50
PRESE DE BALOTAT DESEURI - ABBA Legare tripla orizontala latime balot 800 x inaltime 730 mm Constructie compacta si usoara cu ajutorul cilindrilor in cruce. Legare automata orizontala, cu unitate hidraulica dubla de taiere si rasucire. Presa-Canal automata cu legare orizontala pentru presarea urmatoarelor materiale: - carton B19; - carton B39; - hartie B12; - carton ondulat; - folie; - sticle PET; -doze de lichide, etc greutate balot: aprox. 500 kg/m³ lungime (la carton B19): 400 - 1600 mm

Prezentare 1

Embed Size (px)

Citation preview

Page 1: Prezentare 1

PRESE DE BALOTAT DESEURI - ABBA

Legare tripla orizontalalatime balot 800 x inaltime 730 mm Constructie compacta si usoara cu ajutorul cilindrilor in cruce.Legare automata orizontala, cu unitate hidraulica dubla de taiere si rasucire.

Presa-Canal automata cu legare orizontala pentru presarea urmatoarelor materiale:- carton B19;- carton B39;- hartie B12;- carton ondulat;- folie;- sticle PET;-doze de lichide, etc

greutate balot: aprox. 500 kg/m³lungime (la carton B19): 400 - 1600 mm

Page 3: Prezentare 1

Presele canal orizontale sunt complet automate si acopera cerintele pentru reciclarea cantitatilor mari de deseuri. Se poate incarca continuu iar balotii sunt legati cu sarma in mod automat.Aceste prese sunt usor de folosit si ofera un mediu de lucru bun pentru operatori

Page 5: Prezentare 1

SISTEME DESCARCARE CONTAINERE

Sistemele de basculare pot fi folosite pentru bascularea si golirea containerelorsi paletilor in compactoare si prescontainere mari,chiar si legate la benzi transportoare.In multe companii de productie si service poti beneficia de pe urmaacestor sisteme de basculare, transformand rutina si operatiunile zilnice,facandu-le mai eficiente si mai usoare

Page 6: Prezentare 1

PRESA DE BRICHETAT HIDRAULICA

Productivitate 60 - 130 kg/h Presele de brichetat mutek au fost concepute pentru

producerea de bricheti din cele mai diferite materiale precum: lemn, hartie, paie, plastic, fasii textile si metale. Utilajele se evidentiaza printr-o constructie solida ce garanteaza o durabilitate lunga a acestora.

Presa face bricheti din aschii de lemn, span, fasii sau prafuri fara a utiliza in procesul hidraulic de presare materiale de inchegat. Volumul materialului prelucrat se poate reduce pana la un raport de 1:10. Depinde de material. Umiditatea maxima a materialului nu trebuie sa depaseasca 18%.

Page 7: Prezentare 1

Recipientul mutek se incarca manual si are un volum de 0,7m³. De asemenea se pot livra si recipienti cu volume mai mari sau cu instalatie de suctiune si filtrare.

Presele mutek sunt echipate cu un agitator si un precompactor. Agitatorul umple canalul cu precompactor in mod continuu cu span. Precompactorul hidraulic comprima spanul.

Cilindrul de presare principal preseaza spanul, transformandu-l in bricheti stabili.Presele mutek sunt prevazute cu un panou de comanda.

Lungimea brichetilor este de 40-60 mm. Optional, cu presele noastre se pot face si bricheti cu o lungime de 200 pana la 300 mm.

Page 8: Prezentare 1

La producerea de bricheti avem urmatoarele avantaje:- Depozitare sigura si usoara;- Lipsa prafului – minimalizarea pericolului de explozie;

- Minimalizarea spatiului de depozitare;- Reducerea costurilor de intretinere prin reducerea volumului pana la un raport de 1:10;- 2 kg de bricheti corespund arderii a 0.9 l de ulei.

Page 9: Prezentare 1

PRESA DE BRICHETAT HEGERAPLICATIISistemele de compactare Heger din seria The LION compacteaza bucati voluminoase de deseu din plastic (EPP, ARCEL, XPS, EPS, EPE) intr-o maniera economica, facand baloti usor de manevrat. Reducerea extrema a volumului, reusita in aceasta maniera face posibila o economie majora a cheltuielilor de transport si de depozitare.Balotii pot fi ridicati de companiile de reciclare si pregatiti in producerea  granulelor de inalta calitate (reciclat in alte forme plastice).

