of 23 /23
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale CONECT - PROGRAM DE PARTENERIAT ÎNTRE COMUNITĂŢILE LOCALE EBC ANEXA 2 - PROPUNERE TEHNICĂ Nume solicitant PPRIMĂRIA VALEA MOLDOVEI Titlu proiect EBC ÎN CLASA I Martie 2010 1

Anexa 2 Propunere Tehnică

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Proiect EBC propus de Şcoala cu clasele I-VIII Valea Moldovei

Text of Anexa 2 Propunere Tehnică

Ministerul Comunicaiilor i Societii Informaionale

CONECT - PROGRAM DE PARTENERIAT NTRE

COMUNITILE LOCALE EBC

ANEXA 2 - PROPUNERE TEHNIC

Nume solicitantPPRIMRIA VALEA MOLDOVEI

Titlu proiectEBC N CLASA I

Martie 2010

I. SOLICITANT I PARTENERI

1. Solicitant

NumePRIMRIA VALEA MOLDOVEI

Adresa potalVALEA MOLDOVEI, SUCEAVA

Telefon, fax0230 573064 / 0230 573064

Nume comunitate EBC reprezentat, judeVALEA MOLDOVEI, SUCEAVA

[email protected]

Numele, semntura persoanei care are dreptul s reprezinte UAT, tampila MOROAN CONSTANTIN

Numele managerului de proiectIVANOVICI MIHAELA

2. Partener 1 (se vor include aceleai informaii pentru fiecare dintre parteneri)

NumePRIMRIA ARBORE

Adresa potalCOMUNA ARBORE, SUCEAVA

Nume comunitate EBC reprezentat, judeCOMUNA ARBORE, SUCEAVA

Telefon, fax0230539510 FAX: 0230539411

[email protected]

Persoan de contact URSAN VALENTIN IULIAN

II. DATE DE IDENTIFICARE A PROIECTULUI

1. Titlul proiectului: EBC n clasa I

2. Durata proiectului (n luni): 4 luni

3. Costul proiectului:

Cost total proiectSuma solicitat prin Programul de ParteneriatTotal contribuie solicitant% din cost total proiect

29150 RON25310 RON3840 RON13,17 %

III. REZUMAT PROIECT

Problema: 200 de copiii de etnie rrom cu vrste ntre 6-8 ani din cele dou comuniti EBC, Valea Moldovei i Arbore, nu frecventeaz grdinia si nici un alt program de eductaie destinat prescolarilor. Scopul proiectului : dezvoltarea unei colaborri ntre comunitile EBC Valea Moldovei si Arbore, n vederea facilitrii accesului la educaie a copiilor precolari de etnie rroma, care nu frecventeaz grdinia, prin promovarea utilizrii instrumentelor de educaie TIC intr-un sistem de instruire nonformal.

Obiective specifice: facilitarea incluziunii sociale a 60 de copii precolari de etnie rrom, din comunitile partenere prin desfurarea unor module de instruire specifice utiliznd instrumentele TIC de socializare; utilizarea infrastructurii RECL, n vederea pregtirii iniiale n utilizarea calculatoarelor a 60 de copii precolari de etnie rom.

Rezultate ateptate: programa de instruire utiliznd TIC pentru precolari-model de buna practica; 60 de copii precolari de etnie roma iniiai in utilizarea calculatorului, cu acces la formele de socializare TIC (MSN); o reea de comunicare prin skype intre precolarii din cele 2 comuniti.Activitile cheie: activitatea de management, selecia grupului int, derularea activitilor de instruire, valorificarea i promovarea proiectuluiIV. DESCRIERE PROIECT

1. Analiza situaiei - descrierea problemei n maxim 1 pagin

Lipsa posibilitilor materiale a familiilor de etnie rom, cauzat de lipsa de educaie a acestora, ngrdete accesul la formele de educaie precolar a copiilor de etnie rom cu vrsta cuprins ntre 6 i 8 ani. Comunitile EBC Valea Moldovei i Arbore se confrunt n ultimul timp de lipsa spaiilor i suportului financiar destinate pregtirii precolare a copiilor de etnie rrom, astfel 200 de precolari nu au acces la grdini. Lipsa instruirii precolare are ca efect scderea interesului copiilor de a participa la instruirea in scoal, crescnd cazurile sociale din comunitate si scznd nivelul accesului populaiei de etnie rrom la piaa muncii.

Rezolvarea problemei necesit eforturi att din partea comunitii locale dar care nu pot fi suficiente fr implicarea prin alocare de resurse i programe a organelor de stat.

