agora.xtec. ? Web viewJane. Eyre / Lolita. Ruta 66 ... Gattaca (enginyeria genètica), Jurassic Park/World…

  • Published on
    11-Aug-2018

  • View
    212

  • Download
    0

Embed Size (px)

Transcript

INSTITUT MATADEPERA

OFERTA TREBALLS DE RECERCA 2015-17

DEPARTAMENT DE TECNOLOGIA

1. Pla demergncia de lInstitut Matadepera (vlid per a alumnes de totes les modalitats de batxillerat)

Consisteix en elaborar un Pla devacuaci del nostre centre escolar. Avaluaci de la senyalitzaci, tipologia de centre i els riscos inherents. Proposta de mesures de seguretat.

Professora: Carme Herencia

2. Control dun equip electropneumtic mitjanant Arduino

El TDR consisteix en fer un procs industrial amb lequip delectropneumtica de qu disposa el Departament i fer el control mitjanant la placa Arduino UNO. Els objectius principals sn lestudi i disseny dun circuit electropneumtic i la programaci del procs fent servir lscketch dArduino .

Professor: Higini Fernndez

3. Disseny i construcci dun equip denergies renovables controlat per una placa Arduino

Es tracta de construir una maqueta que treballi diferents tipus denergies renovables (solar, elica,..) , prendre dades i tractar-les fent servir Arduino.

Professor: Higini Fernndez

4. Dissenyar un joc amb Scratch i controlat amb una placa Picaxe

El TDR consisteix en crear un joc amb el programa Scratch i que controli el moviment dels personatges i els successos amb una placa de programaci Picaxe.

Professor: Esteve Serra

5. Disseny duna aplicaci mbil amb App Inventor

Es tracta de fer una aplicaci per Android amb el programa App Inventor. Les funcions que hauria de tenir laplicaci es definiran al comenament del TDR.

Professor: Higini Fernndez o Toni Prez

6. Cotxe intelligent

El TDR consisteix a fer una maqueta dun cotxe a escala i que tingui elements automtics programats que facin daquest cotxe un cotxe intelligent.

Professor: Esteve Serra

7. Auditoria energtica del INS Matadepera (electricitat)

El TDR consisteix a fer un estudi (auditoria) del consum elctric del centre, valorar el resultat i fer una proposta destalvi al centre. Per fer tot aix s mesurar de forma prctica els consums al centre i es far un pla destalvi, que no sha de confondre amb domtica. Des de linici es treballaria generant una web amb Wordpress i un Podcast/Videopodcast, on quedaria reflectit el dia a dia de lelaboraci del TDR.

Professor: Toni Prez

8. S qui ets i qu fas (Seguretat informtica)

El TDR consisteix a comprovar com som de vulnerables amb Internet i el que engloba.

Per comprovar-ho es far un mapa de seguiment duna persona grcies a com interactua amb les diferents aplicacions del seu mbil. Tamb sanalitzaran els punts calents de la privadesa a la xarxa.

s tan fcil accedir al mbil / ordinador duna altra persona?

Amb tot aix tamb es reflexionar sobre les possibles conseqncies per a una persona normal (s tan greu que et tinguin controlat? Qu volen saber de mi?).

Des de linici es treballaria generant una web amb Wordpress i un Podcast/Videopodcast, on quedaria reflectit el dia a dia de lelaboraci del TDR.

Professor: Toni Prez

DEPARTAMENT DE CINCIES SOCIALS

1. El culte al cos i el rebuig a lobesitat: All que la cincia sap i la publicitat no diu

Lestudiant es familiaritzar amb la problemtica relacionada amb lestigmatitzaci de lobesitat, els mecanismes de regulaci del pes corporal i les dificultats per canviar el propi cos a voluntat, aix com dels perills del seguiment de dietes i de certes prctiques orientades a la consecuci dun cos 10. Sanalitzaran missatges publicitaris i revistes dactualitat per observar ladequaci o no dels missatges que es donen sobre aquests temes a all que cientficament sabem sobre ells. Tamb es faran entrevistes a joves a fi dobservar la interioritzaci de certs missatges i les creences que es tenen sobre aquests temes.