PRINCIPIU DE FUNCTIONAREOperatorul plaseaza bucatile de spuma in palnia de alimentare. Un pretocator eficient cu doua axe rotative cu dinti, reduce materialul la bucatele de 20-50mm care sunt impinse cu un snec in canalul de presare unde sunt compactate. Balotul patrat iese in mod continuu din canalul de presare si poate fi impartit in bucati cu usurinta cu ajutorul ghilotinei hidraulice si apoi incarcat pe paleti.

AVANTAJEPot fi procesate toate formele de spume din plastic (EPP, ARCEL, XPS, EPS, EPE). Spatiu enorm redus, costuri de transport si  preluare deseuri micsorate.Polistirenul compactat este tratat ca un material  valoros, care poate fi reciclat.Procedeele mai eficiente in managementul deseurilor aduc economii in resursele umane. Factor de uzura foarte economic si eficient. Un minim de consum de energie face posibila o reducere maxima a volumului. Costuri de operare si mentenanta reduse. NU se mai arunca astfel de deseu la gropile de gunoi

Page 11: Prezentare 1

PRESCONTAINER MPC-A/K/N/L UNIVERSAL (WEMER-WEBER)

Prescontainerele MPC-A/K/N/L cu o capacitate de 8-25m³ sunt potrivite pentru toate sistemele de incarcare roll on/off si cu lant (Absetz). Aceste compactoare compacteaza deseul dvs la 1/5 din volumul sau initial si sunt potrivite pentru industria usoara si aplicatii in comert. Prin reducerea volumului deseurilor, se reduc considerabil costurile de colectare a acestora. Caracteristicile speciale ale acestui utilaj sunt gura mare de alimentare si inaltimea de incarcare extra joasa.

Page 12: Prezentare 1

AVANTAJE:- echipat cu palnie de alimentare extra mare- productivitate mare (2.2m³/cursa – MPC-L)- forta mare de compactare (forta cilindru MPC-K-L: 330kN)- capacitate mare de umplere cu deseu (pana la 4 t material si chiar mai mult)- inaltime de incarcare mica: 1300/1340 mm care faciliteaza incarcarea- bratele de retinere care penduleaza nu permit materialului sa iasa afara- container cu 3 laturi conice care faciliteaza descarcarea - construit in conformitate cu cererile EC 98/37/EG si cu normele EC-CE de sanatate si siguranta.- certificat TÜV - sistem hidraulic cu valva centrala de control

Page 13: Prezentare 1

PRESE STATIONARE

Presele stationare din seria STP cu o capacitate/ cursa de 1.8 pana la 3.0 m³ sunt mai ales potrivite pentru compactarea deseurilor industriale grele si foarte grele, cu volum mare precum: carton, lazi de lemn, etc.Constructia lor solida cu un cilindru de compactare central ofera o distributie optima a fortelor, fapt ce duce la o durabilitate mai mare si o uzura redusa a produsului. Forta enorma de compactare si capacitatea de procesare sunt elemente cheie in ceea ce priveste reducerea costurilor si constituie o contributie importanta la eficientizarea, economizarea si ecologizarea menajarii deseurilor.La cerere, timpul unui ciclu, forta de compactare si camera de presare pot fi modificate in functie de nevoile dvs speciale.

Page 14: Prezentare 1

AVANTAJE:- sistem de atentionare: “container plin” (standard)- cresterea fortei de compactare pentru operatiunea de inchidere- multe echipamente optionale disponibile, palnii variate, sisteme de basculare containere, etc.- sisteme hidraulice cu control diferential pentru un timp ciclic mai rapid (standard).- cilindru hidraulic cu control “fail-safe” fara buton de oprire limita- ghidaje de plastic cu o mentenanta scazuta- constructie solida- construite in conformitate cu cererile EC 98/37/EG si cu normele EC-CE de sanatate si siguranta.