Constituirea legal a grupului de iniiativ PROCOMUNITATE a reprezentanilor de etnie rom, n cadrul proiectului PHARE RO 2004/016-772.01.01.01.2004 "Consolidarea Capacitii Instituionale i Dezvoltarea de Parteneriate pentru mbuntirea Percepiilor i Condiiilor Romilor"

Implicarea colii cu clasele I-VIII Valea Moldovei n proiecte de tip Phare pentru grupuri dezavantajate. Toate acestea nu au putut rezolva problema copiilor, grup tinta in proiectul nostru. Oportuniti:

- existena infrastructurii RECL calculatoarele sunt atractive pentru copii;

- disponibilitatea profesorilor de a colabora la program;

- disponibilitatea i expertiza personalului RECL n probleme de educaie i utilizare a calculatorului n educaie;

- disponibilitatea APL de a cofinana proiectul i interesul manifestat;

- disponibilitatea grupului Procomunitate de a colabora i sprijini proiectul;

- disponibilitatea partenerilor n ai asuma sarcini n proiect.

Riscuri:

- rezistena comunitii la nou;

- disfuncionaliti n asigurarea continuitii proiectului

2. Scopul i obiectivele specifice ale proiectului

Propunerea de proiect EBC in clasa I dorete s ofere o ansa reala pentru 60 de copii de vrsta precolar de etnie rroma provenii din cele doua comuniti vizate, s participe la un modul de instruire special de utilizarea TIC, crescnd astfel ansa acestora de a se nscrie in clasa I la scoal. Prin proiect urmrim att sensibilizarea prinilor copiilor participani in proiect cat si creterea interesului copiilor pentru educaia formala.

Scopul proiectului const n dezvoltarea unei colaborri ntre comunitile EBC Valea Moldovei si Arbore, in vederea facilitrii accesului la educaie a copiilor precolari, de etnie rroma, care nu frecventeaz grdinia, prin promovarea utilizrii instrumentelor de educaie TIC intr-un sistem de instruire nonformal.Primul obiectiv specific const n facilitarea incluziunii sociale a 60 de copii precolari de etnie rrom, din comunitile Valea Moldovei i Arbore prin desfurarea unor module de instruire specifice utiliznd instrumentele TIC de socializare.Un al doilea obiectiv specific const n utilizarea infrastructurii RECL din cele dou comuniti EBC vizate, n vederea pregtirii iniiale n utilizarea calculatoarelor a 60 de copii precolari de etnie rom.

Descriei cum s-ar mbunti situaia dac proiectul dumneavoastr ar fi implementat.

- copiii i-ar forma deprinderi minime necesare clasei I, cu anse mai mari de integrare i scderea numrului de cazuri de abandon scolar;

- creterea interesului pentru educaie a copiilor prin oferta atractiv folosit n proiect;- copii pot deveni exemple pentru comunitate i ceilali, stimulnd interesul celorlali precolari rromi aflai n aceeai situaie diseminare pozitiv;- formarea unor deprinderi minime de utilizare a mijloacelor TIC i-ar avantaja n integrarea social fiind i un atu pentru piaa muncii

- ar oferi ansa altor copii n aceeai situaie din comunitile partenere s participe la implementarea de programe de acelai tip prin efortul comunitilor locale. Obiectivele specifice ar trebui s reflecte etapele de realizare ale scopului mai larg definit.

Precizai obiectivele proiectului SMART Specific Msurabil Acceptat Realist i definit n Timp.

3. Grupuri int i beneficiari ai proiectului

Grupul int este format din copii precolari de etnie roma care nu au acces la instruirea prin grdinia care locuiesc in comunitile EBC Valea Moldovei si Arbore.

Beneficiari direci ai proiectului sunt 60 de copii precolari de etnie roma ( 30 din Valea Moldovei si 30 din Arbore) care vor beneficia de modulul de instruire specifica utiliznd instrumentele TIC.

