Brosura Scenic Grand Scenic

  • View
    53

  • Download
    1

Embed Size (px)

Text of Brosura Scenic Grand Scenic

RENAULT SCENIC I GRAND SCENIC

DRIVE THE CHANGE

FINANCIRANJERenault s financijskom filijalom RCI nudi irok izbor financiranja.

UGOVOR O SERVISUZa jo veu bezbrinost Renault vam nudi mogunost produljenja originalnog jamstva. Ugovor o produljenom jamstvu produuje jamstvo do 6 godina ili do 150 000 prijeenih kilometara. Ugovorom o odravanju moete dodatno osigurati redovne servisne preglede te zamjenu potronih dijelova.

RENAULT ASSISTANCEZa otklanjanje kvara na licu mjesta ili vuu vozila do najblieg servisa, mrea Renault Assistance stoji vam na raspolaganju 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, pozivom na besplatni broj u Hrvatskoj 0800 10 80, ili iz inozemstva +385 1 4693 718.

USLUGE RENAULTOVE MREEOvlateni Renault servisi osiguravaju najbolju kvalitetu odravanja i popravka te pruaju jamstvo u trajanju od 1 godine na obavljene radove kao i na originalne Renault dijelove. Kvaliteta tih dijelova jednaka je kvaliteti onih dijelova koji su upotrijebljeni pri prvoj ugradnji pa tako uvaju originalnu vrijednost vaeg vozila. Usluge Renault Minuta za karoseriju (radovi na boji karoserije, svjetlima, vjetrobranskom staklu, ...) moete koristiti bez prethodnog najavljivanja.

VE 113 GODINA NAA JE VIZIJA DA AUTOMOBIL KOJI ELI BITI U SKLADU SA SVOJIM VREMENOM UVIJEK MORA PREDSTAVLJATI NAPREDAK, ODGOVORNU OBAVEZU, TE BITI IZVOR ENTUZIJAZMA I TRAJNE MOBILNOSTI ZA SVE.U Renaultu smo se odavno uvjerili kako automobil mora biti prilagoen stilu ivota i oekivanjima svih korisnika. To nas je uvjerenje dovelo do toga da smo konstruirali automobil ivota. Danas se pripadnost svom vremenu odraava u potrazi za trajnom i ekoloki prihvatljivom mobilnou, sigurnou i kvalitetom, dostupnima to veem broju korisnika. To vrsto uvjerenje bilo je vodilja prema osnivanju drutva Renault Tech koje je specijalizirano za dizajniranje, proizvodnju i prodaju vozila za invalide. elja nam je ponovno osmisliti automobil koji moe zauzeti novo mjesto u drutvu, bolje se prilagoditi njegovim izazovima te uvijek predstavljati napredak za ovjeanstvo. U tom duhu danas za sve korisnike razvijamo i izbor vozila na elektrini pogon.

TKO ZNA BOLJE NEGO RENAULT KAKO ODRAVATI VA RENAULTSLUBA ZA ODNOSE S KUPCIMAZa sva eventualna pitanja ili informacije Renault vam stavlja na raspolaganje besplatni telefonski broj i internetsku stranicu: - besplatni telefon: 0800 15 16 - internetska stranica: www.renault.hr

DRIVE THE CHANGE.

SADRAJ

SCENIC I GRAND SCENICKOLEKCIJA 2011 UGODAN KARAKTER ULTRAMODERNI ZELENI DUH SAVRENA INTELIGENCIJA 04 > 05 06 > 07 08 > 09 10 > 11 12 > 13

SCENIC I GRAND SCENIC DETALJNIJESIGURNOST I PUTNIKI PROSTOR DODATNA OPREMA UNUTRANJOST BOJE / NAPLATCI DIMENZIJE 14 15 16 > 17 18 19

RENAULT SCENIC I GRAND SCENIC I IVOT JE JEDNOSTAVAN! BRZOG ODZIVA: JAME PRAVI UITAK U VONJI. GOSTOLJUBIVI: INOVATIVNI GLEDE PROSTORA I UDOBNOSTI. INTELIGENTNI: KORISNE TEHNOLOGIJE PRISTUPANE SU SVAKOM. ZATO KOMPLICIRATI KAD MOETE IZABRATI SCENIC ILI GRAND SCENIC?

4

5

6

UGODAN KARAKTERGOSTOLJUBIVA I SVE OTVORENIJA VANJTINA.