Page 15: Prezentare 1

PRESE CU SNECPresele cu snec din seria SV se

evidentiaza prin mentenanta scazuta si dispunerea inclinata a canalului de presare, fapte care fac posibila o compactare optima.

AVANTAJE:- angrenaj puternic cu rulmenti mari – mentenanta scazuta- usor de folosit datorita sistemului de lubrifiere automat- dispozitiv de alimentare (optional la hartie si carton)- compactorul este echipat cu softstarter in standard- siguranta de lucru (CE standard EC 98/37/EG).

Page 16: Prezentare 1

TOCATOARE WAGNER

Caracteristici:Rotor de taiere cu protectie anti uzura Cutite cu sistem de schimbare rapid Motor angrenat cu ghidajGlisiera cilindru electric Sita rotabila Controller PLC (Controller programabil logic)Banda transportoare optionala Dimensiuni: 1720x975(2900)x1900 mmGreutate: 940 kgPutere: 5,5 kW; 16A 3 x 400V / 50HzMarime material tocat: 15 - 50 mm

Tocator cu un singur ax

Page 17: Prezentare 1

Marunteste:• plastic, lemn, hartie;• carton, cabluri, textile;• deseu electronic;• si multe altele

Caracteristici:Glisiera cu rulmenti, cinematicaRotor cu protectie anti uzuraSistem rapid de schimbare a cutitelorUnitate de depozitareAbsorbant de socuri la motorSita din material de buna calitateGhidaj cu sistem PLC (Controller programabil logic) cu display.

WAGNER WS 70

Page 18: Prezentare 1

DESFACATOR SACI SI BALOTIMOD DE OPERARE:

Balotul standard este incarcat in camera de lucru care cupleaza masa de presare operata hidraulic catre rotorul care se invarte cu viteza redusa. Rotorul dispune  de lame schimbabile. Datorita actiunii lamelor si a rotorului cu viteza redusa, sacii sunt desfacuti si materialul este descarcat pentru o procesare ulterioara. Eficacitatea desfacerii sacilor se datoreaza combinatiei lamelor ajustabile si a controlului PLC al mesei de presare.

ECHIPAMENT: - masa de presare actionata hidraulic, montat pe sine cu role de ghidaj- control logic inteligent cu ajutorul celui mai nou software de programare simpla PLC.- Panou operator cu display- buton de selectare operare manuala sau automata- panoul de comanda complet cu cablu ce permite montarea acesteia pana la

3.0m departare de utilaj. Material de prelucrat: baloti sticle PET, saci deseu menajer

Capacitate: Baloti: pana la 3.000 kg/hSaci: pana la 2.000 saci/h

Capacitatea depinde de compozitia materialului dar si de dimensiune, alimentare si operare a utilajului

Page 20: Prezentare 1

UTILAJE RECICLAT CABLURIEste primul utilaj care merita cu adevarat

denumirea de MINI utilaj de reciclat cabluri. Instalat pe un piedestal cu dimensiunile de 1.000 x 1.200 mm si avand o inaltime totala de 1.600 mm, acest utilaj este probabil cel mai compact care exista pe piata la ora actuala. Cu o putere totala de 5,5 kW se pot prelucra pana la 100 kg de cabluri diferite pe ora.Beneficiind de tehnica separarii la umed, acest utilaj este conceput  pentru prelucrarea celor mai fine lite. Metalul este curatat in proportie de 99,9 %.In partea materialelor plastice se inregistreaza o pierdere a metalului de < 1,5 %. Ca si moara de taiat se foloseste modelul 16/22 al seriei VGA. Astfel se pot alimenta cabluri cu un diametru extern de pana la 25 mm

CARRERA 1W

Separare umeda

Page 21: Prezentare 1

„CARRERA-8D“ a fost conceputa pentru recuperarea cablurilor de cupru din instalatii electrice si din aparatura electrocasnica. Fiind o instalatie la cheie, CARRERA 8D se evidentiaza prin modul usor de operare. Alimetarea cu material se face direct in moara de tocare (alternativ, printr-un tocator initial). Diametrul exterior al cablului nu trebuie sa depaseasca 30 mm atunci cand utilizam instalatia manual.

