure tots aquests fets en primera persona i deixar-ne constncia.

Professora: Mireia Prez

6. Les protagonistes invisibles. Estudi del paper de la dona en un determinat perode histric, i de les seves aportacions a lart i/o als esdeveniments histrics.

Professora: Griselda Codinach

7. El moviment feminista. Estudi del moviment i evoluci fins a l'actualitat.

Professora: Griselda Codinach

8. Finances Personals

Aquest treball consisteix en elaborar un manual amb els conceptes essencials per a millorar la cultura financera dels ciutadans i que la seva interacci amb el mn financer no sigui tan asimtrica. El treball implica analitzar el mercat financer, analitzar la informaci i seleccionar la informaci important per a una persona del carrer que no t formaci financera. Es tracta delaborar una guia pel petit inversor.

La part emprica daquest treball consistiria en dissenyar exemples per fer entenedors els principals conceptes.

Aquest treball s una proposta feta des del programa ARG-UAB.

Professor: Javier Rebollo

9. Ens venen la moto? El llenguatge subliminal en la publicitat audiovisual.

El treball de recerca triat est relacionat amb la publicitat audiovisual, amb l'existncia o no (aix ho haur de demostra l'alumne) del llenguatge subliminal en la publicitat audiovisual i, si existeix, si s tan poders? Aquest tema es pot relacionar amb el treball de recerca proposat en el programa ARG-UAB Els joves i el consum.

Professor: Marta Rodrguez

10. L' Esglsia a l'poca medieval.

- Aprofundir amb els diferents mbits d' actuaci de l' Esglsia.

- Efectes i conseqncies d' aquesta actuaci.

- Repercussi en la cultura i societat occidental actual.

Professora Merc Julian

11. La secularitzaci d' occident.

- Origen.

- Causes i conseqncies.

- Situaci actual.

- Visi crtica dels tpics creats entorn el fet religis.

Professora Merc Julian

12. Dileg interreligis.

- Orgens.

- Situaci actual.

- Funci

- Importncia en la societat pluricultural.

Professora Merc Julian

DEPARTAMENT IDIOMES

TTOL

DESCRIPCI

Ladaptaci al cinema de la literatura en llengua anglesa.

Estudi dun cas.

Susana

El cinema s un dels arts ms importants del mn modern, i tamb un dels ms populars. Aix significa que sempre hi ha la necessitat dobtenir bon material atractiu per al pblic.

On es pot obtenir aquest material? Una de les fonts principals s la literatura i per aix seria molt interessant estudiar ladaptaci de la literatura per al cinema i descriure un cas rellevant.

Es poden analitzar diferents aspectes, com per exemple:

En qu consisteix el procs dadaptaci

Exemples dadaptacions importants

Estudi detallat dun cas: introducci de loriginal i