Click here to load reader

NL - Traiteur Q3/12 Feestelijk eindejaar

 • View
  215

 • Download
  2

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Apoint Traiteit Ontdek Feestelijk Eindejaar

Text of NL - Traiteur Q3/12 Feestelijk eindejaar

 • Inspiration every day

  UnileverFoodSolutions

  Ontdek: Feestelijk eindejaar

  uwMENU

 • Bekleed een bakblik met plastic folie, trancheer de gerookte zalm en bekleed met de helft van de zalm de bodem van het bakblik. Snijd de wortelen in blokjes en kook deze kort, spoel koud. Klop de classique op met de tuinkruiden en wat peper van de molen. Week de gelatine in koud water en verwarm ondertussen het water en los er de visbouillon in op. Neem 70 ml visbouillon, voeg de uitgeknepen gelatine toe en vermeng, breng op kamertemperatuur. Cutter de gerookte forelfilet, vermeng met de wortelen en de 70 ml visbouillon. Spatel nu de opgeklopte Blue Band Classique eronder en verdeel over het bakblik. Beleg met de overige gerookte zalmplakken en dek toe met een plasticfolie. Laat opstijven in de koeling gedurende ongeveer 4 uur (of diepvries), alvorens in porties te verdelen.

  Verhit de olijfolie en stoof hierin de groenten aan. Voeg de knoflookpuree toe. Voeg de Noilly Prat en de witte wijn toe. Voeg de vis toe en laat kort mee opkoken. Voeg de vis-soep toe en laat het geheel even warm worden alvorens te serveren of te verpakken.TIP: Gebruik deze soep als saus voor het afwerken van uw vispannetjes.

  HapjeBereiding10 personen

  SoepBereiding10 personen

  300 g150 g150 g

  150 ml

  15 g2 bl

  100 ml3 g

  50 ml150 g100 g100 g100 g

  20 g100 ml200 ml

  500 g

  2,5 l

  gerookte zalmgerookte forelfiletswortelenBlue Band Professioneel Classique OngezoetKnorr Primerba TuinkruidengelatinewaterKnorr Visbouillon Authentiek

  olijfoliewortelblokjesvenkelblokjesprei fijngesnedenknolselderijblokjes Knorr Professional Knoflook PureeNoilly Pratwitte wijn witte vissoorten naar keuze, in blokjes gesnedenUnox Vloeibare Soepen Vis

  TOMPOUCE VAN GEROOKTE ZALM

  BOUILLABAISSE MET VIS

  1,50 /pp

  1,00 /pp

  Beste Traiteur,In deze Apoint Traiteur stellen we u graag onze nieuwe filosofie van verleidelijk ge-zonder voor. Waarom?

  Unilever Food Solutions ondervroeg in 10 landen meer dan 5000 consumenten over gezonde voeding. Uit die studie bleek dat uw klant graag de kans krijgt om iets gezondere gerechten te kiezen, maar zonder in te boeten op de smaak. Met andere woorden, hij wil lekker blijven eten, maar kleine gezonde aan-passingen zijn meer dan welkom.

  We geven u 6 tips die u gemakkelijk kunt doorvoeren in uw dagelijkse recepten. Met deze kleine verande-ringen in uw menus maakt u voor uw klanten een groot verschil voor hun gezondheid. De zes basisregels zijn: Meer groenten toevoegen in uw gerechten De juiste portiegrootte serveren Rekening houden met het vetgehalte Gezondere bakwijze gebruiken Verse ingredinten gebruiken Calorien minimaliseren

  In dit nummer zijn onze recepten praktisch aangevuld met deze tips. Zo maakt u uw gerechten verleidelijk gezonder voor uw klanten. Kruiden zijn daarbij natuurlijke smaakmakers die elke maaltijd een bijzondere twist geven.Gebruik onze tips als inspiratie voor uw persoonlijke recepten.U zult zien hoe verleidelijk gezonder is!

