Lienz, Austrija, svibanj - lipanj 1945 TAJNA IZDAJA KOZAKA

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Lienz, Austrija, svibanj - lipanj 1945 TAJNA IZDAJA KOZAKA. ILI POZNATA PRI Č A O Č OVJE Č NOSTI SAVEZNIKA U DRUGOM SVJETSKOM RATU. JALTA, VELJA Č A 1945. DVA FINA „GOSPODINA“ SKLAPAJU POSAO SA ZLO Č INCEM JEDNAKIM ILI VE Ć IM OD HITLERA…. - PowerPoint PPT Presentation

Text of Lienz, Austrija, svibanj - lipanj 1945 TAJNA IZDAJA KOZAKA

 • Lienz, Austrija, svibanj - lipanj 1945

  TAJNA IZDAJA KOZAKAILI POZNATA PRIA O OVJENOSTI SAVEZNIKA U DRUGOM SVJETSKOM RATU

 • JALTA, VELJAA 1945.

  DVA FINA GOSPODINA SKLAPAJU POSAO SA ZLOINCEM JEDNAKIM ILI VEIM OD HITLERA

 • I TOG SE SPORAZUMA KANE DRATI DO KRAJA,

  BA KAO PRAVA GOSPODA, KOJA SU DALA RIJE SVOJEM UGOVORNOM PARTNERU.

  A ovo je pria samo o jednoj od posljedica tog potenog gentlemanskog dogovora:

 • O BLEIBURKOJ TRAGEDIJI HRVATA DANAS ZNAMO DOSTA O NEKIM DRUGIM TEKIM SUDBINAMA IZ TOG ISTOG DOBA ZNAMO PUNO MANJE.

  POVLAEI SE PRED CRVENOM ARMIJOM, U TRAVNJU 1945. , U AUSTRIJU, ISTONI TIROL PREDIO OKO LIENZA DOLO JE OKO 35.000 KOZAKA, VOJNIKA, ALI I BROJNE OBITELJI, SVEENICI, ENE, DJECA, I DRUGI CIVILI - ANTIKOMUNISTI.

 • Samo u vremenu od 1919. do 1920. godine Sovjeti su ubili vie od 300.000 Kozaka (!), a zemlju koju su oni nastanjivali raspodjelili su raznim manjinskim republikama, raselivi istodobno nebrojene Kozake.

  Nadiruu njemaku vojsku 1941. godine Kozaci su doivjeli kao osloboenje. Mnogi su tada dezertirali iz Crvene armije i otili u Wermacht.

  U Drugom svjetskom ratu Kozaci su izdvojili iz SSSR-a svoje oblasti, formirali svoju dravu i borili su se protiv Crvene armije. Oni su to doivljavali kao svoju borbu za slobodu, pa ak i kao nastavak borbe protiv Oktobarske revolucije.

 • U travnju i svibnju 1945., u ovoj gostionici u centru Lienza bio je smjeten kozaki stoer.

 • Danas o tome govori ova dvojezina spomen ploa koja je postavljena na uglu zgrade.

 • 28. svibnja 1945., u Lienz su dole britanske jedinice koje su kozakim asnicima objasnile da ne mogu raunati na ostanak ili odlazak na Zapad i da e po sporazumu iz Jalte biti izrueni Crvenoj armiji. Istoga dana su, Crvenoj armiji najprije odvedeni kozaki asnici, njih oko 2.000. Britanski vojnici koji su ih isporuili svjedoe da se nedugo nakon njihovog odlaska zaula paljba strojnica.

  Za odvedene asnike se vie nikada nije ulo.

 • Kad su 1.lipnja Britanci naumili nastaviti s daljnjim repatrijacijama dogodio se otpor. Vidjevi sudbinu svojih asnika, Kozaci su - prema izvjeima preivjelih, odbili krenuti, te su se nakon zajednike molitve koju su predvodili njihovi sveenici, golim rukama suprotstavili oruanoj sili koja ih je namjeravala izruiti Sovjetima. Izvjea preivjelih govore da su ih Britanci ak gazili i tenkovima.Tko tada nije stradao u proboju, pobjegao je u planine nastojei dosegnuti Italiju, gdje nije bilo pritiska Crvene armije.

  Osim toga, prema nekim izvorima, dobro poznavajui sovjetske metode, velik broj Kozaka kojima nije uspio proboj (njih oko 350) poinio je kasnije kolektivno samobojstvo, neki ak zajedno sa svim lanovima obitelji.

 • Koliko je tada Kozaka stradalo pod britanskim metcima i tenkovima ne zna se tono. Slubene stranice grada Lienza, koje se mogu prihvatiti kao nezavisni i dobro informirani izvor, govore da su britanski vojnici tada pobili oko 3.000 Kozaka.

  Slika S.G. Korolkova prikazuje revnost Britanaca u izvrsavanju meunarodnih sporazuma sa Staljinom. Naslikana je po sjeanju samog Korolkova i podsjea na neke sline prikaze o Bleiburskoj tragediji. Likovi u prvom redu izradjeni su po stvarnim osobama.

 • Koliko su pak Kozaka kasnije poubijali crvenoarmejci u samoj okolici Lienza, a koliko kasnije na drugim lokacijama, ne zna se, jednako kao ni koliko ih je imalo sreu preivjeti pokolj i zavriti u Sibiru. Ne zna se ni kakva je bila sudbina ena i djece iz zbjega.

  Drava je kao i na ovoj svjeoj slici, bila nabujala od otopljenog snijega, i zlokobnom silom nosila je trupla koja nitko nije pokapao ni brojao. DRAVA KOD PEGETZA, 30.05.

 • Na tu sramotu ZAPADA i tragediju HUMANOSTI danas upuuje putokaz u Peggetzu, dananjem predgrau Lienza, koji stoji na krianju sa Bundesstrasse 100. Neupuenima on ne znai nita.

 • Unato lijepoti prirode prilaz groblju u Peggetzu budi tjeskobu

 • One koje su ANTIFAISTIKI saveznici poubijali (zar antifaizam ne bi automatski trebao podrazumijevati i HUMANIZAM?), pokopani su u vie masovnih grobnica pored Drave.

  Donja slika prikazuje kozako groblje u Peggetzu danas

 • Rijetki grobovi nose ime stvarne osobe kao ovaj, na veini samo stoji napisano, irilicom te na njemakom: nepoznati Kozaci

 • Prizori s Kozakog groblja u Peggetzu, 30.05.2008.

 • TREBA LI NA KONCU REI:

  jednako kao to su izdali ove Kozake ili hrvatske vojnike na Bleiburgu, saveznici su nakon 2. svjetskog rata, njima dobro poznatom poznatom zloincu i njegovom zloinakom sustavu, izruili i itav istok Europe.

  POTEN POSAO, ZAR NE!?

 • Kako se ono zove kada netko surauje sa zloincima?

 • P.S.u nae doba kad se hrvatskim generalima sudi u Haagu na temelju musake anglosaksonskog prava i takvog shvaanja pravde i pravosua, pored ostaloga, i zato da su navodno znali ili trebali znati neke stvari a da navodno nisu nita napravili protiv toga

  Ne moemo izbjei pitanje: A to je s Rooseveltom & Churchillom? Zar ono to su oni tada znali, a da nita nisu napravili, premauje sve to se Gotovini i hrvatskim generalima stavlja na teret!