-Observaci important: Aquest treball es pot presentar al programa assessorament ARG.-UAB que porta a terme el professor David Snchez Carracero del Departament de Psicologia Clnica i de la Salut. Caldria que el grup de treball que shi apunts estigus molt interessat en aquest tema.

Professor: Ricard Casasayas

2. La guerra de Sria

Modernitat occidental duna banda, Islam tradicional de laltra. Una oposici irreductible? Un antagonisme entre dos mons? Radicalismes. Com comprendre els moviments islamistes entremig del desenvolupament econmic i la lacitzaci? Des del Golf Prsic fins a lOce ndic lhoritz sembla enfosquit. Com sha arribat al marasme actual? Com es passa de ser un ciutad europeu educat en democrcia a cultivar el nihilisme i la mort?

Aquest treball proposa recrrer la histria contempornia dOccident i dOrient i buscar les causes poltiques, econmiques i intellectuals que duen fins al moment present. Posar al descobert la complexitat de factors tant poltics com socials com geoestratgics, buscant ms enll del supsit que tota la culpa es troba en la religi, com alguns afirmen. Aquesta investigaci haur de passar per conflictes plens dinterrogants, de la histria al present, del prejudici a la justa anlisi, de les dictadures a la democrcia.

Professora: Rosa Molina

3. Conflicte entre Corea del Nord i Corea del Sud

Les relacions entre Corea del Nord i Corea del Sud han empitjorat en els ltims anys, en part a causa del programa nuclear nord-core. La probable successi del lder Kim Jong II ha afegit un nou factor de preocupaci en la zona.

Com es va dividir Corea? Quin paper hi van jugar els Estats Units i la Xina? Quina s la situaci actual del conflicte? Com afecta el conflicte a la poblaci? Com han evolucionat els drets humans a les dues Corees? Quins drets es vulneren actualment a un i altre pas?

El treball es pot iniciar amb una primera part histrica sobre el conflicte, que serveixi de marc dinterpretaci per als esdeveniments actuals. En un segon bloc, sanalitzaria la situaci de la societat coreana en els dos pasos, des de la perspectiva dels drets humans.

Professor: Miquel Molina

4. Pena de mort

La pena de mort a Espanya no existeix, per peridicament, sobretot durant els debats relacionats amb el terrorisme, hi ha un sector de la societat que reclama aquesta pena, per tant s tamb un tema vigent entre nosaltres.

- La pena de mort al mn

- Pasos abolicionistes i pasos executors.

- Diferents motius pels quals s'aplica, segons els pasos.

- El procs d'abolici a Espanya.

- L'opini pblica a Espanya.

Professor: Josep Lapuente

5. La Guerra Civil a travs de les fonts orals.

Buscar a gent gran del poble (es podria anar a lassociaci de gent gran voluntria), ja sigui de Matadepera o la poblaci en qu visqui lalumne/-a, que pugui aportar informaci en primera persona de com van viure la guerra, com van actuar ell i la seva famlia. Si van haver de marxar de casa seva, si hi van amagar alguna persona, per qu .... Aprofitar les darreres fonts orals que van viure tots aquests fets en primera persona i deixar-ne constncia.

Professora: Mireia Prez

6. Les protagonistes invisibles. Estudi del paper de la dona en un determinat perode histric, i de les seves aportacions a lart i/o als esdeveniments histrics.

Professora: Griselda Codinach

7. El moviment feminista. Estudi del moviment i evoluci fins a l'actualitat.

Professora: Griselda Codinach

8. Finances Personals

Aquest treball consisteix en elaborar un manual amb els conceptes essencials per a millorar la cultura financera dels ciutadans i que la seva interacci amb el mn financer no sigui tan asimtrica. El treball implica analitzar el mercat financer, analitzar la informaci i seleccionar la informaci important per a una persona del carrer que no t formaci financera. Es tracta delaborar una guia pel petit inversor.

