7
Dragi učenici, učitelji i ostali poklonici sporta! Pred Vama je prvi broj Biltena u kojem možete pročitati sve rezultate i plasmane na atletskom prvenstvu učenika osnovnih škola iz Kumrovca, Klanjca, Tuhlja i Kraljevca na Sutli, koje je drugu godinu za redom održano na atletskom stadionu u Razvoru. Ovo atletsko natjecanje pod nazivom „TRČI, SKOČI, BACI“ pokrenuto je 2010. godine na inicijativu učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Darija Zagvozde i Matije Makeka, s namjerom da se povodom Svjetskog dana sporta (Chalenge day), koji se svake godine obilježava krajem svibnja, pokrene natjecanje u koje će se uključiti što veći broj učenika. Za atletsko prvenstvo odlučili smo se iz više razloga: - atletika je jedna od temeljnih i najraširenijih sportskih grana koja se s razlogom naziva kraljicom sportova; - željeli smo oživjeti natjecanje koje su do prije dvadesetak godina uspješno organizirali naši prethodnici (gospođa Ohnjec, pokojni gospodin Holenda i drugi učitelji); - željeli smo nešto poduzeti da jedini atletski stadion u Krapinsko-zagorskoj županiji ne propada te da ne bude potpuno neiskorišten u našoj neposrednoj blizini; - želimo kroz natjecateljski duh motivirati učenike u svladavanju osnovnih tehnika svih atletskih disciplina (trčanja, skakanja i bacanja) na nastavi TZK-a. Nadamo se da će ovo natjecanje zaživjeti kao tradicionalno, da će iz godine u godinu biti što bolje organizirano te da će privući što više učenika u ulozi natjecatelja, organizatora, atletskih sudaca, novinara, fotografa, navijača.Također se nadamo da će sljedeći broj Biltena biti u potpunosti uradak naših učenika. Učinilo nam se zgodnim da ova sportska manifestacija ima svoj prepoznatljiv naziv i svoj vizualni znak. Odabran je naziv „TRČI, SKOČI, BACI RAZVOR 2011.“ , koji na najjednostavniji način govori o karakteru i mjestu održavanja natjecanja. Vizualni znak u obliku kvadrata (četiri škole) s plohama žute boje (sunce), plave boje (vedro nebo), zelene boje (zelenilo sutlanske doline) i crvenkaste boje s bijelim prugama (atletska staza) oslikava ambijent u kojem se natjecanje odvija. Veoma nam je žao što ove godine na prvenstvu nisu sudjelovali učenici OŠ Pavla Štoosa iz Kraljevca na Sutli zbog obveza na otvorenju novoizgrađenog igrališta pokraj Područne škole Radakovo. Čestitamo im na novom objektu te se nadamo da će nam se iduće godine ponovno pridružiti. Na kraju moramo istaknuti da ovog natjecanja ne bi bilo bez velike podrške načelnika Općine Kumrovec, gospodina Dragutina Ulame, čijim je zalaganjem i osobnim angažmanom oronuli stadion u Razvoru stavljen u funkciju. Zahvaljujemo Športskoj zajednici Krapinsko-zagorske županije na donaciji medalja i pehara te svima ostalima koji su na bilo koji način sudjelovali ili pripomogli u organizaciji I. i II. atletskog prvenstva „TRČI, SKOČI, BACI“. Srdačan sportski pozdrav! Učitelji tjelesne i zdravstvene kulture: Marija Kožinec Dario Zagvozda Matija Makek 2 TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011

TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011os-amihanovica-klanjec.skole.hr/upload/os-amihanovica-klanjec/newsattach/32/bilten.pdf- željeli smo nešto poduzeti da jedini atletski stadion u Krapinsko-zagorskoj

  • Upload
    others

  • View
    4

  • Download
    0

Embed Size (px)

Citation preview

Page 1: TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011os-amihanovica-klanjec.skole.hr/upload/os-amihanovica-klanjec/newsattach/32/bilten.pdf- željeli smo nešto poduzeti da jedini atletski stadion u Krapinsko-zagorskoj

Dragi učenici, učitelji i ostali poklonici sporta! Pred Vama je prvi broj Biltena u kojem možete pročitati sve rezultate i plasmane na atletskom prvenstvu učenika osnovnih škola iz Kumrovca, Klanjca, Tuhlja i Kraljevca na Sutli, koje je drugu godinu za redom održano na atletskom stadionu u Razvoru.

