Manual Utilizare Monitor LG FLATRON W2261VP

Embed Size (px)

Text of Manual Utilizare Monitor LG FLATRON W2261VP

Ghidul utilizatorului

W2361V W2261VP W2261VG W2361VG

Instructiuni importante nainte de a folosi acest produs. Pstrai Ghidul utilizatorului (CD) ntr-un loc accesibil pentru referine ulterioare. Consultai eticheta de pe produs i oferii informaiile respective dealer-ului cnd avei nevoie de service.

Precauii importanteAcest dispozitiv a fost proiectat i produs pentru a asigura sigurana dumneavoastr; cu toate acestea, utilizarea necorespunztoare poate cauza scurtcircuit sau incendii. Pentru a permite funcionarea tuturor elementelor de siguran ncorporate n acest monitor, respectai regulile de baz pentru instalarea, utilizarea i depanarea acestuia.

SiguranUtilizai doar cablul de alimentare furnizat cu acest dispozitiv. Dac utilizai un alt cablu de alimentare, care nu este pus la dispoziie de furnizor, asigurai-v c este certificat conform standardelor naionale n vigoare. n cazul n care cablul este defect n vreun fel, contactai productorul sau cel mai apropiat centru de service autorizat pentru a fi nlocuit. Cablul de alimentare este utilizat ca dispozitiv principal de deconectare. Asiguraiv c priza este uor accesibil dup instalare. Utilizai monitorul conectat doar la o surs de alimentare indicat n aceste specificaii sau listat pe monitor. Dac nu suntei sigur() asupra sursei de alimentare disponibil n casa dumneavoastr, consultai dealer-ul. Suprancrcarea surselor i cablurile de AC este periculoas. Cablurile de alimentare uzate sau prizele defecte reprezint de asemenea un pericol. Utilizarea acestora poate cauza scurtcircuit sau incendiu. Contactai tehnicianul de service pentru nlocuirea acestora. Ct timp aceast unitate este conectat la priza de perete CA, aceasta nu va fi deconectat de la sursa de alimentare CA, chiar dac oprii unitatea. Nu deschidei monitorul: nuntru nu se gsesc componente care pot fi reparate de ctre utilizator. Tensiunea este ridicat i periculoas, chiar i atunci cnd alimentarea este oprit. Contactai dealer-ul dac monitorul nu funcioneaz corespunztor. Pentru a evita rnirea: Nu plasai monitorul pe un raft n pant, dect dac este prins corespunztor. Utilizai doar un suport de montare recomandat de productor. Nu scpai obiecte i nu aplicai for asupra produsului. Nu aruncai jucrii sau obiecte ctre ecran. Poate cauza rnirea persoanelor, probleme ale produsului sau defectarea monitorului. Pentru a preveni incendiile sau pericolele: ntotdeauna oprii monitorul dac prsii camera pentru o perioad mai lung de timp. Nu lsai niciodat monitorul pornit cnd prsii casa. Nu permitei copiilor s scape sau s arunce obiecte n deschizturile monitorului. Unele componente interne sunt ncrcate cu tensiune periculoas. Nu adugai accesorii care nu au fost proiectate pentru acest monitor. Cnd monitorul nu este supravegheat pentru o perioad mai lung de timp, deconectai-l de la priza de perete. n caz de tunete i fulgere, nu atingei cablul de alimentare sau cablul de semnal, deoarece poate fi periculos. Exist riscul provocrii unei electrocutri. 1

Precauii importanteInstalareNu lsai niciun obiect s stea sau s se rostogoleasc peste cablul de alimentare, nu plasai monitorul n locaii unde cablul de alimentare poate fi deteriorat. Nu utilizai monitorul lng surse de ap, cum ar fi o cad, o chiuvet, chiuveta din buctrie, lng cuva de lenjerie, ntr-un subsol cu umezeal sau lng o piscin. Monitoarele sunt prevzute cu deschizturi de ventilare n carcas pentru eliminarea cldurii generate n timpul funcionrii. Dac aceste deschizturi sunt blocate, cldura acumulat poate cauza defeciuni care pot conduce la un incendiu. Prin urmare, NICIODAT: Nu blocai fantele de ventilare din partea de jos prin plasarea monitorului pe un pat, pe o canapea, covor etc. Nu plasai monitorul ntr-o carcas ncorporat, dect dac este asigurat ventilaie corespunztoare. Nu acoperii deschizturile cu esturi sau alte materiale. Nu plasai monitorul lng sau deasupra unui radiator sau unei surse de cldur. Nu frecai i nu lovii monitorul LCD Active Matrix cu obiecte dure, deoarece acest lucru poate cauza zgrierea, stricarea sau deteriorarea permanent a monitorului LCD Active Matrix. Nu apsai ecranul LCD cu degetul pentru un timp ndelungat, deoarece acest lucru poate cauza persistena imaginii pe monitor. Unele defecte ale punctelor pot aprea pe ecran ca puncte roii, verzi sau albastre. Totui, acestea nu au efecte negative asupra performanei monitorului. Dac este posibil, utilizai rezoluia recomandat pentru a obine cea mai bun calitate a imaginii pe monitorul dumneavoastr. Dac utilizai monitorul cu orice alt mod n afar de rezoluia recomandat, este posibil apariia pe ecran a unor imagini scalate sau pixelate. Cu toate acestea, situaia prezentat mai sus reprezint o caracteristic a unui ecran LCD cu rezoluie fix. Lsarea unei imagini fixe pe ecran pentru o durat lung de timp poate cauza deteriorarea ecranului i arderea imaginii. Asigurai-v c utilizai un economizor de ecran pe monitor. Acest fenomen se nregistreaz i la produse ale altor productori i nu face subiectul garaniei. Nu ocai sau zgriai partea frontal sau prile laterale ale ecranului cu obiecte metalice. n caz contrar, putei deteriora ecranul. Asigurai-v c panoul este ndreptat n fa i inei cu ambele mini pentru a muta. Dac scpai produsul, produsul deteriorat poate cauza oc electric sau incendiu.Contactai centrul autorizat de service pentru reparaii. Evitai temperaturile ridicate i umiditatea.