  Verleidelijk gezonder!Met de intense smaak van verse kruiden

  Het assortiment

  is groot en we kunnen

  niet alles aan bod laten

  komen. Daarom

  zetten we in elke nieuwe

  editie een aantal

  producten in de kijker

  en geven we hieromtrent

  recepten, tips en technisch

  advies.

 • Verleidelijk gezonder

  Snijd de parelhoenfilets open en plet de filets met behulp van een bijl. Maak een farce van de kipfilet en de classique, breng deze op smaak en roer de abrikozen door de farce. Leg het ontbijtspek op de parelhoenfilets, verdeel de farce erover, rol op en smeer de rolletjes vervolgens in met de fruitpeper en de tijm. Rol vervolgens in folie en laat garen in een combisteamer op 80 C met 60 % stoom tot een kerntemperatuur van 72 C bereikt is; koel versneld terug. Verhit de phase en bak de oesterzwammen en de Parijse champignons aan. Blus af met de rode wijn, het water en voeg de wild-fond toe; laat het geheel 10 min. zachtjes koken en bind met de maizena. Breng de saus verder op smaak met peper en zout en eventueel een beetje tijm. Verhit 25 ml olijfolie en roerbak hierin 1,5 kg groentemix, blus af met 30 ml sherry en werk af met 10 g Knorr Professional Peper Puree en 30 g Knorr Primerba Gefruite Ui & Spek.TIP: Serveer bij dit gerecht pastinaakpuree: 1 l water - 500 g pastinaakpuree - peper, zout en nootmuskaat - 300 g Knorr Aardappelpuree Koude Basis.

  Verhit 120 g phase en kleur hierin de parelhoensuprme mooi aan, gaar verder in een oven van 180 C gedurende 25 minuten, koel daarna versneld terug. Verhit de rest van de phase en bak hierin de oesterzwammen en de Parijse champignons aan. Blus met de rode wijn, het water en voeg de wildfond toe, laat 10 minuten zachtjes koken en bind met de maizena. Breng de saus verder op smaak met peper en zout en eventueel een beetje tijm. Vul de appels met de veenbessenconfituur en schik alle ingredinten op een schotel of bord.TIP: Serveer bij dit gerecht gestoofde witlof en aardappelkroketjes.

  Bereidingvoor 10 personen

  Bereidingvoor 10 personen

  750 g200 g50 ml

  50 g150 g

  30 g10 g

  50 ml200 g

  200 ml1,5 l

  50 ml80 g

  200 g2 kg

  200 g200 ml

  1,5 l50 ml

  50 g

  10 st250 g

  parelhoenfiletkipfiletBlue Band Professioneel Classique Ongezoetgedroogde abrikozen, fijngehaktontbijtspek, fijne plakjesfruitpeper naar keuzeKnorr Primerba TijmPhase with Butter Flavouroesterzwammen en Parijse champignonsrode wijnwaterKnorr Garde dOr WildfondKnorr Maizena Express Bruin

  Phase Classic Restoparelhoensuprmeoesterzwammen en Parijse champignonsrode wijnwaterKnorr Garde dOr WildfondKnorr Maizena Express Blankpeper en zoutappel gepocheerdveenbessenconfituur

  GEVULDE PARELHOENFILETS

  PARELHOEN MET EEN OESTERZWAMMENSAUS

  3,25 /pp

  2,85 /pp

  Verleidelijk gezonder Gezondere gerechten vragen niet meer werk. Met een paar kleine veran-deringen bereikt u een groot verschil. Kijk maar eens naar dit bord. Extra voordeel: ook de foodcost is lager!

  Wat is het verschil?

