Formaci per Internet. Guia del curs: Manipulador i ... curs...programes estndards (Windows, Word, Excel), aix com saber connectar i navegar per Internet. ... Curs Fitosanitaris qualificaAlimentaci

 • View
  218

 • Download
  6

Embed Size (px)

Text of Formaci per Internet. Guia del curs: Manipulador i ... curs...programes estndards (Windows, Word,...

 • c

  Curs

  Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Alimentaci i Acci Rural

  - 1 -

  Curs Fitosanitaris qualificat

  FFoorrmmaaccii

  ppeerr IInntteerrnneett

  GGGuuuiiiaaa dddeeelll cccuuurrrsss MMMaaannniiipppuuulllaaadddooorrr iii AAApppllliiicccaaadddooorrr

  dddeee ppprrroooddduuucccttteeesss fffiiitttooosssaaannniiitttaaarrriiisss NNNiiivvveeellllll qqquuuaaallliiifffiiicccaaattt

 • c

  Curs

  Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Alimentaci i Acci Rural

  - 2 -

  Curs Fitosanitaris qualificat

  ndex

  MDUL 1 Presentaci de RuralCat 1. Benvinguda (4) 2. Qu vol dir Internet? (5)

  3. Qu us ofereix la formaci a distncia? (6) 4. Qu us requereix la formaci a distncia? (6) 5. Per a qu us serveix aquesta guia? (7) 6. Com est estructurada la guia del curs? (7) 7. Qu necessiteu per poder fer el curs? (8)

  8. On podeu trobar el curs? (9) 9. Com podeu entrar al portal RuralCat? (10) MDUL 2 La Intranet de RuralCat

  1. Com podeu entrar a la Intranet de RuralCat? (12) 2. Per a qu serveix cada element? (14) 3. Opcions de la barra del men principal (15) 4. Opcions de la pgina Inici o portada de la Intranet (16)

  MDUL 3 El taller Com aprendre

  1. Introducci (19) 2. Com podeu accedir al taller? (19)

  3. Com est estructurat el taller? (20) 3.1. El men del curs (21)

  3.2. Els mduls (22) 4. Avaluaci (24)

  MDUL 4 El curs Fitosanitaris qualificat 1. Aneu al curs! (25) 1.1. Com s el men general del curs? (26)

  1.2. Qu us permet fer el men dentrada al curs? (27) 1.2.1. Com heu d'enviar un missatge al tutor/a? (28) 1.2.2. Obriu el tauler del tutor! (31) 1.2.3. Dialoguem! (36) 1.2.4. Quins sn els vostres companys d'aula? (39) 1.2.5. Com heu dentrar en els continguts del curs? (40) 2. Comenceu el curs! (43) 2.1. Estructura de la pantalla del curs (43) 2.2 Com heu de navegar dins de cada tema? (43)

 • c

  Curs

  Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Alimentaci i Acci Rural

  - 3 -

  Curs Fitosanitaris qualificat

  2.3. Lrea de continguts (45) 2.3.1 Pantalla dintroducci (45) 2.3.2 Pantalla dobjectius (46) 2.3.3 Pantalles de continguts (46) 2.4 Altres recursos del curs (51) 2.4.1. Avaluaci (52) 2.4.2. Glossari (54) 2.4.3. Recursos (54) 3. Com heu de seguir el curs? (56) 4. Com anireu avaluant el vostre aprenentatge? (58)

  MDUL 5 Guia rpida 0. Dades bsiques del curs (59) 1. Abans dentrar al portal RuralCat (59) 2. Per entrar al curs (59) 3. Per donar-vos a conixer a la comunitat RuralCat (62)

  4. Per millorar el vostre coneixement de la Intranet de RuralCat (66) 5. Per millorar la vostra destresa (67) 5.1. En la navegaci pel curs (67)

  5.2. En la navegaci per la comunitat Ruralcat (67) 6. Per donar suport als alumnes (68)

  Crdits

 • c

  Curs

  Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Alimentaci i Acci Rural

  - 4 -

  Curs Fitosanitaris qualificat

  MDUL 1 Presentaci de RuralCat 1. BENVINGUDA Benvinguts/des al Servei de Formaci Agrria. Per a la vostra informaci, el Servei de Formaci Agrria (SFA), organisme que forma part del Departament dAgricultura, Alimentaci i Acci Rural, t la funci dimpartir la formaci professional dins del sector agroalimentari, a ms de participar en altres activitats de lmbit rural. Per realitzar aquesta tasca, compta amb una xarxa de 14 Escoles i Centres, distributs per tot el territori catal, que ofereix dos tipus de formaci:

  Formaci contnua, ja sigui de manera presencial o a distncia, per a formar i reciclar els professionals del sector.