2

Precauii importanteCurareDeconectai monitorul nainte de a cura partea din fa a ecranului monitorului. Utilizai o crp uor umezit (nu ud). Nu utilizai aerosol direct pe ecranul monitorului, deoarece aplicarea n exces poate cauza un scurtcircuit. Cnd curai produsul, deconectai cablul de alimentare i frecai uor cu o crp moale pentru a preveni zgrierea. Nu curai cu o crp umed i nu pulverizai ap sau alte lichide direct pe produs. Se poate produce un oc electric. (Nu utilizai produse chimice, de tipul benzenului, diluanilor sau alcoolului) Stropii cu ap de 2 pn la 4 ori o crp moale i utilizai-o pentru a cura cadrul frontal, ntr-o singur direcie. Prea mult umezeal poate cauza ptarea.

ReambalareNu aruncai cutia i ambalajele. Acestea reprezint modalitatea ideal de a transporta dispozitivul. Cnd trimitei dispozitivul ctre o alt locaie, ambalai-l n ambalajele originale.

CasareLampa fluorescent utilizat n acest produs conine o cantitate mic de mercur. Nu casai acest dispozitiv mpreun cu deeurile menajere. Casarea acestui produs trebuie realizat n conformitate cu reglementrile autoritilor locale.

3

Conectarea monitoruluiMontare stand de baz1. Aezai monitorul cu faa n jos pe o crp moal. 2. Asamblai stand de baz n organism de stand la direcia corect dup cum se arat nilustraie, apoi etanai urubul care este ataat pe stand de baz.Baz suport Corp suport urub

3. Dup asamblare luai monitorul cu atenie i facei fa de faad.

Dezasamblare stand de baz1. Aezai monitorul cu faa n jos pe o crp moal. 2. Afnai urub care este ataat pe stand de baz, apoi scoatei stand de baz de laorganism de stand.Corp suport Baz suport urub

Important Aceast figur prezint asamblarea pentru un model general. Monitorul dvs. poate fi diferit fa de elementele prezentate n figur. Nu transportai produsul rsturnat, inndu-l numai de baza suportului. Produsul poate s cad i se poate deteriora sau v poate rni piciorul.

4

Conectarea monitoruluinainte de montarea monitorului, asigurai-v c alimentarea, sistemul computerizat i alte dispozitive ataate sunt oprite.

Poziionarea monitorului1. Ajustai poziia monitorului pentru a asigura confortul maxim.Grad de nclinare: -5~17

Ergonomie Pentru a menine o poziie de vizionare confortabil i ergonomic, se recomand ca unghiul de nclinare a monitorului spre nainte s nu depeasc 5 grade.

5

Conectarea monitoruluiUtilizarea calculatorului1.Asigurai-v c ai oprit calculatorul i dispozitivul. Conectai cablul de intrare semnal 1 i cablul de alimentare 2 n ordine, apoi strngei urubul cablului de semnal.A Conectai cablul DVI-D (Semnal digital) B Conectai cablul D-sub (semnal analogic) (PC) C Conectai cablul D-sub (semnal analogic) (MAC) D Conectai cablul HDMI NOTAceasta este o reprezentare simplificat a vizualizrii din spate. Aceast vizualizare prezint un model general; monitorul dumneavoastr poatediferi de vizualizarea prezentat. Utilizatorul trebuie s foloseasc cabluri de interfa semnal protejate (cablu D-sub cu 15 pini, cablu DVI) cu miez de ferit pentru a asigura conformitatea acestui produs cu standardele n vigoare.

W2261VP/W2261VG

Casc penru radio/Casc de Intrare

Cablu de alimentare

Cablu de semnalDifer n funcie de model.

Tip priz de perete Echipament AV (Integrator digital, DVD, Video, Consol jocuri video)DVI (Aceast funcie nu este disponibil n toate rile.)

Adaptor MACPentru utilizare cu Apple Macintosh, este nevoie de o muf adaptor care s modifice mufa de 15 pini (3 rnduri) a conectorului D-sub VGA de pe cablul furnizat la un conector cu 15 pini pe 2 rnduri.

6

Conectarea monitoruluiW2361V/W2361VG

Casc penru radio/Casc de Intrare

Cablu de alimentare

Cablu de semnalDifer n funcie de model.

Tip priz de perete

Echipament AV (Integrator digital, DVD, Video, Consol jocuri video)

DVI (Aceast funcie nu este disponibil n toate rile.)

Adaptor MACPentru utilizare cu Apple Macintosh, este nevoie de o muf adaptor care s modifice mufa de 15 pini (3 rnduri) a conectorului D-sub VGA de pe cablul furnizat la un conector cu 15 pini pe 2 rnduri.

2.

Apsai butonul de alimentare de pe panoul frontal pentru a porni alimentarea. Cnd monitorul este pornit, funcia 'Self Image Setting' (Setare imagine proprie) ruleaz automat. (Doar la cablul de intrare semnal D-sub)

Buton alimentare

NOT "Self Image Setting Function"? (Funcie Setare imagine proprie?) Aceast funcie asigur utilizatorului setrile opt