Dupa tocare, materialul este aspirat din moara cu ajutorul unui ventilator si trimis intr-un dozator. Acesta portioneaza materialul in mod continuu pe masa de sortare. Separarea metalelor de neferoase se face prin comportamentul diferit al materialelor pe patul de aer. In timp ce fractiunile mai grele (Cu) raman pe masa de sortare in partea de sus, cele usoare vor

ramane in partea de jos a mesei. Separarea de partile masive de cupru se reuseste cu o foarte mare curatenie. Calitatea granulelor este asa de buna incat la o presortare la rezultatul final, acestea pot fi incadrate la granulat de cupru calitatea I.Instalatia este usor de intrebuintat, usor de intretinut si se caracterizeaza prin raportul foarte bun pret-productivitate. Recuperarea masiva a granulelor de cupru in comparatie cu costurile relativ mici de intrebuintare, fac posibila o amortizare rapida a investitiei.

Page 22: Prezentare 1

Carrera 8D Carrera 2D

Page 23: Prezentare 1

UTILAJE DESPICAT CABLURISeria STRIPTEC poate prelucra cabluri de diametre diferite, incepand de la 2mm pana la

65mm.Utilajele au fost concepute pentru o intrebuintare cat mai usoara.Se caracterizeaza printr-o intrebuintare eficienta si o metenanta redusa fara a fi necesara o reajustare a cutitelor sau a orificiilor taietoare

Page 24: Prezentare 1

Utilajul de stripat pentru prelucrarea aproape a tuturor felurilor de cabluri. SISO M3 se caracterizeaza in primul rand printr-o intrebuintare foarte usoara. Ajustarea inaltimii rolelor alimentatoare si care modificarea adancimea taieturii se fac prin rotitele manuale. Un rezultat optim de adaptare reiese la fiecare procedeu.Rolele alimentatoare robuste dar si o constructie patentata a cutitelor face posibila prelucrarea diferitelor tipuri de cabluri : cu izolatie din PVC, PE-, HARTIE sau CAUCIUC. Chiar si cablurile din otel armat se pot prelucra. Rolele alimentatoare special create pentru diametre diferite ale cablurilor, elemente de intrebuintare facile cat si un standard inalt in ceea ce priveste siguranta muncii confera un standard mai inalt afaceri in domeniul prelucrarii cablurilor. • constructie masiva – deteriorare minima.• role de alimentare schimbabile usor pentru dimetrele specifice ce urmeaza a fi prelucrate. • intrebuintare ergonomica si logica – cel mai usor de folosit. • design compact.• accesibil si eficient

Page 25: Prezentare 1

PRESE BALOTAT METALUtilajul JMC 5025 BF ofera o forta de

taiere si compactare mai mare decat orice alta presa a acestei clase. Special conceputa pentru cererile prelucarii de metale JMC 5025 BF impune criterii.

O forta de forfecare a capacului presei de 123 t , combinata cu o forta de compactare de 80 t ii ofera utilajului JMC 5025 BF posibilitatea sa prelucreze o multitudine de materiale metalice.Circuitele hidraulice separate NE pentru forfecare si compactare ofera o folosire fara probleme a presei, chiar si in cele mai dure conditii. Precum si utilajul JMC 5025 SB, si acesta beneficiaza de un capac cu 3 margini taioase, tijele tari, cromate ale cilindrilor, filtrul de ulei pentru recircularea uleiului si boltul intarit pentru siguranta al capacului

Page 26: Prezentare 1

UTILAJE COMPOSTTocatorul si macinatorul BIO 600 (Caravaggi) este

combinatia unei mori cu ciocane si a unui disc cu lame de maruntit intr-un singur utilaj. Finetea materialului tocat se ajusteaza cu ajutorul sitei la marimea dorita.Optional se poate monta o banda transportoare de cauciuc pentru a evacua chiar si materialul cu un continut ridicat de umezeala.Macinatorul lateral se situeaza intr-o camera separata de cea a morii cu ciocane. Acest lucru permite alimentarea de busteni mari care nu pot fi introdusi direct in moara, prin maruntitor. De asemenea, in moara pot fi introduse si crengi inalte, frunze, etc.