Svi se elimo dobro osjeati u svojem svakidanjem obiteljskom i poslovnom ivotu. Svojim beskrajno ugodnim karakterom Scnic i Grand Scnic iz kolekcije 2011. tu nam elju ispunjavaju na najljepi nain. Ve se na prvi pogled doimaju poput velikodunog poziva na lagodno putovanje. Veoma udobna sjedala s raznim mogunostima namjetanja sjedita i naslona te smirujui putniki prostor za ugodan boravak koji od neba i vanjskog svijeta dijeli samo panoramski krovni prozor pravo su jamstvo zadovoljstva. Zahvaljujui ugodnom okruju, veoma udobnim naslonima za glavu u prvom i drugom redu sjedala te presvlakama Teon koje jame bezbrinu uporabu, u vaoj e vonji uivati svi putnici. Vlasnici Scnica ili Grand Scnica zacijelo su roeni domaini.

7

8

ULTRAMODERNIELJNI TEHNOLOGIJE I NOVIH DOIVLJAJA.

Koga od nas ne zanima i ne oduevljava nova tehnologija, tako potrebna za uitak u putovanju? Scnic i Grand Scnic potuju naa oekivanja i nude nam vrhunske doivljaje. Najprije je tu navigacijski sustav Carminat TomTom Live koji u osnovnoj izvedbi obuhvaa upozorenja za ksne radare*, ogranienja brzine* i toke interesa. Po mjeri izraen audiosustav Bose jami jedinstven zvuni doivljaj ravan sluanju glazbe uivo: duboke niske tonove, zvuk bez izoblienja i otre visoke tonove. Audiosustav Bose Energy Efcient Series s kompaktnijim i lakim dijelovima troi manje energije i stvara savren zvuk za putnike na svim sjedalima bez obzira na to sluate li ga glasno ili tiho. Kamera za vonju unatrag dopunjuje zvunu i vizualnu pomo sustavu za pomo pri parkiranju sprijeda i straga i olakava manevriranje. Pretvara parkiranje u djeju igru. Putovanje Scnicom i Grand Scnicom nikad nije nudilo takav sklad tehnologija.*Ovisno o dravi i zakonskim propisima.

9

ZELENI DUHIZNIMNA SNAGA I EKOLOKA ODGOVORNOST RUKU POD RUKU.

Zato to elimo velik uitak u vonji zdruiti s budunou onih koje prevozimo i okoliem u kojem e ti putnici odrastati i ivjeti, Scnicovi i Grand Scnicovi novi motori imaju jo bolje performanse i manju potronju. Odlikuju ih znatno manje emisije CO2 i kontrolirana potronja goriva. Kad je rije o prianjanju, Scnic i Grand Scnic ostaju vjerni svojoj legendarnoj stabilnosti i jame iznimnu ravnoteu i pokretljivost te udobnost i tonost u zavojima i na vlanu kolniku. U kombinaciji s motorom dCi 110 dostupni su s automatskim mjenjaem s dvostrukom spojkom EDC, koji objedinjuje odzivnost i ogranienu potronju goriva.

10

MJENJA EDC EFFICIENT DUAL CLUTCH. Udobnost automatskog mjenjaa u kombinaciji s umjerenom potronjom i odzivnou runog mjenjaa. Odluite li se za automatski mjenja EDC, izabrat ete udobnost i odzivnost, ali i ogranienje potronje goriva i emisije CO2. Udobnost u vonji osigurava tehnologija dvostruke spojke i dvomasenog zamanjaka koja jami glatke promjene bez trzaja. Mjenja EDC sa 6 stupnjeva prijenosa omoguuje iznimno glatke promjene u automatskom i impulsnom nainu rada. U odnosu na klasini automatski mjenja potronja goriva manja je do 17% i samo je neznatno vea u odnosu na runi mjenja jednakih karakteristika. Manju potronju goriva prati smanjenje emisije CO2 (do 30 g/km), pa su automobili dobili oznaku uvara okolia Renault eco2.

11

SAVRENA INTELIGENCIJASMISAO ZA PRAKTINOST I POTPUNA PRILAGODLJIVOST.