Ovo atletsko natjecanje pod nazivom „TRČI, SKOČI, BACI“ pokrenuto je 2010. godine na inicijativu učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Darija Zagvozde i Matije Makeka, s namjerom da se povodom Svjetskog dana sporta (Chalenge day), koji se svake godine obilježava krajem svibnja, pokrene natjecanje u koje će se uključiti što veći broj učenika.

Za atletsko prvenstvo odlučili smo se iz više razloga: - atletika je jedna od temeljnih i najraširenijih sportskih grana koja se s razlogom naziva kraljicom sportova; - željeli smo oživjeti natjecanje koje su do prije dvadesetak godina uspješno organizirali naši prethodnici (gospođa Ohnjec, pokojni gospodin Holenda i drugi učitelji); - željeli smo nešto poduzeti da jedini atletski stadion u Krapinsko-zagorskoj županiji ne propada te da ne bude potpuno neiskorišten u našoj neposrednoj blizini; - želimo kroz natjecateljski duh motivirati učenike u svladavanju osnovnih tehnika svih atletskih disciplina (trčanja, skakanja i bacanja) na nastavi TZK-a.

Nadamo se da će ovo natjecanje zaživjeti kao tradicionalno, da će iz godine u godinu biti što bolje organizirano te da će privući što više učenika u ulozi natjecatelja, organizatora, atletskih sudaca, novinara, fotografa, navijača.Također se nadamo da će sljedeći broj Biltena biti u potpunosti uradak naših učenika.

Učinilo nam se zgodnim da ova sportska manifestacija ima svoj prepoznatljiv naziv i svoj vizualni znak. Odabran je naziv „TRČI, SKOČI, BACI – RAZVOR 2011.“ , koji na najjednostavniji način govori o karakteru i mjestu održavanja natjecanja. Vizualni znak u obliku kvadrata (četiri škole) s plohama žute boje (sunce), plave boje (vedro nebo), zelene boje (zelenilo sutlanske doline) i crvenkaste boje s bijelim prugama (atletska staza) oslikava ambijent u kojem se natjecanje odvija.

Veoma nam je žao što ove godine na prvenstvu nisu sudjelovali učenici OŠ Pavla Štoosa iz Kraljevca na Sutli zbog obveza na otvorenju novoizgrađenog igrališta pokraj Područne škole Radakovo. Čestitamo im na novom objektu te se nadamo da će nam se iduće godine ponovno pridružiti.

Na kraju moramo istaknuti da ovog natjecanja ne bi bilo bez velike podrške načelnika Općine Kumrovec, gospodina Dragutina Ulame, čijim je zalaganjem i osobnim angažmanom oronuli stadion u Razvoru stavljen u funkciju. Zahvaljujemo Športskoj zajednici Krapinsko-zagorske županije na donaciji medalja i pehara te svima ostalima koji su na bilo koji način sudjelovali ili pripomogli u organizaciji I. i II. atletskog prvenstva „TRČI, SKOČI, BACI“.

Srdačan sportski pozdrav!

Učitelji tjelesne i zdravstvene kulture: Marija Kožinec Dario Zagvozda

Matija Makek 2

TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011

Page 2: TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011os-amihanovica-klanjec.skole.hr/upload/os-amihanovica-klanjec/newsattach/32/bilten.pdf- željeli smo nešto poduzeti da jedini atletski stadion u Krapinsko-zagorskoj

SAŽETAK

7

U prekrasnom sunčanom danu te u veseloj i nadasve sportskoj atmosferi proteklo je II. Atletsko prvenstvo učenika osnovnih škola „TRČI, SKOČI, BACI – RAZVOR 2011.“ Na prvenstvu je sudjelovalo ukupno šezdeset učenika iz OŠ Antuna Mihanovića Klanjec, OŠ Josipa Broza Kumrovec i OŠ Lijepe Naše Tuhelj. Natjecanje je održano u konkurenciji učenika i učenica u pet atletskih disciplina: skoku u vis (m i ž), bacanju kugle (m i ž), skoku u dalj (m i ž), trčanju na 600 m (ž) i 800 m (m) te trčanju na 100 m (m i ž), a svaku su školu u pojedinoj disciplini predstavljala 2 učenika. Tri prvoplasirana učenika u svakoj kategoriji nagrađena su medaljama, a najuspješnijim školskim ekipama učenica i učenika dodijeljeni su pehari. Bodovanje za najbolje školske ekipe izvršeno je prema postignutim plasmanima svih natjecatelja u svim pojedinačnim disciplinama (1. mjesto 6 bodova, 2. mjesto 5 bodova, 3. mjesto 4 boda, 4. mjesto 3 boda, 5. mjesto 2 boda, 6. mjesto 1 bod). Na prethodnim stranicama prikazani su svi plasmani i zbrojevi osvojenih bodova.

