Click here to load reader

Linx portada

 • View
  66

 • Download
  7

Embed Size (px)

Text of Linx portada

 1. 1. Alba P., Cludia, Roger i Bru.
 2. 2. T un pelatge que va de gris a marr i les orelles snpunxegudes i negres.s ms petit que el linx de Canad. Mesura de 63centmetres a 1,6 metres de llarg, amb una cua de 20centmetres de longitud. Arriben a mesurar entre 50 i61 centmetres daltura.El seu pes est entre 5,9 a 10,8 Kg, encara que algunsexemplars poden arribar a pesar fins i tot 18Kg.
 3. 3. Es troba en una gran varietat dhbitats que inclouen des de boscosboreals al nord fins a zones de matolls i semideserts al sud.Sol refugiar-se i criar en zones de vegetaci densa, roques, grutes ialtres zones cobertes.Estan distributs per Nortamrica.
 4. 4. QU MENJA?Salimenta principalment de llebres i conills i,avegades, de rosegadors.En ocasions es comporta com un carronyaire,salimenta de preses mortes per altresdepredadors.
 5. 5. REPRODUCCI Les cries neixen als dos mesos dhaversigut concebudes. Els cadells acompanyen a la mare fins als9 mesos dedat, aproximadament, pocaen la que sindependitzen i es dispersenen busca del seu propi territori.
 6. 6. Mostra un comportament similar al de lesaltres espcies de linx. El linx vermell s territorial i solitari encaraque hi pot haver ms dun mascle en unterritori.