INSTALAŢII DE ALIMENTARE CU APĂ ŞI CANALIZARE.ppt

 • Published on
  23-Dec-2015

 • View
  11

 • Download
  8

Embed Size (px)

Transcript

 • INSTALAII DE ALIMENTARE CU AP I CANALIZAREA.Instalaii exterioare de alimentare cu ap1. Definiie: totalitatea construciilor i instalaiilor necesare pentru satisfacerea nevoilor de ap, n scopuri menajere sau industriale, se numete sistem de alimentare cu ap.2. Elemente componente:sursa de ap; captarea(cu rol de colectare a apei din surs); instalaiile de tratare a apei(prelucreaz apa brut pentru populaie i industrie); apeducte; staii de pompare; rezervoarele de nmagazinare a apei; reeaua de distribuie.

 • 1.

  conduct principal;conduct public;branamentele consumarorului;instalaie de ridicare a presiunii apei;reea exterioar; si 7 hidrani;

  8. consumatori.

  Pentru un ansamblu de cldiri, reeaua exterioar de alimentarea cu ap arat astfel i are urmtoarele elemente componente:

 • B. Instalaii interioare de alimentare cu ap pentru consumul menajer1.Definiie: instalaiile interioare de alimentare cu ap sunt alctuite din conducte, armturi, pompe pentru asigurarea presiunii apei.Instalaiile interioare pot s fie:cu distribuie inferioar, dac conducta principal de distribuie este montat la subsol; cu distribuie superioar, dac conducta principal de distribuie este montat sub planeul ultimului nivel: cu distribuie mixt, parial inferioar, restul superioar.

  2. Elementele componente ale unei instalaii de distribuie a apei reci n scopuri menajere, sunt:

 • 1conduct principal;coloan;conduct de legtur;robinet de nchidere;robinet cu ventil;robinet cu plutitor; racord la bateria amestectoare; lir de dilataie.

  C.Instalaii exterioare de canalizare1. Definiie: ansamblul de conducte, construcii i dispozitive care colecteaz, transport, epureaz i evacueaz apele uzate dintr-un centru populat ntr-un emisar, se numete instalaie exterioar de canalizare.Apele uzate pot s fie:menajere = rezultate dup utilizarea apei n cldirile de locuit; industriale = rezultate din procesele tehnologice; meteorice = rezultate din precipitaii

 • 1Elemente componente:1.canale de serviciu;colectoare principale; colectoare secundare; deversor; gur de descrcare; instalaie de pompare a apelor uzate; staie de epurare; emisar.

  Reelele de canalizare se execut din tuburi de beton cu seciune circular.

 • D. Instalaii interioare de canalizare a apelor uzate menajere1. Definiie: ansamblul de conducte i armturi care colecteaz apele uzate de la obiactele sanitare i le evacueaz n reelele exterioare de canalizare, se numete instalaie interioar de canalizare a apelor uzate.2. Elementele componente sunt: reea de conducte; obiecte sanitae; armturile obiectelor sanitare.Schema unei instalaii interioare de canalizare a aprelor uzate menajere, arat astfel

 • 1obiecte sanitare; sifon; conducte de legtur; coloane; conducte colectoare orizontale;cmin exterior de racord; pies de curire.