Scnic i Grand Scnic sinonimi su za inteligenciju: prilagodljivi su, praktini i jednostavni za uporabu. Budui da su osmiljeni tako da se prilagoavaju svakom vidu vaeg ivota, zahvaljujui preklopivim sjedalima moete ih prilagoditi svojim eljama. Nude i mnotvo mjesta za odlaganje predmeta 40 praktinih rjeenja ukupne zapremnine do 92 litre dostupnih svim putnicima: pretinci ispod sjedala, prostori u podu u prva dva reda, hlaeni pretinac za sitnice zapremnine 11 litara, mjesto za odlaganje u kliznoj sredinjoj konzoli, nosai aa, pretinci u vratima, depovi na naslonima sjedala itd. Tako svaki putnik moe brzo i jednostavno nai mjesto za svoje igrake, sitnice, asopise i elektronike ureaje. OBLOGA TEFLON Dugotrajna istoa i bezbrina uporaba dodatne su dvije prednosti koje donose nove ekskluzivne presvlake! Zbog njihove obloge otporne na mrlje i prljavtinu, razvijene u suradnji s tvrtkom DuPont de Nemours, odravanje vam vie nee zadavati tekoe. Scnic i Grand Scnic uvijek e biti isti kao na dan preuzimanja.

12

PRILAGODLJIVOST SCNICOVE UNUTRANJOSTI Scnic ima najvie 555 dm3 * (s odstranjenim sjedalima) tovarnog prostora i pet udobnih, praktinih i prilagodljivih sjedala koje moete jednostavno slagati i ponovno postavljati prema svojim potrebama. Neoekivano putovanje za vikend, manja selidba . nikad nee biti problem s prtljanim prostorom duljine 2,5 m (s preklopljenim suvozaevim sjedalom).

PRILAGODLJIVOST UNUTRANJOSTI GRAND SCNICA S 5 I 7 SJEDALA Grand Scnic sa sedam sjedala dii se s do 702 dm3 * (2 050 dm3 * s odstranjenim sjedalima), a Grand Scnic s pet sjedala s do 785 dm3* (2063 dm3* s odstranjenim sjedalima) tovarnog prostora. S preklopljenim suvozaevim sjedalom duljina tovarnog prostora dosee 2,76 m. I prtljanik je vie nego velikoduan. Zato je Grand Scnic kao stvoren za putovanja s obitelji ili prijateljima i prijevoz veih tereta.

* prema standardu ISO 3832

13

SIGURNOST I PUTNIKI PROSTOR1. NASLONI ZA GLAVU RADI VEE UDOBNOSTI Uz namjetanje visine i nagiba, omoguuju namjetanje bonih potpora i tako jame prvorazrednu udobnost. 2. AUTOMATSKI DVOZONSKI KLIMA-UREAJ Automatski dvozonski klima-ureaj nudi putnicima na prednjim sjedalima toplinski ugoaj prema elji jer ima mogunost odvojenog namjetanja temperature. Ima tri naina rada, prilagoena potrebama svake osobe: automatski nain nudi uravnoteeni nadzor temperature, a nainima Fast ili Soft odabirete je li vam vanija temperatura ili tihi rad klimaureaja. Zahvaljujui ugraenom senzoru kakvoe zraka (Air Quality Sensor), reciklaa zraka ukljuuje se automatski ue li automobil u podruje oneienog zraka. 3. KARTICA SLOBODNE RUKE Karticu morate imati uza sebe da biste otkljuali automobil i pokrenuli motor, no ne morate je umetati u ita. Kad se udaljite od automobila, vrata se automatski zakljuavaju. 4. SUSTAV PROGRAMIRANE ZATITEA Obuhvaa cjelovit komplet zranih jastuka (dvostupanjske prednje zrane jastuke za zatitu prsnog koa i zdjelice te zrane zavjese), senzore bonog udara i sustave za sprjeavanje klizanja tijela ispod sigurnosnog pojasa na prednjim i stranjim sjedalima, koji jame posve sigurnu vonju. 5. KROVNI PROZOR Veliki krov s elektrinim upravljanjem sprijeda jami iznimnu osvijetljenost putnikog prostora i nudi panoramski pogled na okolinu. 6. USB PRIKLJUAK Na USB prikljuak moete spojiti svoje prenosive digitalne audioureaje ili iPod, kojim moete upravljati komandama pri upravljau. 7. AUTORADIO RADIOSAT CLASSIC BLUETOOTH 3D SOUND BY ARKAMYS Digitalna obrada zvuka koju je za Scnic razvila tvrtka Arkamys omoguuje da