La part emprica daquest treball consistiria en dissenyar exemples per fer entenedors els principals conceptes.

Aquest treball s una proposta feta des del programa ARG-UAB.

Professor: Javier Rebollo

9. Ens venen la moto? El llenguatge subliminal en la publicitat audiovisual.

El treball de recerca triat est relacionat amb la publicitat audiovisual, amb l'existncia o no (aix ho haur de demostra l'alumne) del llenguatge subliminal en la publicitat audiovisual i, si existeix, si s tan poders? Aquest tema es pot relacionar amb el treball de recerca proposat en el programa ARG-UAB Els joves i el consum.

Professor: Marta Rodrguez

10. L' Esglsia a l'poca medieval.

- Aprofundir amb els diferents mbits d' actuaci de l' Esglsia.

- Efectes i conseqncies d' aquesta actuaci.

- Repercussi en la cultura i societat occidental actual.

Professora Merc Julian

11. La secularitzaci d' occident.

- Origen.

- Causes i conseqncies.

- Situaci actual.

- Visi crtica dels tpics creats entorn el fet religis.

Professora Merc Julian

12. Dileg interreligis.

- Orgens.

- Situaci actual.

- Funci

- Importncia en la societat pluricultural.

Professora Merc Julian

DEPARTAMENT IDIOMES

TTOL

DESCRIPCI

Ladaptaci al cinema de la literatura en llengua anglesa.

Estudi dun cas.

Susana

El cinema s un dels arts ms importants del mn modern, i tamb un dels ms populars. Aix significa que sempre hi ha la necessitat dobtenir bon material atractiu per al pblic.

On es pot obtenir aquest material? Una de les fonts principals s la literatura i per aix seria molt interessant estudiar ladaptaci de la literatura per al cinema i descriure un cas rellevant.

Es poden analitzar diferents aspectes, com per exemple:

En qu consisteix el procs dadaptaci

Exemples dadaptacions importants

Estudi detallat dun cas: introducci de loriginal i de ladaptaci, descripci del procs dadaptaci, similituds i diferncies entre la novella i la pellcula pel que fa a lobjectiu, el tipus de pblic, el context, els personatges, dilegs

Quin va tenir ms xit? Perqu?

Exemples dadaptacions rellevants: Romeo and Juliet West Side Story / One of the Jane Austen or Shakespeare adaptations / High Fidelity / Moll Flanders / Wuthering Heights / Breakfast at Tiffanys / Jane Eyre / Lolita

Ruta 66.

Origen. influncies en el cinema, la literatura, la msica i el mercat. Decadncia.

Mireia

It was my dream that screwed up, the stupid hearthside idea that it would be wonderful to follow one great red line across America instead of trying various roads and routes.

Jack Kerouac (On the Road)

LaRuta 66, oficialmentU.S. 66per tamb coneguda comU.S. Route 66,Route 66,The Main Street of America(El carrer principal d'Amrica),The Mother Road(La carretera mare) i laWill Rogers Highway, s una carretera histrica que va formar part de laXarxa de Carreteres Federals d'Estats Units.

Busca informaci sobre aquesta carretera i analitza la rellevncia i les influncies que va tenir en la cultura i histria dels Estats Units. Pots comenar pels segents aspectes:

Origen i histria

Importncia

Principals viatjants

Parades principals (ciutats)

La idea romntica

Influncies artstiques (la generaci beatnik, novelles, canons, pellcules, merchandising...)

Geografia de la msica celta.

Similituds i diferncies segons la situaci geogrfica.

Lidia

La cultura celta va arribar al nostre pas fa molt de temps, i la seva msica encara sobreviu.

La msica celta ha derivat en estils diferents.