Page 27: Prezentare 1

Utilajul este folositor la tocarea multor materiale organice inclusiv bucatilor de scoarta, frunzisului, ingrasamantului pentru flori, etc.Utilajul poate fi echipat cu optiuni de folosire speciale pentru autoritati publice de exemplu, cu sistem de remorcare si izolare fonica.Utilajul are o constructie robusta, fapt ce permite o intretinere usoara

Page 28: Prezentare 1

Utilajul CHIPPO 25 este un utilaj care toaca lemn cu un diametru de maxim 25 cm. Materialul se alimenteaza printr-un sistem cu doua role hidraulice de alimentare cu motoare separate care reguleaza cantitatea de material.Dispozitivul electric “no-stress”, garanteaza siguranta motorului in cazul suprasolicitarii.Tubul de evacuare se roteste 360° si este ajustabil cu ajutorul manetei si evacueaza materialul tocat de la o inaltime de 2,5 m. Unitatea de taiere este echipata cu 3 lame mobile ajustabile si cu o contra-lama fixa.Deschidere maxima role mobile: 25x25cm.Palnie reglabila pentru transportul pe strada. Remorca de transportat  cu agatatoare de pentru 20 pana la 80 km/h.

Caravaggi

Page 29: Prezentare 1

Utilaj de aerare a compostului produs de firma Caravaggi – Rivo 280 D

echipament optional: Instalatie de spray-ere  Mixer pentru inocularea microorganismelor in solutie

Page 30: Prezentare 1

TOCATOARE DE MARE VITEZA MENART

Tocatoarele de mare viteza MENART vin in 2 categorii:Seria P: conceputa pentru aplicatii industriale unde cantitatile alimentate sunt de 100-250 mc/h.- Seria H: tocatoare concepute pentru nevoi horticulare avand cantitati de alimentare iregulare de 30-80mc/h.Toate tocatoarele MENART sunt disponibile in variante, marimi si cu motoare diferite :motor DIESEL- motor electric- PTO de la tractoare obisnuite pentru agricultura

Toate modelele tuturor seriilor de tocatoare se bazeaza pe aceleasi principii si concepte. Palnia de alimentare este alimentata automat, o exceptie fiind modelul H-101 care poate fi alimentat si manual. Baza mobila alimenteaza deseul in camera tocatorului unde viteza rotorului este liniara si ajustabila. La intrarea in camera exista un rotor compactor greu, sincronizat cu o baza mobila, acesta contine deseul si controleaza intrarea acestuia la rotorul tocator.

Page 31: Prezentare 1

CARACTERISTICI:-Foarte robuste-Conceput pentru tratarea variatelor tipuri de deseu verde (uscat sau umed)-Durabilitate lunga precum tot echipamentul MENART-Gama larga de modele care permit o alegere corecta

Page 32: Prezentare 1

UTILAJE DE AERARE - MENART

Sunt disponibile 4 marimi de rotor, fapt ce permite o capacitate de la 1000 la 2000 mc/h.Aderenta buna la sol datorita pneurilor si sistemului de transfer a incarcaturii catre mecanismul rotitor.Sistemul hidraulic independent permite folosirea impreuna cu orice tractor potrivit ca si putere.Transfer usor de la locul de munca pe drum.Dispozitive de siguranta la fiecare pas, la lucru, in transport si intermediar.

Utilajele de aerare MENART sunt bine cunoscute si au o reputatie buna in sectorul de compactare – in agricultura sau pe zone de compostare industriale. De asemenea sunt utilajele de aerare preferate in industria remedierii solurilor.

OPTIUINI: - Dispozitiv de injectie pentru aplicarea volumelor mari de lichid (apa, ape reziduale, ingrasamant natural, etc.)- Infasurator si desfasurator a prelatelor utilajului- Posibilitate de alegere pneuri optionale pentru combaterea conditiile grele- Comanda electrica

Page 33: Prezentare 1
Page 34: Prezentare 1

Ciruri rotative MENART

Ciururile MENART (mobile sau stationare) sunt utilaje concepute pentru ciuruirea materiei organice. Sunt construite dupa conceptul ciurului inclinat, permitand materialului ciuruit sa avanseze natural cu ajutorul gravitatiei cu fiecare intoarcere a ciurului. Pot fi folosite: - Inaintea sortarii materialului- Dupa tocare- Dupa compostareCiuruirea permite obtinerea unui produs de dimensiuni dorite si fara impuritati (plastic, crengi, etc.)