Beneficiari indireci familiile celor 60 de copii participani la instruire si membrii celor 2 comuniti Valea Moldovei i Arbore4. Activiti Activitatea 1. Titlul activitii: Activitate de managementTipul activitii: de organizare a echipei de proiect

Perioada de desfurare: primele dou 2 sptmniLocul desfurrii: PAPI Valea Moldovei

Participani: reprezentani partenerilor implicai n proiect

Responsabil:

Manager de proiect;

Beneficiari:

direci: 60 precolari cu vrsta de 6-8 ani aparinnd comunitii rrome indireci : 60 familii de rromi Mijloace:

materiale: sala PAPI , proiect n format listat pentru studiu fiecrui participant

- umane : echipa RECL Valea Moldovei

Rezultate ateptate:

- nfiinarea echipei

- instruirea echipei

- elaborarea si completarea fisei de post

- selecia si angajarea expertului curriculum si monitorizare

- nfiinarea Echipei de Implementare a Proiectului (EIP) pentru a asiguraimplementarea cu succes a proiectuluiDescrierea activitii - aceast activitate se va desfura la centrul Papi Valea Moldovei realizndu-se astfel exercitarea funciilor de planificare, organizare, antrenare la aciune i control.Se va lucra pentru stabilirea obiectivelor, intelor ctre care va fi orientat activitatea n viitor, precum i a modalitilor, aciunilor, resurselor necesare i alocarea lor

Activitatea 2. Titlul activitii: ntlnirea echipei de lucruTipul activitii: de organizare a activitilor urmtoarePerioada de desfurare: sptmna 2, 3, 4, 5 ntlnire sptmnalLocul desfurrii: PAPI Valea Moldovei

Participani: echipa de proiect, mediator colar, expert curriculum

Responsabil:

Manager de proiect, asistent manager

Beneficiari:

direci: 60 precolari cu vrsta de 6-8 ani aparinnd comunitii rrome

- indireci : 60 familii de rromi

Mijloace:

materiale: sala PAPI , proiect n format listat pentru studiu fiecrui participant, mijloace TIC din PAPI,

- umane : echipa RECL Valea Moldovei, echipa de proiect

Rezultate ateptate:

- stabilirea responsabilitilor fiecrui membru al Echipei de Implementare a

Proiectului n vederea planificrii derulrii proiectului conform obligaiilor asumate contract de

i utilizarea eficient a resurselor implicate(umane, financiare, materiale si de timp)

- conceperea modului de formare;

- stabilirea locaiei

- realizarea platformei on-line

- elaborarea criteriilor de selecie copii

Descrierea activitii - Aceasta activitate se va desfura scopul de a instrui echipa de implementare si de a stabili responsabilitile fiecrui membru din echipa. Tot in cadrul acestei activiti se va realiza informarea partenerilor si se vor stabili termene si modaliti de cooperare a acestora in cadrul proiectului.

Activitatea necesita o perioada de pregtire a ntlnirii de lucru, timp in care echipa de implementare va realiza baza de date cu toi actorii implicai in proiect si va structura informaiile care vor fi transmise in timpul ntlnirii de lucru si pe toata perioada derulrii proiectului

Vor fi stabilite aciunile care se vor realiza n comun i cele realizate doar de unul dintre parteneri, vor fi identificate criteriile de selecie a participanilor la sesiunea de instruire, se va definitiva programa de instruire, iar pentru aceasta se va meniona criteriile de selecie pentru traineri, va fi elaborat strategia de desfurare a celor doua aciuni de promovare n Valea Moldovei si Arbore, strategia de promovare i de realizare a materialelor de promovare

Activitatea 3. Titlul activitii: Selecia grupului intTipul activitii: de selecie a participanilor la proiect

Perioada de desfurare: sptmna 3 ntlnire; sptmna 4, 5 activiti n terenLocul desfurrii: PAPI Valea Moldovei

Participani: echipa de proiect, mediator colar, expert curriculum

Responsabil:

Manager de proiect, asistent manager

Beneficiari:

- direci: 60 precolari cu vrsta de 6-8 ani aparinnd comunitii rrome

- indireci : 60 familii de rromi

Mijloace:

materiale: sala PAPI , mijloace TIC din PAPI, documentaii coal privind situaiile copiilor, mijloc de transport n teren, formulare tip Acord de participare la program

- umane : echipa RECL Valea Moldovei, echipa de proiect, mediator colar, expert pentru rromi, reprezentani ai departamentului de asisten social.Rezultate ateptate:

- elaborarea listelor iniiale minim 80 copii;

- stabilirea contactelor cu familiile copiilor pentru prezentarea proiectului;

- ncheierea unor formulare de participare a copiilor la proiect ntre reprezentanii Aplicantului i familiile copiilor

- definitivarea listelor cu 60 copii;

Descrierea activitii - Activitatea de selecie a participanilor va avea loc in sala Papi si se va desfura pe o perioada de trei sptmni. Astfel, n sptmna 3 de proiect va avea loc o ntlnire la care vor participa managerul de proiect,asistentul de proiect, un mediator colar, expert rrom si un expert curriculum. In cadrul acestei ntlniri se va face selecia copiilor participanilor. Totodat, se vor ncheia contracte cu prinii copiilor selectai a participa la coala EBC, n care se specific clar responsabilitile prinilor, a organizatorilor i partenerilor. n sptmnile 4-5 va avea loc selecia la faa locului a celor 30 de participani.n organizarea acestei anchete vom implica personalul colar cu pregtire n domeniu, asistentul social al primriei mediatorul colar, expertul rrom i voluntari din partea rromilor cu pregtire care pot fi exemple n comunitate, evideniind astfel importana educaiei i implicarea autoritilor locale n buna desfurare a implementrii proiectului.

