Stiintele naturii in versuri

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Cunoștințele specifice științelor naturii, adaptate la nivelul de înțelegere a copiilor, sunt învățate în joacă, pe nesimțite, prin poezii simple, agreabile, în care cuvintele relevante sunt subliniate în text. În același timp, copiii sunt invitați să își fixeze cunoștințele prin activități de colorare și conturare a desenelor. Adresate deopotrivă preșcolarilor și elevilor din clasa pregătitoare și din ciclul primar, cele 10 cărticele din Colecția Nota 10 propun un format original de învățare în joacă. De la elementele cele mai simple – formă, culoare, însemne elementare –, la tabla înmulțirii și reguli gramaticale, toate sunt prezentate în versuri jucăușe, ușor de reținut deopotrivă pentru copii și educatori.

Text of Stiintele naturii in versuri

 • Colecia

  NOTA ZECE

 • IntegralEDUCATIONAL

  Carte de colorat

  STIINTELE NATURII

  N VERSURI

  CopertRZVANBUCUR

  DeseneRUXANDA

  ROMANCIUC

  VersuriCOSTEL

  POSTOLACHE

 • ColeciaNOTA ZECEAbecedar n versuriAritmetica n versuriGramatica n versuriZoologia n versuriGeografia n versuri

  Calendar n versuriLimba englez n versuriMeter mare la culoaretiinele naturii n versuriPietonul mic i voinic

  Descrierea CIP a Bibliotecii Naionale a RomnieiPOSTOLACHE, COSTEL

  tiinele naturii n versuri: carte de colorat / Costel Postolache; il.: Ruxanda Romanciuc. Bucureti: Integral, 2014

  ISBN 978-973-8209-19-0I. Romanciuc, Ruxanda (il.)087.5Copyright 2014 Toate drepturile rezervate Editurii Integral.

 • Corpurile sunt fcuteDin materie, se tie,Dar e o filosofieCa s spui de unde vineMateria. Dar energia?Cile-s necunoscute!Energia schimb starea,D micarea,Transformarea.Corpuri sunt n lume vii,Via poart-n ele tii? .Sau fr de via sunt

  i n cer i pe Pmnt.De-s fcute de natur,Corpuri naturale-s toate,Altele-s o fctur,Artificiale i fabricateChiar de om. Se poate!Forma poate fi diversi concav i convex,Regulat sau diform.Orice form,Dimensiune i culoareCorpul are.Nu-i o norm!

  CORPURILEMATERIE SI ENERGIE

 • UNIVERSUL

  De-i finit,El se sfreteLa captul Lumii,Zic unii.Alii zic c, sub presiune,UniversulE-n expansiune.i-i mai nimeritS punem versulRime s gseasc,S ne povesteascDespre galaxii,Milioane, mii,i stele-fclii,Despre planete,Asteroizi i comete,Meteoriii satelii.n micare, nstelat,Expandati curbat,Universul e strpunsNu-i de rsi nici n-ai crede!Domnul Hawking-a spusC e clar i c se vede! ,De o gaur de vierme,Ca un mr czut din pom.E, de fapt, ca un atomCeva mai mare.Ce-i atta mirare?

 • TRANSFORMRIFORTE

  Totul se mic,narul ce pic,Pmntu-n rotirePe-orbit.De st ori s-agit,E relativDintr-un motivSimplu de tot.Eu tiu c pot EvaluaDac cevaSt sau se micDoar n raportCu un alt obiect.Dac-o for tu apliciCnd mpingiUn crucior,E uor S expliciAcest subiect:Fora trage,Fora faceO schimbareDe stare.De un mr cade din pomDrept n capul unui om,E doar gravitaiaCe schimb situaia!

 • PROTEJAREA MEDIULUI

  Lumea-n care trim noiNu-i un co de gunoi,S arunce fiecareTot ce areDe-aruncat.Asta e poluare!i-i pcatDe locul sta minunat!Hai la reciclare,Fiecare cu ce arei e un motivS-o faci selectiv!

  Zi de zi nvaCum s faci n viaS trieti curat.Tu ai nvat?Planeta ni-i casi ca sTrim mai departe Nu plecm pe Marte! ,S-o inem curat Puin cte puin! , C-i binecuvntat,Pentru cei ce vin,Generaii mii.M-ajutai, copii?

 • Colecia

  NOTA ZECE