Page 35: Prezentare 1
Page 36: Prezentare 1

REMEDIEREA SOLULUIPRINCIPII

Din motive diferite, grijile pentru conditia pamantului s-au marit in ultimii ani. Pentru a veni in intampinarea acelor probleme, MENART a devenit un partener expert in procesele de tratare a solurilor poluate cu hidrocarburi, prin bioremediere. Acest proces este similar cu procesul de compostare. In ciuda faptului ca este necesara excavarea si aerarea solurilor contaminate, aceasta solutie ofera avantajele de a fi biologica, naturala si ieftina in comparatie cu alte metode traditionale detratare.  

AVANTAJE1. Costuri eficiente in comparatie cu alte tratamente. 2. Un proces natural care sustine dezvoltarea

Page 37: Prezentare 1

STAGII

1. CIURUIREAOdata excavate, solurile poluate sunt ciuruite printr-un ciur rotativ MENART. Pentru ca pietrele care nu se afla la suprafata nu sunt contaminate, sunt luate si spalate. Doar portiunile cele mai fine sunt tratate in procesul de remediere.  

 2. DISPUNEREA IN HALDE DE COMPOSTDupa ciuruire, fractiunile sunt dispuse in halde. Pentru a accelera procesul si de asemenea pentru a-l usura, este posibila adaugarea de aditivi pentru compost odata cu solurile tratate. 3. AMESTECAREAPentru a simula actiunea bacteriilor aerobe, este necesara amestecarea, omogenizarea si aerarea solurilor in timpul procesului de remediere. Aceasta operatiune este executata de utilajele MENART SPMC pe sine. Prin invartirea haldelor o data pe saptamana, in decursul a 6 luni, sau chiar mai repede, se pot obtine soluri de o calitate deosebita (depinde de rezultatele analizelor ).

OPTIUNI:Utilajele de aerare MENART sunt echipate cu sine pentru modelele SPMC  4300,  5320, 6324 si 10330.  Variantele cu roti sunt valabile pentru toate modelele in afara de 10330 pentru activitati mai usoare, pe platforme tari, si mai sunt si 2 modele PTO pentru proiecte mici. Sistem de suctiune cu aer pentru indepartarea vaporilor din ciurul rotativ .

Page 38: Prezentare 1
Page 39: Prezentare 1

COMPOSTAREPRINCIPII

Tehnica de compostare pe care o recomandam se bazeaza pe un proces natural si biologic de transformare pentru a crea produse valoroase din deseu organic provenit din industriile agrare, intretinerea parcurilor publice si gradinilor, dar si din partile organice din deseul menajer. In cel din urma caz, combinarea cu o solutie de sortare (segregarea deseului in functie de tip) se poate dovedi necesara. Aceasta tehnica de reciclare face posibila obtinerea in cateva luni a produsului stabilizat si igienic.

AVANTAJE1.Castig financiar din crearea unui compost comercial bun si de calitate. 2.Reducerea volumului  deseului organic cu 40% dupa compostare. 3.Reducerea menajarii materiei datorita tocatoarelor mobile. 4.Derivarea deseului organic din gropile de gunoi

Page 40: Prezentare 1

STAGII

1. TOCAREA Materialul trebuie mai intai tocat si apoi procesat. In functie de natura materialului organic, se vor folosi tocatoare din seria MENART, special concepute si selectate pentru a toca deseul specific.

2. DISPUNEREA IN HALDE DE COMPOSTDupa faza tocarii, materialul este dispus in halde de aerare. Aceasta operatie se poate face direct cu tocatorul MENART sau cu un incarcator pe roti, tractor, etc.

3. INVARTIREAPentru a defini si optimiza procesul de compostare este necesara aerarea, amestecarea si omogenizarea regulata a materialului. Acesta operatie este facuta cu ajutorul unui invartitor MENART special ales in functie de nevoie.