Activitatea 4 . Titlul activitii: Activitate de achiziiiTipul activitii: achiziii materiale necesare proiectului

Perioada de desfurare: sptmna 3,4,5, 6 Locul desfurrii: PAPI Valea Moldovei

Participani: echipa de proiect

Responsabil:

Manager de proiect, asistent manager

Beneficiari:

- direci: 60 precolari cu vrsta de 6-8 ani aparinnd comunitii rrome

- indireci : 60 familii de rromi

Mijloace: materiale: sala PAPI , mijloace TIC din PAPI

- umane : echipa RECL Valea Moldovei, echipa de proiectRezultate ateptate:

- realizarea achiziiilor necesare proiectului conform legislaiei n vigoare i condiiilor impuse de proiect;

Descrierea activitii - Se va desfura n perioada stabilit n proiect i va fi coordonat de managerul de proiect sprijinit de asistentul de proiect cu calificare n contabilitate timp n care se vor procura materialele necesare derulrii proiectului. Activitatea 5 . Titlul activitii: Deschiderea colii EBC

Tipul activitii: conferin de pres

Perioada de desfurare: sptmna 7Locul desfurrii: Cmin Cultual Valea Moldovei

Participani: echipa de proiect, parteneri, reprezentani ai presei judeene, reprezentani ai comunitii locale, membrii Consiliilor Locale

Responsabil:

Manager de proiect, Primarii comunitilor Valea Moldovei i Arbore, asistent manager

Beneficiari:

- direci: 60 precolari cu vrsta de 6-8 ani aparinnd comunitii rrome

- indireci : 60 familii de rromi

Mijloace:

materiale: sala Cmin cultural Valea Moldovei, mobilier, mijloace TIC, instalaia de sonorizare

- umane : echipa RECL Valea Moldovei, echipa de proiect

Rezultate ateptate:

prezena a peste 100 de reprezentani din comunitate;

prezentarea programului n format Power Point;

preluare de ctre pres a evenimentului.Descrierea activitii - Activitatea se va desfura n Cminul Cultural Valea Moldovei i va prezenta proiectul n toate aspectele folosind i mijloace IT tuturor celor interesai i reprezentanilor mass-media. Activitatea 6 . Titlul activitii: Derularea activitilor de instruireTipul activitii: formarePerioada de desfurare: sptmna 8-13,( 6 sptmni)Locul desfurrii: PAPI

Participani: expert curriculum, educatori formatori GPP Nr 2 Gura Humorului, 60 copii

Responsabil:

Manager de proiect, asistent manager, expert curriculum

Beneficiari:

- direci: 60 precolari cu vrsta de 6-8 ani aparinnd comunitii rrome

- indireci : 60 familii de rromi

Mijloace:

materiale: sala PAPI, mijloace TIC, videoproiector, alocaii de hrana pentru copii, materiale de diseminare a proiectului EBC - penare, epci, ghiozdane

- umane : expert curriculum, educatori formatori

Rezultate ateptate:

prezen 100% la activiti ale copiilor ;

formarea deprinderilor de socializare;

formarea deprinderilor de utilizare TIC;

parcurgerea programei n parametrii temporali stabilii;

familiarizarea copiilor cu contextul educaiei;

apariia de noi solicitani de participare la program

rezultate bune ale testelor de progres

Descrierea activitii - Activitatea se va desfura n PAPI i va fi susinut de expertul n curriculum sprijinit de educatori voluntari de la GPN Valea Moldovei, GPN Mironu, GPN Arbore i va fi supervizat de educatori formatori de la GPP NR.2 Gura Humorului

Activitatea 7 . Titlul activitii: Derularea concursului i excursia

Tipul activitilor: concurs, excursie

Perioada de desfurare: sptmna 14-15,( 2 sptmni)Locul desfurrii: PAPI, itinerariul excursiei

Participani: expert curriculum, educatori, 60 copii

Responsabil:

- EPI

Beneficiari:

- direci: 60 precolari cu vrsta de 6-8 ani aparinnd comunitii rrome

- indireci : 60 familii de rromi

Mijloace:

materiale: sala PAPI, mijloace TIC, videoproiector/ mijloace de transport/ premii concurs 10 i-pod.

