Boli Ale Sistemului Muscular

  • Published on
    16-Jan-2016

  • View
    20

  • Download
    0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Boli Ale Sistemului Muscular

Transcript

Boli ale sistemului muscular1. Oboseala si forta muscular

Oboseala muscular este determinate de o stare de contractie prelungita si sustinuta a muschiului. Ea se datoreaza si este proportional cu rata epuizarii glicogenului muscular la care contribuie si scaderea pH-ului intracellular, prin acumularea de acid lactic, inhiband unele enzime. Se considera ca partea cea mai mare a oboselii muscular rezulta din incapacitatea proceselor contractile si metabolice ale fibrei muscular, de a realiza in continuare acelasi lucru mechanic. In plus, dupa o activitate muscular prelungita poate avea loc o diminuare a transmiterii semnalelor nervoase la nivelul jonctiunii neuromusculare, ceea ce are ca efect, in continuare, diminuarea contractiei musculare.

Uneori, muschiul oboist intra in contracture dureroasa(crampe musculare). Practicarea unui effort fizic intens dupa o perioada mai indelungata de inactivitate este urmata la 2-48 de ore de aparitia unor dureri persistente, uneori foarte puternice, la nivelul grupelor muscular solicitate, fenomen numit febra muscular. Aceasta se atenueaza sau chiar dispare la reluarea aceluiasi tip de efort.

Prevenirea instalarii precoce a oboselii si scaderii fortei muscular se poate realiza prin gradarea progresiva a activitatii fizice, respectandu-se curba capacitatii de efort pe parcursul zilei si saptamanii.

Activitatea fizica intense trebuie sa alterneze cu pause obligatorii pentru refacerea capacitatii de effort. Excesele trebuie ecitate, prevenindu-se astfel intinderile si rupturile muscular.

Intinderi si rupturi musculare

contractia excesiva a unui muschi poate duce la intinderea sau chiar la ruperea sa, precum si a tesutului conjunctiv adiacent.

http://www.freerider.ro/wp-content/uploads/2013/04/crampe_musculare.jpg