4. TERMINAREAIn final, ultimul pas este ciuruirea compostului cu ajutorul unui ciur rotativ MENART, ale carui site sunt alese in functie de uzul final al compostului dar si in functie de nevoile cumparatorilor. (horticultura, agricultura, etc.)

OPTIUNI: Unitate de impachetare a compostului finalO masa densimetricaBanda magnetica

Page 41: Prezentare 1
Page 42: Prezentare 1

SORTAREA DESEULUI MUNICIPALPRINCIPII

Problema deseurilor municipale devine din ce in ce mai urgenta datorita: - Lipsei gropilor de gunoi sau intretinerii inadecvate a acestora- Capacitate limitata a gropilor de gunoi- Costuri de investitie si de operare mari pentru gropile de gunoi controlate- Necesitate de reciclare a metanului si celorlalte gaze provenite din gropile de gunoiAcestea cumuleaza importanta de reducere a cantitatilor de deseuri din gropile de gunoi. In mod evident, solutia este reciclarea, dar asta presupune o sortare stricta a deselui produs zilnic. Prin aceasta, fiecare tip de deseu poate fi trimis la facilitatile potrivite de tratare. Acesta este scopul statiilor de sortare MENART. AVANTAJEReducerea volumului deseului urmata de compactarea produselor reciclabile, faciliteaza si reduce nevoile de transport. Vanzarea produselor reciclabile catre industriile interesate permite castiguri financiare. Reducerea cantitatii deseurilor duse la gropile de gunoi. Obtinerea unui deseu rezidual curat, organic, ce poate fi compostat

Page 43: Prezentare 1

STAGII1. SORTAREA PRELIMINARA Deseul urban amestecat este descarcat intr-o zona de descarcare speciala, unde: Produsele de dimensiuni mari si elementele inadecvate (roti, baterii, pietre, biciclete, etc.) sunt indepartate. Deseul ramas se incarca intr-o palnie care alimenteaza linia de sortare. 2. SORTAREA MECANICAEste intreprinsa de catre un ciur rotativ stationar MENART. Selectarea sitei dar si marimea acesteia sunt facute in functie de felul deseului de sortat.3. SORTAREA MAGNETICAAceasta sortare este facuta cu ajutorul unei benzi superioare conveioare care indeparteaza maximul de materiale feroase reziduale. Odata indepartat acest material contaminat, deseul ramas este trimis catre al 4-lea stagiu de procesare: masa de sortare.  4. SORTAREA MANUALAPe masa de sortare, operatorii separa prodesele reciclabile. Caracteristicile unitatii de sortare (numarul de operatori, de produse indepartate, optiuni) sunt determinate in functie de nevoile clientului, stabilite impreuna cu tehnicienii proiectanti MENART. OPTIUNIEste recomandata o masa de presortare pentru a indeparta sticla care este inclusa in deseu din greseala. Linia de sortare poate fi echipata cu benzi conveioare recuperatoare pentru a alimenta direct in presele de compactare sau catre alte tipuri de procesare. Palnia poate fi pusa la nivelul solului sau mai jos.

Page 44: Prezentare 1
Page 45: Prezentare 1

SORTAREA DESEULUI INDUSTRIALPRINCIPII

Principiul de tratare a deseului industrial este de fapt o adaptare a procesului de sortare MENART. Desi principiul este similar, aici rezumam selectia deseului cu valoare energetica. Mai mult decat atat, procedurile de tocare sunt facute atat cu tocatoare de joasa viteza cat si cu tocatoare de viteza mare pentru a reduce volumele si pentru a salva spatiu si costuri de transport.

