Feestelijk dessert

  • View
    45

  • Download
    0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen. Wat serveer ik in een dessertenbuffet ? Droog gebak Crème-au- beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours, mini-gebakjes Kaasschotel met stokbrood, notenbrood, … Fruit, sausjes, ijs of sorbet Chocolademousse en tiramisu … - PowerPoint PPT Presentation

Text of Feestelijk dessert

template bakkers

Feestelijk dessert

Festijn voor zoetekauwenWat serveer ik in een dessertenbuffet?Droog gebakCrme-au-beurretaart / kerststronkSlagroomtaartPetit-fours, mini-gebakjesKaasschotel met stokbrood, notenbrood, Fruit, sausjes, ijs of sorbetChocolademousse en tiramisuInspiratie in overvloed bij je bakker!

Festijn voor zoetekauwenOok erg leuk: een dessertbord! Een dessertbord kan je perfect op voorhand maken zodat je mee kan genieten met je gasten.Leg per bord niet meer dan 4 soorten gebak.Serveer er een bolletje ijs, fruit en een coulis bij. Zo maak je er niet alleen een lekker maar ook een kleurrijk geheel van.Begin bij het dresseren met een coulis. Schik daarop de gebakjes, dan het fruit en net voor het opdienen ijsof sorbet.Let op: een t vol bord oogt niet mooi. Inspiratie in overvloed bij je bakker!

Laat 200 g bittere chocolade au-bain-marie smelten. Breng 1 dl melk aan de kook met 1 dl room en 50 g fijne suiker. Giet de hete vloeistof onder voortdurend roeren bij de gesmolten chocolade en blijf roeren tot de saus mooi glad en glanzend is. Bewaar de chocoladesaus in een gesloten doos of kom in de koelkast.Verwarm de portie die je nodig hebt in een pannetje, maar laat de saus niet meer koken want dan wordt de saus te bitter.

Inspiratie in overvloed bij je bakker!

Chocoladesaus

Per 500 g fruit (aardbeien, frambozen, rode bessen,) reken je 200 g suiker en 2 dl water.Breng het water aan de kook met de suiker. Roer niet om, wacht tot de suiker gesmolten is. Laat het niet karameliseren!Voeg er de rode vruchten bij.Je mag ook diepvriesfruit gebruiken, je hoeft dit niet van tevoren te ontdooien, in de warme stroop is dit zo gebeurd.Mix en zeef de coulis.

Inspiratie in overvloed bij je bakker!

Coulis van rode vruchten

Sinaasappelsaus: breng het sap van 2 sinaasappels aan de kook met de fijngeraspte schil van een halve vrucht en 50 g fijne suiker. Laat inkoken tot er nog ongeveer twee derden overblijft. Parfumeer met 1 el cointreau.

Passievruchtensaus: breng het vruchtvlees van 3 passievruchten aan de kook met 2 el ahornsiroop en het sap van 1 citroen. Parfumeer eventueel met een scheutje rum.

Inspiratie in overvloed bij je bakker!

Exotische fruitsausjes

Altijd een lekker idee bij je bakkerMeer inspiratie op www.versvandebakker.be Briochebrood met ricotta en honing

Altijd een lekker idee bij je bakkerMeer inspiratie op www.versvandebakker.beStokbrood met schapenkaas en zwarte bessen

Altijd een lekker idee bij je bakkerMeer inspiratie op www.versvandebakker.be Broodstengels met kaasfondue

Je bakker en zijn team wensen je prettige feestdagen!