Lobjectiu daquest projecte s esbrinar els orgens de la msica celta i estudiar com sha barrejat amb altres estils de msica al llarg dels anys.

Els scars de Hollywood

Montse

Estudi en llengua anglesa sobre lAcadmia de Hollywood.

Histria

Clssics

Nominacions rellevants

Ancdotes i curiositats

Comentaris dels experts

Pellcules amb final sorprenent.... Comentari i opini de lalumnat.

El turisme com a eina de promoci local.

Mireia

Estudi de la proposta turstica local.

Proposta ditineraris i visites per turistes estrangers i millora de la promoci turstica (Qu hi ha fet? Qu es pot fer?).

Anlisi deines de difusi turstica existents i creaci de noves (video promocional, webs, psters...)

Press in the English-speaking world

Susana

Peridics importants. Estudi comparatiu de la premsa de llengua anglesa (tipus de llenguatge, registre, disseny, orientaci poltica...).

Estudi dun cas: comparaci del relat duna mateixa noticia dactualitat en diferents peridics.

Graffiti: Les parets al nostre voltant: autors i temtiques dels graffitis en les poblacions que vivim.

Lidia

Introducci sobre la histria del graffiti.

Recerca dels graffitis que hi ha a les poblacions on vivim. Temtica, autors, possibles influncies: temtiques, tcniques, color, etc. (part fonamental del treball)

Actualment, es pot considerar art, una forma ms d expressi o simple vandalisme?

England through

Dickens

Carolina

Fer un estudi sobre diferents aspectes de la societat anglesa de lpoca victoriana a travs dalguna de les obres escrites per Charles Dickens.

-Revoluci Industrial

-Estratificaci social (conflictes entre burgesia i classe obrera, injustcies, privilegis, misria, marginaci...)

-Explotaci laboral i moviments obrers que van sorgir.

-Leducaci dels infants

Diferncies entre la cultura mediterrnia i langlosaxona o americana

Carolina

Fer un treball comparatiu a fons sobre les diferncies entre les cultures dels dos pasos:

-Costums i tradicions

-Gastronomia

-Festes i celebracions

-La famlia

-Estereotips, etc.

Autors literaris del segle XIX o inici del XX

Montse

Qualsevol autor/a que pugui interessar; estudiar-ne una obra, o limpacte/influncia

OBSERVACIONS

* El redactat de tots els treballs de recerca proposat pel departament didiomes ser en lidioma propi de lrea que sha triat. Per tant, s imprescindible tenir un bon nivell daquesta llengua.

INSTITUT MATADEPERA. BATXILLERAT 2016-2017

PROPOSTES TREBALL DE RECERCA

** El departament didiomes est obert a modificacions dels temes i a altres propostes de lalumnat.

rea: Visual i Plstica i Dibuix Departament. D EXPRESSI

PROJECTES

OBJECTIUS comuns daquests projectes

1. La percepci visual en lart. Anlisi de la imatge.

Psicologia artstica. Lart representaci de lexpressi total.

2. El color. Anlisi, teories, qualitats, aplicacions, psicologia del color.

*Treball amb aplicaci prctica, creacions innovadores i personals

3. Fotografia Significat social.

Innovaci social des de linici als nostres temps.

Descobriment dels fotgrafs clssics

*Treball amb aplicaci prctica, creacions innovadores i personals

4. La ambigitat de la imatge publicitria . Semitica de la imatge, retrica de la imatge.

*Treball amb aplicaci prctica, creacions innovadores i personals

5. La ment de Leonardo da Vinci

Descobrir el Geni; la modernitat de Leonardo

6. El menjar com a element artstic.

La representaci del menjar al llarg de la histria de lart fins als nostres dies.

Aplicacions en la indstria i les joguines.

*Treball amb aplicaci artstica, creacions innovadores i personals.

1 Analitzar els mecanismes de la lectura visual, molt influenciada culturalment,...