PREGLED OSVOJENIH ODLIČJA (z – zlatno, s – srebrno, b – brončano)

OŠ Josipa Broza Kumrovec učenice - 2 s 1 b učenici 4 z 2 s 1 b OŠ Antuna Mihanovića Klanjec učenice 2 z 2 s 2 b učenici 1 z 2 s 3 b OŠ Lijepa naša Tuhelj učenice 3 z 2 s 1 b učenici - 1 s 1 b Kao posljednja disciplina istrčana je i revijalna utrka mješovite štafete na 4 x 200 m u kojoj se ne dodjeljuju odličja i ne boduje se za ekipni plasman, a pobijedila je ekipa OŠ Antuna Mihanovića Klanjec.

OŠ Antuna Mihanovića Klanjec Monika Horvat, Josipa Livaković, Luka Poslek, Paolo Vuga 1. mjesto

OŠ Josipa Broza Kumrovec Matea Bekavac, Tena Šuto, Luka Kunštić, Filip Lazov 2. mjesto

MJEŠOVITA ŠTAFETA 4X200 m

OŠ Lijepa naša Tuhelj Marijana Štih, Manuela Zanoški, Ivan Barlović, Mario Lončarić 3. mjesto

Osim skoka u vis za učenike, u svim ostalim skakačkim disciplinama i bacanju kugle, postignuti su bolji rezultati nego prošle godine. Na žalost, zbog nemogućnosti točnog mjerenja vremena, u trkačkim disciplinama nije moguća usporedba rezultata od prošle i od ove godine.

Na kraju još moramo spomenuti da je ovu prekrasnu sportsku priredbu dodatno oplemenio voditelj natjecanja prof. Ivan Pogačić iz Pregrade. Budući da prošle godine nije tiskan bilten s rezultatima, na kraju ovog sažetka navest ćemo sve pobjednike prvog prvenstva.

POBJEDNICI U SVIM DISCIPLINAMA NA PRVOM „TRČI, SKOČI, BACI – RAZVOR 2010.“

DISCIPLINE NATJECATELJICE REZULTAT NATJECATELJI REZULTAT Danijela Felja Nikola Hercigonja SKOK

U VIS Klanjec 1,20 m

Klanjec 1,50 m

Valentina Horvat Nikola Muranić BACANJE KUGLE Klanjec

10,20 m Kumrovec

13,15 m

Marija Mihalić Luka Bezjak SKOK U DALJ Tuhelj

3,19 m Kumrovec

5,03 m

Barbara Iveković Ivan Barlović TRČANJE 600/800 m Tuhelj

nije izmjereno Tuhelj

nije izmjereno

Karla Horvat Alen Humski TRČANJE 100 m Kraljevec n/S

nije izmjereno Kumrovec

nije izmjereno

Ekipne pobjede ostvarile su učenice OŠ Antuna Mihanovića Klanjec i učenici OŠ Josipa Broza Kumrovec, baš kao i ove godine.

TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011

Page 3: TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011os-amihanovica-klanjec.skole.hr/upload/os-amihanovica-klanjec/newsattach/32/bilten.pdf- željeli smo nešto poduzeti da jedini atletski stadion u Krapinsko-zagorskoj

OŠ Josipa Broza Kumrovec

DISCIPLINE NATJECATELJI PLASMANI REZULTATI BODOVI Marko Vinković 1. mjesto 1,45 m 6 SKOK

U VIS Bruno Ricijaš 6. mjesto 1,25 m 1 Matija Vinković 2. mjesto 13,80 m 5 BACANJE

KUGLE Marko Zgorelec 1. mjesto 15,70 m 6 Adriano Kajba 1. mjesto 5,35 m 6 SKOK

U DALJ Luka Kunštić 3. mjesto 4,96 m 4 Patrik Petrinec 1. mjesto 2.20.84' 6 TRČANJE