  Veel groenten

  Juiste portie

  Verse ingredinten

  Minder calorien

  Extra toevoeging pastinaakpuree en groentemengeling Kleinere vleesportie Groentepuree in plaats van gefrituurde aardappelbereiding Magere bacon in plaats van ontbijtspek Minder toegevoegd vet door gestoomd vlees Gezonder vloeibaar bereidingsvet (rijk aan omega 3)

  Gezondere Ingredinten

 • Verhit de helft van de phase en voeg het witlof toe. Laat even kleuren op een hoog vuur, kruid met peper en zout en strooi de suiker er overheen. Bak verder onder voortdurend roeren, tot het witlof gaar is. Giet het witlof in een vergiet en laat afkoe-len. Bewaar het vocht. Verhit de rest van de phase en bak hierin de gepelde scampis aan, voeg op het laatste moment de primerba toe en roer even goed door, laat deze nu snel afkoelen. Voor de saus: vermeng de vissaus met de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout. Voeg het witlofvocht toe. Voor presentatie: verdeel het witlof in ringen en duw aan, leg bovenop de scampis, verdeel de saus er omheen en bestrooi met tomaat en bieslook.TIP: Werk deze saus af met Knorr Professional Kreeftenjus.

  Breng het water aan de kook, voeg het soeppoeder toe en breng weer aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de roomkaas toe en vermeng. Kruid met peper en zout. Werk de soep af met de krab en de stukjes zongedroogde tomaat.

  Maak van de kabeljauw mooie porties en gebruik het afsnijdsel voor het maken van de visfarce, met het afsnijdsel, het eiwit en de classique. Meng de groenten met de dragon. Kruid de kabeljauw en bestrijk met de farce; paneer met de groenten. Zet de vis in een voorverwarmde oven op 120C tot een kerntemperatuur van 63C bereikt is. Koel daarna versneld terug. Voor de saus: verhit de phase en stoof hierin de sjalot aan, blus met de Noilly Prat, de cuisine en de wittewijnsaus, breng het geheel nog even aan de kook en koel daarna versneld terug.TIP:Voor de tomatencompote: vermeng 1 kg Knorr Collezione Italiana Napoletana, 50 g Knorr Professional Paprika Puree, 10 g Knorr Primerba Knoflook, 5 g Knorr Primerba Tijm en 20 g Knorr Koude Basis Binder.

  Verhit de phase en stoof er de ui, knolselderij en prei in aan. Voeg de sherry, het water en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat koken tot de groenten gaar zijn en mix het geheel fijn. Breng weer aan de kook en voeg al roerend de edel-preisoep toe, laat het geheel 5 minuten doorkoken. Maak de soep af met de tuin-kruiden en de roomkaas. Serveer de spekreepjes apart, zodat deze op het laatste aan de soep toegevoegd kunnen worden.

  Voorgerecht10 personen

  SoepBereiding10 personen

  Voorgerecht10 personen

  SoepBereiding10 personen

  100 ml3 kg

  80 g1 kg

  30 g1 l

  500 g20 g

  2,5 l250 g

  150 g

  150 g

  1,5 kg50 g

  250 ml

  300 g10 g

  50 ml50 g

  200 ml300 ml

  1,5 l

  50 ml300 g

  500 g50 ml

  2 l30 g70 g20 g

  200 g

  200 g

  Phase Butter Flavour witlof, grofgesnedenpeper en zeezoutfijne basterdsuikerzeewaterscampis black tiger 16/20 easy pealKnorr Primerba Bouquet allItalianaKnorr Garde dOr VissausKnorr Collezione Italiana Napoletanabieslooksnippers

  waterKnorr Suprieur Tomaat-Pompoen CrmesoepHellmanns Sandwich Delight Room-kaas Zongedroogde Tomaatpeper & zoutkrab snowkrab (diepvries) ontdooid

  kabeljauwfiletseiwit, gepasteuriseerdBlue Band Professioneel Classique Ongezoetwortel/prei/venkel in fijne brunoiseKnorr Primerba DragonPhase with Butter Flavoursjalot, in blokjesNoilly PratBlue Band Professioneel CuisineKnorr Garde dOr Witte Wijnsaus

  Phase with Butter Flavour150 g ui en 150 g knolselderij, fijngesneden prei, fijngesnedendroge sherr

Search related