  Formaci reglada de manera presencial, amb la impartici de cicles formatius de grau mitj i superior, per a contribuir a la formaci professional dels joves que volen incorporar-se al sector.

  Mapa de la xarxa dEscoles i Centres del Servei de Formaci Agrria

  Estructura de loferta formativa del Servei de Formaci Agrria

 • c

  Curs

  Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Alimentaci i Acci Rural

  - 5 -

  Curs Fitosanitaris qualificat

  Cursos 2. QU VOL DIR INTERNET? Amb aquest terme angls es designa una xarxa dordinadors connectats entre ells a nivell mundial. A banda de consultar les pgines Web i utilitzar el correu electrnic, Internet us permet realitzar activitats de formaci a distncia. Precisament, us permetr seguir el curs al qual us heu matriculat, des de casa vostra, o des de qualsevol punt que disposi de connexi a Internet. Com a estudiants, aquesta modalitat de formaci us facilita poder treballar des de casa vostra en el moment que considereu ms adient, i sense la presncia fsica del professorat. Per tant, la vostra participaci en el procs daprenentatge s important i decisiva en tot moment. Aquesta major autonomia respecte a altres sistemes formatius de tipus presencial, us pot suposar, sobretot al principi, una major dificultat per saber qu heu de fer i com ho heu de fer.

  SFA

  14 Escoles i Centres

  Formaci contnua Formaci reglada presencial

  Cicles Formatius: Grau mitj Grau superior

  Cursos presencials

  Cursos a distncia

  Format Paper Internet

 • c

  Curs

  Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Alimentaci i Acci Rural

  - 6 -

  Curs Fitosanitaris qualificat

  3. QU US OFEREIX LA FORMACI A DISTNCIA? La formaci a distncia per Internet s una modalitat de formaci que us dna la possibilitat daprendre duna forma diferent. A partir dun marc general, podeu establir la vostra prpia estratgia i ritme de treball i per tant, disposar duna certa autonomia que es concreta en:

  La flexibilitat total quant a lhorari de treball. La possibilitat davanar i retrocedir en els continguts del curs, per a consultar o

  repassar, tantes vegades com creieu convenient. Ladaptaci del ritme daprenentatge a les vostres circumstncies personals. La disponibilitat dun tutor o tutora que us ajudar a seguir el curs, resoldre els dubtes,

  etc. L intercanvi dinformaci entre lalumnat mitjanant les eines de comunicaci com el

  correu, el frum i el xat. 4. QU US REQUEREIX LA FORMACI A DISTNCIA? Per poder finalitzar amb xit el curs al qual us heu matriculat, la vostra implicaci s fonamental i per aix, heu de tenir en compte els aspectes segents:

  El calendari del curs: data dinici i dacabament. Els terminis de lliurament dels exercicis davaluaci. La realitzaci dels exercicis o tasques dautoavaluaci que permetran fer un seguiment

  del vostre treball al tutor/a del curs i aix poder assolir els objectius formatius del curs. La connexi diria al curs, per atendre els missatges que el vostre tutor o tutora us

  deixi en el tauler i tamb, per descarregar-vos els materials destudi. La comunicaci per correu electrnic amb el vostre tutor o tutora per plantejar-li

  dubtes o qestions relacionades amb el curs. Ats que la formaci a distncia demana un ritme de treball constant, us recomanem que us connecteu cada dia, encara que sigui poca estona. Finalment, s important fer-vos esment que en aquesta modalitat de formaci, la referncia dels companys de grup difereix de la que es t en la formaci presencial. Malgrat aix, RuralCat ha creat una aula o entorn virtual amb una srie de recursos, com la llista de companys, amb la foto i el currculum, el frum, el correu electrnic i el xat, que us permetran intercanviar experincies, resoldre dubtes, compartir inquietuds, etc.; en definitiva, aquestes eines de treball us ajudaran a establir unes relacions interpersonals dins daquesta comunitat virtual i aix, no tindreu la sensaci destar sols davant de lordinador.

 • c

  Curs

  Generalitat de Catalunya Departament d'Agricultura, Alimentaci i Acci Rural

  - 7 -

  Curs Fitosanitaris qualificat

  5. PER A QU US SERVEIX AQUESTA GUIA? Hem considerat quatre finalitats:

  Us ajuda a donar els primers passos daproximaci al mtode i a lentorn destudi i treball a distncia; daquesta manera, us familiaritzeu amb aquesta aula virtual.

  Us garanteix que, com a estudiants, pugueu connectar-vos al curs i accedir a totes les seves parts sense cap dificultat, i tamb pugueu comunicar-vos amb el vostre tutor/a, companys/es de curs i altres persones membres de RuralCat. Tot aix, mitjanant la realitzaci del taller Com aprendre, que s un petit curs complementari al curs de Fitosanitaris qualificat.

  Us dna a conixer, a grans trets, les