800 m Filip Sporiš bez plasmana nije završio 0 Filip Lazov 2. mjesto nije izmjereno 5 TRČANJE

100 m Žan Žlender 4. mjesto nije izmjereno 3 UKUPNO: PRVO MJESTO 42 boda OŠ Antuna Mihanovića Klanjec

DISCIPLINE NATJECATELJI PLASMANI REZULTATI BODOVI Tihomir Kroflin 4. mjesto 1,30 m 3 SKOK

U VIS Marko Leš 3. mjesto 1,40 m 4 Viktor Valentin Leš 5. mjesto 12,60 m 2 BACANJE

KUGLE Filip Vlahović 3. mjesto 13,76 m 4 Robert Ricijaš 5. mjesto 4,74 m 2 SKOK

U DALJ Jurica Zobec 2. mjesto 5,02 m 5 Filip Husnjak 4. mjesto 2.31.91' 3 TRČANJE

800 m Paolo Vuga 2. mjesto 2.21.94' 5 Filip Horvat 3. mjesto nije izmjereno 4 TRČANJE

100 m Luka Poslek 1. mjesto nije izmjereno 6 UKUPNO: DRUGO MJESTO 38 bodova OŠ Lijepa naša Tuhelj

DISCIPLINE NATJECATELJI PLASMANI REZULTATI BODOVI Mario Lončarić 5. mjesto 1,25 m 2 SKOK

U VIS Dario Mustač 2. mjesto 1,40 m 5 Darko Komerički 4. mjesto 12,92 m 3 BACANJE

KUGLE Ivan Slovenec 6. mjesto 12,12 m 1 Ivan Barlović 4. mjesto 4,81 m 3 SKOK

U DALJ Krešimir Zanoški 6. mjesto 4,03 m 1 Ivan Vahtarić 3. mjesto 2.28.00 4 TRČANJE

800 m Leonardo Žlender 5. mjesto 2.46.71 2 Nikola Banjšak 5. mjesto nije izmjereno 2 TRČANJE

100 m Bruno Kanceljak 6. mjesto nije izmjereno 1 UKUPNO: TREĆE MJESTO 24 boda 6

PREGLED REZULTATA I PLASMANA UČENIKA

Page 4: TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011os-amihanovica-klanjec.skole.hr/upload/os-amihanovica-klanjec/newsattach/32/bilten.pdf- željeli smo nešto poduzeti da jedini atletski stadion u Krapinsko-zagorskoj

OŠ Antuna Mihanovića Klanjec

DISCIPLINE NATJECATELJICE PLASMANI REZULTATI BODOVI Monika Horvat 4. mjesto 1,25 m 3 SKOK

U VIS Tamara Vučak 2. mjesto 1,25 m 5 Valentina Horvat 2. mjesto 10,02 m 5 BACANJE

KUGLE Ivana Petek 3. mjesto 9,12 m 4 Barbara Črešnjek 5. mjesto 3,19 m 2 SKOK

U DALJ Martina Poslek 4. mjesto 3,28 m 3 Josipa Livaković 1. mjesto nije izmjereno 6 TRČANJE

600 m Josipa Vrabec 3. mjesto nije izmjereno 4 Maja Kolar 1. mjesto nije izmjereno 6 TRČANJE

100 m Laura Šoban 4. mjesto nije izmjereno 3 UKUPNO: PRVO MJESTO 41 bod OŠ Lijepa naša Tuhelj

DISCIPLINE NATJECATELJICE PLASMANI REZULTATI BODOVI Petra Poljanec 1. mjesto 1,30 m 6 SKOK

U VIS Petra Tušak 6. mjesto 1,05 m 1 Ana-Marija Hercigonja 1. mjesto 11,18 m 6 BACANJE

KUGLE Lucija Turčin 5. mjesto 8,44 m 2 Valentina Petrač 1. mjesto 3,66 m 6 SKOK

U DALJ Sofija Iveković 2. mjesto 3,51 m 5 Marijana Štih 5. mjesto nije izmjereno 2 TRČANJE

600 m Manuela Zanoški 2. mjesto nije izmjereno 5 Paula Petrinec 3. mjesto nije izmjereno 4 TRČANJE

100 m Danijela Pintarić 6. mjesto nije izmjereno 1 UKUPNO: DRUGO MJESTO 38 bodova OŠ Josipa Broza Kumrovec