- umane : expert curriculum, educatori formatori

Rezultate ateptate:

- organizarea optim a concursului i excursiei

prezen 100% la activiti ale copiilor ;

formarea deprinderilor de socializare;

familiarizarea copiilor cu noi contexte sociale;

Descrierea activitii - Excursia se va desfura pe un traseu atractiv i instructiv, activitatea va fi organizat astfel nct s fie asigurat sigurana copiilor. n urma activitii vor fi prezentate la panoul PAPI din cele dou comuniti fotografii ale activitii Activitatea 8 .

8. Titlul activitii: Valorificarea i promovarea proiectuluiTipul activitilor: de promovare i diseminare

Perioada de desfurare: sptmna 8-16,( 9 sptmni)Locul desfurrii: PAPI, Cmin Cultural, activiti n teren

Participani: expert curriculum, educatori, 60 copii

Responsabil:

- EPI

Beneficiari:

- direci: 60 precolari cu vrsta de 6-8 ani aparinnd comunitii rrome

- indireci : 60 familii de rromi

Mijloace:

materiale: sala PAPI, mijloace TIC, videoproiector/ mijloace de transport/pliante, afie

- umane : echipa de proiect, expert curriculum, mediator colar, expert rromi

Rezultate ateptate:

diseminarea pe o arie ct mai larg a proiectului

interes ct mai larg pentru conferina de pres de final articole de pres

articole pe Ecomunitate.ro

nscrieri ale copiilor pentru etapele de formare de dup terminarea proiectului;

planificarea de ctre echipa de proiect a unui nou ciclu de formare pentru copii romi din aceeai categorieDescrierea activitii - Activitatea de valorificare i promovare va fi o constant a proiectului ea cuprinznd activiti de promovare prin pliante, afie, activiti n teren, echipament EBC pentru copii, conferina de presa.

Oferii o descriere detaliat a activitilor astfel nct, pentru fiecare activitate sau set de activiti s fie precizate: durata, rezultate ateptate, persoana responsabil cu implementarea, beneficiari, etc.

4. Graficul activitilor proiectului

Ataai un grafic al activitilor evideniind, pentru fiecare activitate in parte: i) luna de ncepere; ii) luna de ncheiere si iii) persoana i instituia responsabil

Activitatea/

Luna Luna 1Luna 2Luna 3Luna 4Instituia i persoana responsabil

SptmnaS1S2S3S4S5S6S7S8S9S10S11S12S13S14S15S16

Activitatea 1 - Activitatea de management

Activitatea 2 - ntlnirea echipei de lucru.

Activitatea 3- Selecia grupului int

Activitatea 4 - Activitatea de achiziii

Activitatea 5 - Deschiderea colii EBC

Activitatea 6 - Derularea activitilor de instruire

Activitatea 7 - Derularea concursului i excursia

Activitatea 8 - Valorificarea i promovarea proiectului

5. Rezultate ateptate i continuitatea proiectului

Prezentai n aceast seciune:

rezultatele urmrite a fi obinute n urma implementrii, n manier cuantificabil;- programa de instruire utiliznd TIC pentru precolari, model de buna practica

- 60 de copii precolari de etnie roma iniiai in utilizarea calculatorului

- 60 de copii precolari de etnie roma cu acces la formele de socializare TIC (MSN)

- o reea de comunicare prin skype intre precolarii din cele 2 comuniti

- un concurs de stimulare a creativitii grupului int impactul estimat al proiectului asupra grupului int i beneficiarilor;

- socializare ;

- modificarea pozitiv a mentalitii privind rolul educaiei;

- nelegerea importanei tehnologiei informaiei n educaie i a rolului RECL n comunitate;

- nvarea responsabilitii implicate de asigurarea, prin eforturi proprii, a unui nivel de trai decent;

- mbuntirea i creterea stimei de sine a copiilor;

modalitile concrete prin care se va asigura continuitatea proiectului dup ncheierea finanrii.

- organizarea n cadrul PAPI a activitilor de educaie cu extinderea grupului int;

- folosirea de soft educaional pentru precolari n cadrul PAPI

6. Monitorizarea implementrii i evaluarea rezultatelor

n aceast seciune v rugm s descriei modalitile concrete n care intenionai s monitorizai i s evaluai desfurarea proiectului.