STAGII1. TOCAREA PRELIMINARATot deseul este introdus intr-un tocator de viteza joasa care produce fractii intre 0 si 300mm.Acest stagiu schimba dimensiunile deseurilor pentru a favoriza procesul de sortare generala, iar apoi este gata pentru a fi alimentat pe banda de sortare dar si pentru sortarea magnetica, mecanica si  manuala. 2. SORTAREA MAGNETICASe face cu ajutorul unei benzi superioare care indeparteaza maximul de materiale feroase. Odata ce aceste metale sunt indepartate, deseul ramas este trimis la un al treilea stagiu: masa de sortare. 3. SORTAREA MECANICASe face cu ajutorul unui ciur rotativ stationar. Alegerea sitei si marimea acesteia se face in functie de deseul ce urmeaza a fi sortat. 4. SORTAREA MANUALAPe masa de sortare, operatorii separa produsele reciclabile si cele cu valori energetice. Caracteristicile acestei unitati de sortare (numar de operatori, numar de produse de indepartat, optiuni, etc.) sunt determinate in functie de nevoile clientului, cu ajutorul tehnicienilor proiectanti MENART. 5. INLATURAREA PLASTICULUIDatorita unei unitati speciale MENART pentru plastic, ale carei componente de suctiune cu aer sunt instalate in locuri variate de-a-lungul procesului, plasticul este separat de restul deseului, care poate fi apoi reciclat sau folosit ca si combustibil pentru crearea de energie.6. INCHEIEREAIn urma sortarii descrise mai sus, deseul este terminat cu ajutorului unui tocator electric de viteza mare MENART P-145-ES – si materialul rezultat este apoi dus la incinerare pentru crearea de energie

Page 46: Prezentare 1
Page 47: Prezentare 1

STATII DE TRANSFERStatiile de transfer servesc la reducerea costurilor colectarii

deseurilor prin reducerea volumelor acestora prin compactare.Ele sunt alcatuite din gura de alimentare,unitatea de compactare,containere atasabile si sistemul pentru manevrarea lor. Dupa compactare,deseurile sunt transportate spre instalatia de incinerare a deseurilor ,pentru reciclare sau la locul de ingropare a gunoaielor si deseurilor.

SECURITATEAStaţia de transfer este proiectată şi construită astfel încât să corespundă cu toate normativele şi să asigure cel mai înalt grad de securitate a personalului de operare. Printre alte elementele de securitate sunt şi bariere, bariere luminoase, alarma optică/acustică şi altele. Staţia este comandată de pe panou din cabina de comandă. Un alt panou este amplasat lângă unitatea de compactare, pentru operare şi întreţinere.

Page 48: Prezentare 1

SPECIFICATII TEHNICEUnitatea de compactare are o construcţie deosebit de robustă. Fundul compartimentului de compactare este confecţionat din oţel rezistent la uzură. Instalaţia este echipată cu o serie întreagă de dispozitive auxiliare, de exemplu conexiunea hidraulică a containerului, instalaţia hidraulică de încuiere, bariera luminoasă şi altele.

CAPACITATEAStaţia de transfer realizează aproximativ 340 m3/oră, ceea ce corespunde cu aproximativ 50 t/oră în funcţie de consistenţa şi sortimentul deşeurilor. Încărcarea containerului ataşabil durează aproximativ 10 minute. În aceasta perioadă trec prin staţia aproximativ 85 m3 de deşeuri. În funcţie de tipul containerelor, pot fi compactate până la 14 tone. Timpul necesar pentru înlocuirea containerului este aproximativ de 5 minute, deci se pot încărca 3–4 containere într- o oră.

Page 49: Prezentare 1

FUNCTIONAREAStatia de transbordare consta dintr-un cap de presare, pe care este montat un cos de umplere. In fata capului de presa, perpendicular cu acesta, este fixata o pista cu structura din otel. Pe aceasta pista se gasesc vagonetele sau carucioarele de miscare, pe care sunt plasate containere deschise cu rulouri. Vehiculele de transport varsa in containere prin cos deseurile care nu necesita compactare sau nu pot fi compactate. Dupa umplere, containerul poate fi transportat cu ajutorul unei autospeciale cu suprastructura de tip Multilift (Abrollkipper), dupa ce sub cosul de umplere este deja pozitionat containerul urmator,cu ajutorul sirului de vagonete.Miscarea si pozitionarea containerelor este controlata de o electronica incorporate.Intregul flux tehnologic este controlat din camera de comanda centrala,sau local printr-o cutie de comanda moontata langa utilaj.

Page 50: Prezentare 1