DISCIPLINE NATJECATELJICE PLASMANI REZULTATI BODOVI Helena Brundić 2. mjesto 1,25 m 5 SKOK

U VIS Karla Glogoški 5. mjesto 1,15 m 2 Matea Bekavac 4. mjesto 8,83 m 3 BACANJE

KUGLE Ana-Maria Orlović 6. mjesto 8,36 m 1 Petra Šivak 3. mjesto 3,50 m 4 SKOK

U DALJ Valerija Gadža 6. mjesto 2,68 m 1 Maja Antolić bez plasmana nije završila 0 TRČANJE

600 m Karla Koleš 4. mjesto nije izmjereno 3 Tena Šuto 2. mjesto nije izmjereno 5 TRČANJE

100 m Sandra Žlof 5. mjesto nije izmjereno 2 UKUPNO: TREĆE MJESTO 26 bodova

3

PREGLED REZULTATA I PLASMANA UČENICA

Page 5: TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011os-amihanovica-klanjec.skole.hr/upload/os-amihanovica-klanjec/newsattach/32/bilten.pdf- željeli smo nešto poduzeti da jedini atletski stadion u Krapinsko-zagorskoj

100 m / ž 100 m / m MJEŠOVITA ŠTAFETA 4x200 m 600 m / ž 800 m / m

1. Maja Kolar 2. Tena Šuto 3. Paula Petrinec 1. Luka Poslek 2. Filip Lazov 3. Filip Horvat 1. OŠ Klanjec 2. OŠ Kumrovec 3. OŠ Tuhelj 1. Josipa Livaković 2. Manuela Zanoški 3. Josipa Vrabec 1. Patrik Petrinec 2. Ivan Vahtarić 3. Paolo Vuga SKOK U VIS / ž SKOK U VIS / m SKOK U DALJ / ž SKOK U DALJ / m KUGLA / ž KUGLA / m

1.Petra Poljanec 2.Helena Brundić i Tamara Vučak 1. Marko Vinković 2. Dario Mustač 3. Marko Leš 1. Valentina Petrač 2. Sofija Iveković 3. Petra Šivak 1. Adriano Kajba 2. Jurica Zobec 3. Luka Kunštić 1 .Ana-Marija Hercigonja 2.Valentina Horvat 3.Ivana Petek 1.Marko Zgorelec 2.Matija Vinković 3.Filip Vlahović

PEHARI ŠPORTSKE ZAJEDNICE KZŽ

ZA VITRINE POBJENIČKIH EKIPA

NJIMA SU PRIPALA ODLIČJA NA II. ATLETSKOM PRVENSTVU UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA

TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011

EKIPNE POBJEDNICE

OŠ ANTUNA MIHANOVIĆA KLANJEC

EKIPNI POBJEDNICI

OŠ JOSIPA BROZA KUMROVEC

Page 6: TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011os-amihanovica-klanjec.skole.hr/upload/os-amihanovica-klanjec/newsattach/32/bilten.pdf- željeli smo nešto poduzeti da jedini atletski stadion u Krapinsko-zagorskoj

B I L T E N

31. svibnja 2011.

II. ATLETSKO PRVENSTVO UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011

Challenge day (Dan izazova) - Svjetski dan sporta inicirala je 1993. godine TAFISA (Trim And Fitness International Sport for all Association) - Međunarodna asocijacija pokreta "Sport za sve". Kao članica Međunarodnog olimpijskog komiteta, TAFISA je pokrenula niz značajnih međunarodnih akcija, od kojih je Svjetski dan sporta svakako najmasovnija manifestacija sporta i sportske rekreacije, kojom građani diljem svijeta iskazuju svoj pozitivni stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom načinu života. Tog dana pozivaju se građani svih dobnih uzrasta na dobrovoljno sudjelovanje u nekoj tjelesnoj aktivnosti, vježbanju, igranju, sportskom natjecanju, sportskom treningu ili nastavi tjelesnog odgoja, s minimalnim trajanjem od 15 minuta.

Page 7: TRČISKOČIBACI - RAZVOR2011os-amihanovica-klanjec.skole.hr/upload/os-amihanovica-klanjec/newsattach/32/bilten.pdf- željeli smo nešto poduzeti da jedini atletski stadion u Krapinsko-zagorskoj