Monitorizarea si evaluarea activitilor din cadrul proiectului se va realiza permanent de ctre echipa de implementare si parteneri. Fiecare activitate va fi evaluata separat si se vor elabora documente de evaluare pentru fiecare in parte. O atenie deosebita va fi acordata evalurii procesului de cooperare intre instituiile cooptate si intre cadrele de specialitate participante la instruire. De asemenea evaluarea procesului de instruire se va realiza pe baza portofoliilor pregtite de participani cat si prin realizarea vizitelor de evaluare.

Evaluarea ntregului proiect ct i raportarea acestuia se va realiza mpreuna cu echipa de implementare. Aceasta se va realiza pe trei dimensiuni: evaluare si raportare financiara urmrindu-se sumele acordate in cadrul proiectului si documentele care justifica cheltuirea acestora; evaluare si raportare narativa unde vor fi descrise activitile realizate si rezultatele obinute in comparaie cu cele prevzute in cererea de finanare si o evaluare a impactului pe care l-a avut proiectul si stabilind totodat posibilitile si modalitile de colaborare pe viitor intre instituiile participante in cadrul proiectului.

Ca modaliti concrete de evaluare a activitii de instruire: prezena la copiilor la activiti, fie de evaluare iniial a copiilor, evaluare curent, evaluare final, rezultatele activitilor copiilor.

V. DESCRIEREA SOLICITANTULUI I A PARTENERILOR

1. Solicitantul

Experiena n dezvoltarea i implementarea de proiecte n cadrul RECL sau / i n domeniile vizate de program. Primria i-a dobndit experiena prin colaborare din 2008 n proiectul Economia Bazat pe Cunoatere, n cadrul creia ofer consultan i asisten n vederea utilizrii calculatorului prin personalul angajat special pentru acest proiect, care ofer o continu perfecionare implicnd astfel i depunerea de proiecte benefice ntregii comuniti.

Implementarea la nivel local a proiectului Phare RO 2004/016-772.01.01.01 care a avut drept rezultat i elaborarea Planului de Aciune Local pentru Rromi;

Elaborarea i implementarea la nivel local a proiectului privind elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Comunitii Valea Moldovei strategie elaborat de o echip format la nivelul comunitii i depus i nregistrat la Consiliul Judeean SuceavaEchipa RECL implicat n obinerea acreditrii CNFPA Furnizor de formare - competene informatice, Autorizaie nr. 164, seria SV

2. Parteneri

Primria Arbore i-a dobndit experiena prin colaborare din 2008 n proiectul Economia Bazat pe Cunoatere, n cadrul creia ofer consultan i asisten n vederea utilizrii calculatorului prin personalul angajat special pentru acest proiect, care ofer o continu perfecionare implicnd astfel i depunerea de proiecte benefice ntregii comuniti.

Colaborarea ntre cele dou comuniti s-a concretizat la nivelul departamentelor de asisten social ambele comuniti avnd un procent important de ceteni de etnie rom cu situaii sociale deosebit de grele, colaborare concretizat ntr-un parteneriat ce vizeaz rezolvarea mai multor probleme sociale comune.Partener1(Primria Arbore)

- coordoneaz activitile din cadrul proiectului la nivel local in Comuna Arbore

- colaboreaz cu toi partenerii in cadrul proiectului

- promoveaz in comunitate si regiune activitile din cadrul proiectului

- monitorizeaz, evalueaz si raporteaz activitile de la nivel local EBC

- selecteaz grupul de 30 de precolari din comuna Arbore care vor participa la activiti

- pune la dispoziie echipamentul necesar pregtirii grupului int

- asigura pregtirea cu personal de specialitate

- promoveaz rezultatele proiectului la nivel judeean

- supervizeaz pregtirea si evaluarea precolarilor implicai prin colaboratorii de specialitate

VI. PLANUL DE MANAGEMENT AL PROIECTULUI

5.1. Structura de personal propus pentru implementarea proiectuluiManager proiect: Ivanovici Mihaela administrator IT Valea Molddovei Luarea deciziilor

Coordoneaz echipa

Coordonarea activitilor din proiect

Organizarea implementrii activitilor proiectului

Monitorizeaz progresul proiectului in conformitate cu planul de activitate

Asigur publicitatea proiectului

Asistent proiect 1: Buliga Georgeta administrator IT Arbore Monitorizeaz progresul proiectului din punct de vedere organizatoric

Asista managerul de proiect in punerea in aplicare a deciziilor

Coordonarea activitilor din proiect

Organizarea implementrii activiti

Asistent proiect 2: Zisca Renate, contabil, Primria Valea Moldovei

- Rspunde pentru derularea activitilor contabile ale proiectului;

