Album de paisatges Maria Ibars

 • View
  215

 • Download
  0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

Text of Album de paisatges Maria Ibars

 • Maria Ibars Garca

 • COM SHA FORMAT? Lagent que el forma sn les aiges no canalitzades. Es forma quan el curs del riu es veu interromput per un precipici, i laigua cau en forma de cascada.

  DEFINICI: s la caiguda d'un curs d'aigua per un precipici.

  CLIMA MS HABITUAL: Normalment no variaria per naturalment, no te que ser un clima molt fred o molt calors perqu aix canviaria el estat de laigua.

  Uns dels ms importants sn: La Riera de l'Anyet (Cantallops Alt Empord) El Salt del Fit (La Jonquera, Alt Empord)

 • Quan tenia tres o quatre anys vaig anar a La Vall Fosca, i recordo que es podia crrer per uns camp immensos i tamb hi havia un llac on podies banyar-te i desprs de fer un bon pic-nic podies estirar-te a lherba sense preocupar-te de res.

 • DEFINICI: Extensi gaireb plana de sorra, situada a la vora del mar, d'un riu o d'un llac

  COM SHA FORMAT?Les platges es formen per l'acci de les ones i corrents marins que transporten materials a una determinada zona.

  CLIMA MS HABITUAL:El clima mes habitual a les plantes es el clima litoral.

  Una platja s una forma de relleu que la geomorfologia defineix com una acumulaci sobre la vora de la mar de materials d'una mida que va des de les sorres fins als blocs, passant per les platges de palets.

 • Cala En Turqueta s una de les platges ms visitades de Menorca tant com per la seva gran extensi o com el color turquesa de les seves aiges. Diu una llegenda que la Cala En Turqueta es deu al color de les aiges, encara que he trobat una altra teoria que em sembla ms estrafolria, que tindria q veure amb el desembarcament del pirata turc Piali , que el 9 juliol 1558 va destruir la ciutat de Ciutadella i va captivar 3.500 Ciutadans com esclaus ; en aquesta poca les rtzies turques eren constants, de fet uns pocs anys abans Ma Hi havia Estat tamb saquejada pel pirata Barba-roja .

 • Quan vaig anar a Menorca que ja era una mica ms gran vaig anar a una platja on la sorra era molt fina i hi havia diminuts trossets de coralls barrejats amb la sorra.Tamb vaig anar a veure els cavalls de Menorca que feien uns espectacles molt bonics.

 • COM SHA FORMAT? Els penya- segats estan formats per lerosi de laigua salada, les ones xoquen contra les roques. Lerosi es molt gran, tan que es pot veure a simple vista. Els penya-segats solen estar compostos per roques resistents a lerosi i al desgast per lacci atmosfrica.

  Definici: Quan el mar erosiona la roca i aquesta es treca en forma de lnea recta.

  Clima: El clima es clid un clima mar, com el que hi ha a les illesCanaries.

  El penya-segat de Moher, a Irlanda s un dels penya-segats msgrans del mn.

 • El meu pare i el meu tiet anaven de vacances a Calella i jo ara tamb hi vaig i mho passo igual de b amb aquelles vistes i les platges...Jo crec que el millor que hi ha a Calella s anar a la platja dels submarinistes a veure tots els peixos i a menjar una bona paella.

 • Entre aquestes vistes i un jardins impressionants ning no diria pas que no a passar unes vacancetes per sortir de la rutina...O si no per descobrir una mica ms dhistria sobre els palaus de Santander.

 • DEFINICI: s la caiguda d'un curs d'aigua per un precipici.

  COM SHA FORMAT? Lagent que el forma sn les aiges no canalitzades. Es forma quan el curs del riu es veu interromput per un precipici, i laigua cau en forma de cascada.

  CLIMA MS HABITUAL: Normalment no variaria per naturalment, no te que ser un clima molt fred o molt calors perqu aix canviaria el estat de laigua.

  Uns dels ms importants sn: La Riera de l'Anyet (Cantallops Alt Empord) El Salt del Fit (La Jonquera, Alt Empord)

 • La veritat s que a la Vall dAran shi poden fer moltes coses sobretot a la muntanya com per exemple veure els cavalls de muntanya amb aquelles potes i aquell cos tant precis o desconnectar i deixar-te emportar per el so dun petit rierol

 • COM SHA FORMAT? Els alvols estan formats perqu el vent va picant i picant I hi han parts ms dures i ms toves, les ms toves formen un forat i les dures es mantenen deixant aix forats amb una pedra.

  DEFINICI : La pedra te diferents parts i les toves sequedenrendides contra el vent. Es una pedra amb forats provocats pel vent.

  CLIMA: El clima noms ha de ser una mica humit perqu plogui.

 • Per la zona del nord dEspanya podem trobar llocs com aquest on podem gaudir dun precis paisatge, i descobrir secrets que samaguen entre aquests petits foradets on hi podem robar qualsevol animalets.

 • ALTRES INFORMACONS :En un relleu jove predominen les valls en V: els vessants, poc modelats per l'erosi, convergeixen en un fons molt estret.

  DEFINICI: Una vall s una depressi allargada de la superfcie terrestre recorreguda, en general, per un corrent fluvial

  COM SHA FORMAT? Es forma amb el pas del riu ha anat erosionant hi ha fet aquesta forma de V.

  CLIMA MS HABITUAL: Es un clima alp, normalment fa fred ja que est a altres muntanyes, per no descartem que a vegades faci calor.

 • Un poblet en mig de la vall que encara li que den coses per descobrir, gats amagats a darrera les portes, cabres a la muntanya... Llavors un poble tan petit per tant bonic

 • I FINS AQU EL MEU LBUM

  DIGITAL