Llibres sobre llibres

 • View
  215

 • Download
  0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Selecci d'obres on l'argument principal sn els libres, la lectura i les biblioteques

Transcript

 • Child, Lauren Ho sento per aquest s el meu llibre I1 SER

  Comotto El comelibros

  I1 ECL

  Didier Lvy. El hada Lolita y el rbol escuela I1 PEA LLETRA LLIGADA

  Ernst, Lisa Campbell On s el llibre de la Clara?

  I1 JOV

 • Baltscheit, Marti

  El len que no saba escribir Lguez, 2010 I1 LOG

  Carlain, Noe

  Qu llegeixen els animals abans de dormir Joventut, 2011 I1 JOV

  Us heu preguntat mai quins llibres llegeixen els animals? Aqu en trobareu la resposta en forma satrica (Al cangur noms li agraden els llibres de butxaca, Les cigonyes colleccionen els llibres de bebs...), demostrant que hi ha un lector per a cada llibre i diferents formes de llegir. Molt recomanable per a llegir en companyia i ajudar els nens en la comprensi de les metfores lingstiques i visuals que ofereixen Carlain i Duffaut.

  El protagonista daquesta divertida histria s un lle que vol enviar una carta damor, per com que no sap escriure, demana a diferents animals que lajudin. El lle ben aviat sadonar que no s una bona idea, fins que al final... Unes illustracions molt divertides per a aquest lbum de Lguez.

  APRENC A LLEGIR

 • Child, Lauren Ho sento per aquest s el meu llibre Serres, 2006 I1 SER

  Didier Lvy. El hada Lolita y el rbol escuela Pearson, 2009 I1 PEA LLETRA LLIGADA

  Comotto El comelibros Eclipse, 2006 I1 ECL

  Gutirrez Serna, Mnica Dita y Dito van a la librera SM, 2006 I1 DIT LLETRA DE PAL

 • Ernst, Lisa Campbell On s el llibre de la Clara? Joventut. 1999 I1 JOV

  La Clara ha perdut el llibre que havia de tornar a la Biblioteca i inicia una recerca que la portar duna banda a altra de la ciutat, amb una filera de persones darrere seu intentant ajudar-la (ens recorda els contes amb estructura acumulativa). Finalment el llibre apareix en mans de la bibliotecria Natlia, i tothom aprofita per endur-se un llibre de la Biblioteca. Amb aquest conte els nens i nenes aprendran que un mateix llibre es pot interpretar de diferents maneres segons la persona que el llegeixi, apart de la importncia de ser responsable en les obligacions que comporta ser usuari duna biblioteca.

  Jeffers, Oliver The incredible book eating boy Philomel, 2007 Angls inf.

  El Henry t una passi especial pels llibres, i s que no li agrada llegir-los, sin menjar-sels!. Amb aquesta premissa tan forassenyada comena aquest llibre dOliver Jeffers que ens mostra que llegir s divertit i recomanable. Aquest llibre va guanyar lany 2007 el Premi al Millor Llibre Illustrat a Irlanda.

 • Parr, Todd

  Com magrada llegir! Serres, 2007 I1 SER

  Picanyol LOt llegeix un conte Baula, 2002 I1 PIC LLETRA LLIGADA

  Rodari, G. / A. L. Cantone LAlcia Patapam en els contes Lumen, 2006 I1 LUM

  Istvan

  El ratol ms fams Albur, 2005 I1 ZOR LLETRA PAL

 • Conte destructura tradicional en qu un petit prncep no vol anar a dormir, per la qual cosa el rei fa un edicte per a trobar remei a aquest problema. Evidentment, mltiples persones ofereixen els seus remeis, per finalment ser una velleta qui el far dormir amb una cosa tan senzilla com la lectura dun conte. Les Illustracions coloristes i esbojarrades de Miriam Latimer us encantaran.

  Oppenheim, Joanne El Prncep no dorm Intermn, 2007 I1 INT Receptes per a pares

  Rueda, Claudia Un dia de lluvia Ocano, 2008 I1 OCE Gomet groc

  LAna est sola a casa en un dia plujs. Tot perseguint el gat entra al soterrani, on t prohibida lentrada, i troba un tresor de llibres vells. Encara que no sap llegir podr viatjar entre els llibres infantils illustrats. Trobarem referncies de 12 contes clssics infantils que el lector haur dendevinar. La Claudia Rueda s lautora i illustradora daquest conte.

 • Spanyol, Jessica A la Bamba li agrada llegir Acanto, 2001 I1 ACA Gomet groc

  Tomie de Paola

  The knight and the dragon Puntam & Grosset, 1998 Angls inf.

  JA S LLEGIR

  Arnega, Merc Vull escriure un conte Edeb, 2003 I2 TRE

  Bernasconi, Pablo

  El brujo, el horrible y el libro rojo de los hechizos Lumen, 2007 I2 LUM

 • El protagonista daquesta histria s un comte que odia els llibres perqu no sap llegir. Com que no vol que ning conegui el seu defecte, fa desaparixer les lletres de tots els llibres, i la seva rbia arriba fins al punt que prohibeix la lectura als seus sbdits, per tot canvia quan una tempesta de lletres sabraona sobre la ciutat El Carles Arbat s lautor del text i de les illustracions, amb una brillant trajectria plena de premis tan importants com el Lazarillo lany 2002 i el Llibreter lany 2005.