- Asigur consultan i expertiz contabil pentru activitatea de achiziii

5.2 Personalul cheie

Oferii o scurt descriere a experienei profesionale a persoanelor cheie implicate n implementarea proiectului i furnizai CV-urile acestora.CV Manager proiect: IVANOVICI MIHAELA

Informaii personale

Nume / PrenumeIVANOVICI MIHAELA VERONICA

Adresa(e)SAT MIRONU, COMUNA VALEA MOLDOVEI, JUDEUL SUCEAVA

Telefon(-oane)0230/558134Mobil:0745/892632, 0748/987429

Fax(uri)-

E-mail(uri)[email protected] ivanovici,[email protected]

Nationalitateromn

Data naterii06.11.980

Sexfeminin

Locul de munc vizat / Domeniul ocupaional PRIMRIA COMUNEI VALEA MOLDOVEI i DSP -SUCEAVA

Administraie public

Administrator IT .

Referent n cadrul compartimentul de Buget Finane i Contabilitate, Asistent medical comunitar n cadrul Compartimentului de Asisten Medical a Primriei Valea Moldovei,

Experiena profesional2 luni Administrator IT / 7 luni asistent social, 2 ani referent, 4 ani asistent medical comunitar

Funcia sau postul ocupat Administrator IT, Referent , Asistent medical comunitar

Numele i adresa angajatoruluiPRIMRIA COMUNEI VALEA MOLDOVEI

Tipul activitii sau sectorul de activitate Asigurarea bunei functionari si actualizari cu informatii a site-ului comunitatii

Acordarea de asistenta tehnica a utilizatorilor RECL in vederea folosirii echipamentelor TIC

Verificarea periodica, din punct de vedere fizic si functional starea retelei

Participarea la cursurile de instruire organizate in domeniul de activitate.

CONTABILITATE SI ASISTEN MEDICAL

Educaie i formare

Perioadan prezent student n anul III la Facultatea de tiine Economice Suceava, Contabilitate i Informatic de gestiune,

2000-2003 - coala Posliceala Sanitar de Stat Suceava,

1995-1999 - Liceul de Informatic Suceava

Aptitudini i competene personale utilizez n mod curent i facil calculatorul pe o gam larg de editoare de texte, editoare grafice i programe utilitare

cunotine i aptitudini de un nivel mediu de secretariat i contabilitate prin studiu individual, ca autodidact;

am dezvoltat relaii de bun colaborare cu instituiile locale, am colaborat optim pe linia informatizrii unitii, consultan, sprijin reciproc

bun organizator am obinut acreditarea unitii ca Centru de formare pentru aduli

Limba(i) matern(e)Precizai limba matern (daca este cazul specificai a doua limb matern)

AutoevaluarenelegereVorbireScriere

Nivel european (*)AscultareCitireParticipare la conversaieExprimare scris

Limba francezbinebinesatisfctorbun

Limba englezbinebinesatisfctorsatisfctoare

(*) Nivelul cadrului european comun de referin pentru limbi

Competente i abiliti sociale O bun comunicare cu cei din jur Asigurarea bunei funcionari si actualizri cu informaii a site-ului comunitarii Acordarea de asistenta tehnica a utilizatorilor RECL in vederea folosirii echipamentelor TIC

Verificarea periodica, din punct de vedere fizic si funcional starea retelei

Participarea la cursurile de instruire organizate in domeniul de activitate.

Competene i cunotine de utilizare a calculatoruluiEditoare grafice

Editoare de texte

Sisteme de operare

Arhitectura sistemelor de calcul

Calcul tabelar Microsoft Excel

Alte competene i aptitudiniDescriei competenele i indicai contextul n care au fost dobndite. Eliminai rndul dac este cazul (vezi instruciunile)

CV Asistent manager 1. BULIGA GEORGETA

Curriculum vitae

Europass

Informaii personale

Nume / Prenume BULIGA GEORGETA

Adresa(e)Com.Arbore,nr563,jud,Suceava

Telefon(-oane) Mobil:0740390875

Fax(uri)

E-mail(uri)[email protected]

Nationalitateromn

Data naterii05.01.1981

Sexfeminin

Locul de munc vizat / Domeniul ocupaionalPrimaria com. Arbore

Experiena profesionalVechime 2 ani

Perioada2007-2009

Funcia sau postul ocupat Administrator IT

Principalele activiti i responsabiliti

Numele i adresa angajatorului

Tipul activitii sau sectorul de activitateAdministrator in cadrul proiectului Economia bazat pe cunoatere

