Els conflictes dels darrers anys

  • View
    394

  • Download
    0

Embed Size (px)

Text of Els conflictes dels darrers anys

Els conflictes dels darrers anys

Els conflictes dels darrers anysGuille Pons RamalCarlos Maroto

L11-SEl da 11 de Septembre de 2001, cuatre avions foren seqestrats, i dos dells van ser voluntriament accidentats contra les Torres Bessones Aquell va ser el pitjor atemptat de la histria dels Estats Units, amb uns 3000 morts. EE.UU va respondre comenant un atac masiu contra les fores dels Talibans i dAl Qaeda en Afganistan, acabant en la vida de milers de militars i civils sense cap rellaci amb el conflicte.

Al Qaida i Ossama Bin LadenAl Qaeda es una organitzaci paramilitar, yihadista, que utilitza prctiques terroristes y es planteja como un moviment de resistncia islmica. Ossama Bin Laden fou un multimilionari saudita i un dels caps principals dAl Qaeda, moviment que s'ha atribut la responsabilitat de diversos atemptats terroristes arreu del mn. L'1 de maig de 2011, diversos mitjans de premsa van anunciar que Bin Laden havia sigut assesinat per les forces militars dels EE.UU, la confirmaci va ser un missatge del president dels Estats Units, Barack Obama.

Osama Bin Laden

3

La guerra dAfganistanLa guerra del 2001 a l'Afganistan (tamb anomenada pel comandament americ "Operaci Llibertat Duradora") esclat com una resposta dels Estats Units als atemptats terroristes de l11 de Septembre de 2001. El dia de la invasi, forces especials dels Estats Units i del Regne Unit (el seu aliat ms incondicional) s'infiltraren al territori talib amb lobjectiu de contraatacar pels seus atemptats.

Forces navals Estatunidenses i Angleses comenant la invasi.

Interessos de la guerra dIraqEl principal motiu per que els Estats units iniciaren aquest conflicte blic era obtindre el control total del suministre de petroli Iraqu, i aixina obtindre una de les majors riquesses del mon. Tamb se marcaren com a objectius prioritaris el desarmament de les armes nuclears dIraq, tallar el suport de Saddam Hussein al terrorisme, i lograr la llibertat del poble Iraqu.

Manifestacions contra la guerraMolta gent va manifestar-se per a parar el conflicte de la guerra dIraq. Arran tot el mon, la gent va manifestar-se per a detindre aquest conflicte (ms del 90% de gent en contra a Espanya).

Conflicte palest-israeliIsrael i Palestina mantenen un conflicte obert des de 1948. Hui en da, la major causa daquest conflicte la sobirana en la franja de Gaza i Cisjordnia i la formaci dun estat Palest en aquestes arees. La resoluci daquest conflicte es motiu de permanent debat,

Israel i nacions rabs

Leix del malLeix del mal fou lexpressi utilitzada per lantic president George W. Bush per a referir-se a els pasos els quals, segons el discurs poltic del govern, patrocinarien el terrorisme. Els primers estats van ser l'Iran, l'Iraq i Korea del Nord.L'Eix del Mal nordameric no va estar sempre localitzat als mateixos pasos, sin que van anar canviant depenent del moment poltic.

Pasos de leix del mal

La guerra contra el narcotrficLa guerra contra el narcotrfic s un conflicte armat intern que enfronta l'Estat mexic contra les bandes que controlen diverses activitats illegals, principalment el trfic illegal de drogues. Al llarg de 2006 quan es va comenar la guerra contra els narcotraficants s'havia comptabilitzat prop de 500 assassinats de membres dels crtels del narcotrfic. Els crims lligats al narcotrfic, fan a diversos estats del pas figurar entre els ms violents a nivell mundial, situaci que ja s'ha tornat reflectida i patent en els mitjans de comunicaci nacionals i de l'estranger.

El paper de lOnu a la guerra dIraqL'ONU t tres prioritats principals per a lIraq: Augmentar la seguretat i el desenvolupament Promocionar un procs de reconciliaci dirigit pels afganesos Guarantir els drets humans per a tots.

En les reunions amb les autoritats afganeses, tots van coincidir que s necessari que es mantingui i enforteixi la presncia de l'ONU a Iraq.