  Arbat, Carles Lletraferit Baula, 2008 I2 BAU

  Child, Lauren Compte amb els contes de llops Serres, 2000 I2 SER

  Dos llops que surten del conte de la Caputxeta i es planten a lhabitaci de lHug sn els protagonistes daquesta histria que inclou referncies a altres contes tradicionals, amb fades, prnceps i princeses. Aconseguiran els llops menjar-se lHug?, tindr la histria un final feli? El que s s segur s que els nens es divertiran dall ms amb aquesta histria i amb les divertides illustracions de la Lauren Child (http://mikmonitor.com/). No us perdeu aquest web, s molt complet i divertit.

 • Carol, Nria En Cosme i el monstre menjamots Abadia de Montserrat, 1999 I2 LLI

  Company, Flvia El llibre mgic Crulla, 2009 I2 VAI

  Crespo, Amaia La sopa de lletres Edicions del Pirata, 2006 I2 PIR Receptes per a pares

  Farr, Llus Comelibros SM, 2001 I2 BAR

 • Comelles, Salvador Les aventures dun ratol de biblioteca Crulla, 2008 I2 VAI

  Els ratolins de biblioteca tamb sn habituals protagonistes de diferents histries. Recordem recentment per a adults en Firmin, de Sam Savage. Salvador Comelles, per, ens presenta una obra adreada als ms petits sobre un ratol que t nom dheroi (Aquilles) i a qui li agrada molt llegir (i menjar llibres) i que viu en una biblioteca. Un bon dia, per, se li presenta un problema: la biblioteca canvia de lloc, aix que haur de buscar un nou lloc per a viure.

  Condon, Bill La seorita Lobo y los hermanos Porker Diagonal Grup 62, 2002 I2 MOR

  Una versi diferent del conte clssic infantil dels tres porquets, amb els papers absolutament canviats, ja que els porquets sn uns monstres entremaliats i la Srta. Llop s una bibliotecria encantadora, que haur de lluitar contra les malifetes dels tres germans. Molt divertit per a nens a partir de 8 anys, amb allicients com el dibuix del cul del director, professors que mengen insectes, i escatologies diverses.

 • Garcia i Cornell, Dolors LOleguer i el clan de les Llunes Grises Barcanova, 2009 I2 SOP

  Gmez Cerd, Alfredo El monstruo y la bibliotecaria Noguer, 2009 I2 NOG

  Haseley, Dennis Ls que estimava els llibres Joventut, 2005 I2 JOV

  Le Ray, Anik En Nat i els secret de lEsperana Baula, 2010 I2 BAU

 • Henson, Heather

  La Senyora dels llibres Joventut, 2010 I2 JOV

  Una histria encantadora basada en fets reals de les Bibliotecries a Cavall que repartien llibres per la serralada dels Apalatxes a Kentucky (EEUU). Aquest projecte danimaci a la lectura va ser creat durant la primera meitat del segle XX per ladministraci Roosevelt. Aquestes valentes dones que viatjaven carregades de llibres malgrat les inclemncies del temps van ser les precursores dels bibliobusos, que encara avui en dia funcionen per portar la lectura als indrets ms allunyats.

  Knudsen, Michelle

  El lle de la biblioteca Ekar, 2010 I2 EKA

  Aquest lbum illustrat dEkar parteix dun comenament tan inversemblant com lentrada dun lle en una biblioteca. Com que no hi ha cap norma sobre el dret dadmissi de lleons i com que de moment no transgredeix cap norma, el deixen estar i fins i tot assisteix a lhora del conte i comena a ajudar en diverses tasques. Tot va b fins el dia que fa un enorme rugit, i s que tothom sabem que a les biblioteques no es pot rugir! Un homenatge al mn bibliotecari ja des de les dedicatries de lautor.

 • lbum illustrat sobre unes ratapinyades que decideixen donar un tomb per la biblioteca. All trobaran un mn molt divertit amb llibres tridimensionals, fotocopiadores i contes que els far estar entretingudes tota la nit. El text est rimat i les illustracions ens transporten al mn mgic que tradicionalment es respira a les biblioteques quan ja han tancat portes. Lautor s tamb lillustrador i t altres llibres amb les ratapinyades com a protagonistes, curiosa elecci duns animals que normalment no desperten molta simpatia. Murcilagos en la biblioteca s el llibre que ms li agrada de tots els que ha publicat.

  Lies, Brian

  Murcilagos en la biblioteca Joventut, 2009 I2 JOV

  Mahy, Margaret El secuestro de la bibliotecaria Alfaguara, 2008 I2 ALF

  Un clssic al mn bibliotecari des de la seva publicaci lany 1978 i lobra ms coneguda de Margaret Mahy, bibliotecria escolar al seu pas, Nova Zelanda. Parteix duna situaci tan poc probable com la del segrest duna bibliotecria a crrec duna banda de lladres que creuen que lAjuntament pagar un bon rescat per a recuperar-la. El xarampi i el bon cor de la Srta. Laburnum faran que la histria tingui un final feli. Les illustracions sn de Quentin Blake, dibuixant habitual de la majoria de llibres de Roald Dahl.

 • Martin, Andreu

  El llibre de llum Columna, 1995 I2 COL

  Melling, David La biblioteca fantasma Beascosa, 2004 I2 BEA

  Mhophe, Gcina Noci madrina de libros Ekar, 2006 I2 EKA Gomet verd

  Mller, Jrg El llibre dins el llibre Serres, 2002 I2 SER

 • Moure, Gonzalo Cama y cuento Anaya, 2010 I2 SOP

  lbum illustrat protagonitzat per Malva, una nena a qui agrada molt que la seva mare li llegeixi un conte abans danar a dormir, per ara que ja ha aprs a llegir sola, tot