Educaie i formareLiceul TOMSA VOD, POSTLICEAL

Perioada1996-1999

Calificarea / diploma obinutAtestat pt cadastru funciar topografic;agent vamal;operator PC;

Disciplines principale studiate / competene dobndite

Numele i tipul instituiei de nvmnt / furnizorului de formareLiceul TOMA VOD,Solca;Ministerul Comunicaiilor i Tehnologiei Informaiilor;Romtelecom;Cruiser Advance Media;

Nivelul in clasificarea naionala sau internaionala

Aptitudini i competene personale

Limba(i) matern(e)romna

Limba(i) strin(e)Franceza

Asistent manager 2. ZICA RENATE CONTABIL

CURRICULUM VITAE

INFORMAII PERSONALE

NUME/PRENUME: Zisca Renate

ADRESA: Ora Frasin, judeul Suceava

TELEFON: 0740370264

NAIONALITATE : romn

DATA NATERII: 23.08.1967

SEX: feminin

LOCUL DE MUNC: Primria Valea Moldovei

DOMENIUL OCUPAIONAL: Contabil gr I

EXPERIEN PROFESIONAL

- 23 ani, din care 22 ani Contabil la Primria Frasin, 1an Contabil la Primria Valea Moldovei

FUNCIA I POSTUL OCUPAT: Contabil

NUMELE I ADRESA ANGAJATORULUI: Primria Valea Moldovei, LOC. Valea Moldovei, Suceava

TIPUL ACTIVITII SAU SECTORUL DE ACTIVITATE

- Buget, finane i contabilitate

Atribuii:

Organizarea i inerea la zi a contabilitii n conformitate cu prevederile Legii;

ntocmete proiectul bugetului local i contului de ncheiere a exerciiului bugetar i le supune aprobrii consiliului local

Respectarea regulilor de ntocmire a situaiilor financiare trimestriale i anuale i depunerea acestora la termenele stabilite de organul ierarhic superior;

ntocmirea situaiilor statistice

EDUCAIE I FORMARE

Liceul Agroindustrial Rdui

Facultatea de tiine Economice Suceava, profil Management Financiar Contabil

ABILITI, CALITI I APTITUDINI

- Cunotine de contabilitate i calculatorului

- Capacitate de comunicare

- Capacitate de a lucra n echip

Oferii o scurt descriere a experienei profesionale a persoanelor cheie implicate n implementarea proiectului i furnizai CV-urile acestora.

Atenie!

Solicitani n cadrul Programului de Parteneriat pot fi numai Unitile Administrativ Teritoriale din cele 255 comuniti EBC (v. Anexa 1 la Ghidul Solicitantului).

Parteneriatul este obligatoriu cu cel puin cel puin o alt Unitate Administrativ Teritorial dintr-o alt comunitate EBC dect cea din care provine solicitantul.

Atenie!

Durata de implementare a unui proiect este de maxim 4 luni de la data semnrii acordului de finanare nerambursabil, avnd ca pri contractante solicitantul selectat i respectiv Fundaia pentru Dezvoltarea Societii Civile, ca i reprezentant al Consoriului.

Atenie!

Contribuia Programului de Parteneriat nu poate depi valoarea de 25.571,40 RON pentru un proiect. Contribuia solicitantului i / sau a partenerilor la costul total al proiectului este obligatorie i reprezint un criteriu eliminatoriu privind eligibilitatea proiectului.

Contribuia proprie poate fi n numerar sau parial n numerar i parial contribuie n natur.

Atenie!

Atasati acordul de parteneriat ntre toate instituiile implicate n implementarea proiectului aratnd rolul i responsabilitile fiecreia. Acordul trebuie s fie datat, semnat i tampilat de ctre solicitant i fiecare dintre partener(i).

V rugm s inei cont de faptul c anexarea acordului de parteneriat este obligatorie i va fi verificat la momentul aprecierii ndeplinirii criteriilor de eligibilitate.

Atenie!

1. Avei n vedere includerea n planul proiectului de activiti care s vizeze utilizarea i / sau promovarea TIC. Contribuia proiectului n domeniul TIC este obligatorie i reprezint un criteriu eliminatoriu privind eligibilitatea proiectului.

2. Pentru bunurile propuse spre achiziie prin proiect, includei n aceast seciune specificaiile tehnice ct mai detaliate, astfel nct s se justifice costul alocat i n acelai timp s permit derularea unui proces eficient de achiziii.

Atenie!

Ataai Propunerii tehnice i CV-urile persoanelor incluse n echipa de proiect.