of 25/25
PEUGEOT 3008 SUV

PEUGEOT 3008 SUVКако шесто сетило, кога сте на патот, арсеналот за помош при возење на новиот Peugeot 3008 SUV дава

 • View
  11

 • Download
  0

Embed Size (px)

Text of PEUGEOT 3008 SUVКако шесто сетило, кога сте на патот,...

 • P E U G E OT 3 0 0 8 S U V

 • 05 Дизајн

  11 i-Cockpit®

  17 Комфор

  21 Поврзување

  23 Возење

  25 Безбедност

  29 Функции

  35 Мобилност

  37 Мотори

  41 Прилагодување

  кој дава сензитивно искуство при возење со засилување на

  сите сетила.

  Ергономијата, материјалите, поврзаноста - секој детаљ е

  осмислен за да Ви даде повеќе интуитивно возење.

  Peugeot секогаш се стреми кон совршенство и користи

  материјали од висок квалитет следејќи ја иновативната

  француска традиција на производство. Сега, повеќе од било

  кога, Peugeot ги соединува своите идеи и енергии за

  дизајнирање на возила со современ и елегантен дизајн,

 • ЗАДОВОЛСТВОТО КАКО ДОКАЗ.

 • М О Ќ Е Н Д И З А Ј Н . В И С Т И Н С К А Е Л Е Г А Н Ц И Ј А .

  Долго очекуваниот SUV, претставува совршен баланс помеѓу карактерот и робустноста.

  На предниот дел погледнете ја неговата решетка со хромиран прстен околу халогените предни светла со брусен

  и моќен изглед или изберете елегантни, мачкасти Full LED* светла во комбинација со врежана коцкаста предна

  маска. Откријте ги неговите флуидни и динамични линии, нагласени со вметнатиот детаљ на елегантно

  хромирано крило** продолжено со кровен лак од нерѓосувачки челик.

  На прв поглед, овој нов тип на SUV дава хармонично, врвно чувство преку совршена

  рамнотежа на своите пропорции и вниманието посветено на посветено на комплетната

  завршна обработка на целото возило. Робустноста и современиот изглед се изразени во

  стилот и во дизајнот на компактниот ребрест капак на моторот.

  6 7* Како опција само со Allure ниво на опременост** Како стандард или недостапно во зависност од изведбата

 • С О З Д А Д Е Н З А И С Т Р А Ж У В А Њ Е . М О Ќ Е Н К А Р А К Т Е Р .

  Пионерскиот дух на новиот Peugeot 3008 SUV е моќно заробен и изразен во својот

  привлечен дизајн. Многуте безбедносни мерки, подигнатото растојание од тлото

  (клиренс), големите тркала и профилираните шипки на покривот му даваат робустен став,

  дополнет со подигната линија во средишниот дел за покомпактен изглед.

  Откријте еден суптилен и одлучен карактер, со сјајно црн покрив – (Black Diamond*

  покрив). На задниот дел на возилото, 3 проѕирно црвени канџи од LED диоди

  сигнализираат и дење и ноќе, даваат чувство на ултра модерен стил.

  * Како опција или недостапен во зависност од изведбата 8 9

 • ОСВОЈУВАЊЕ НА ОТВОРЕНИТЕ ПРОСТРАНСТВА.

 • Г Л Е Т К А Т А П Р О Д О Л Ж У В А К О Н В Н А Т Р Е Ш Н И О Т П Р О С Т О Р .

  Никогаш порано немало толку убав простор за поаѓање во една авантура. Со новиот PEUGEOT

  i-Cockpit®, PEUGEOT 3008 SUV Ве поканува да откриете 100% дигитален свет, опремен со 8-инчен

  екран на допир*, персонализиран* и конфигуративен** HEADS-UP дигитален дисплеј, врвен

  компактен управувач со интегрирани контроли и електричен автоматски менувач*.

  1 2 13

  Д О П И Р Н А С О В Р Ш Е Н С Т В О .

  Секој детаљ е дизајниран за да се создаде чувство на благосостојба. Главните функции за

  удобност, како што се радиото, клима-уредот, сателитската навигација, параметрите на

  возилото, телефонот или мобилните апликации се на дофат на рацете и до нив може да се

  пристапи преку елегантните хромирани и инспирирани од авијацијата TOGGLE

  прекинувачи*.

  * Авијатички тип на прекинувачи кои се бираат со еден допир - Стандард или недостапни во зависност од изведбата.* Како стандард или недостапен во зависност од изведбата** По можност кога возилото не е во движење

 • 14 15

  О С Л О Б О Д Е Т Е Г И С Е Т И Л А Т А .

  Ослободете ги сите ваши сетила и дозволете му на возилото да ве понесе и да се грижи за Вашата удобност во

  автомобилот - i-Cockpit® Amplify*.

  Променете го** внатрешниот амбиент со “Boost” или “Relax” режим. Уживајте во различните деликатни мириси;**

  интензитетот на амбиентално осветлување и боите на екранот; искористете го најдоброто од неверојатните

  посебни карактеристики на „Спортски пакет“ за возачот*** ... од удобноста на седиштето со 8-точки за масажа*.

  В О З Е Њ Е С О В И С О К А Р Е З О Л У Ц И Ј А И К В А Л И Т Е Т .

  Во ова високо-технолошко прилагодување, сите информации од суштинско значење за

  вашето патување Ви е во правец на погледот, на 12,3” конфигуративен* и

  персонализиран* HEADS-UP дигитален дисплеј.

  * Како опција само со Allure ниво на опременост** По можност кога возилото е во потполно мирување

  *** Дознајте повеќе на www.peugeot .pays - Како опција само со Allure ниво на опременост* По можност кога возилото е во потполно мирување.

 • ИНТЕНЗИВНО ИСКУСТВО.

 • 1 8

  Е Д И Н С Т В Е Н О Ч У В С Т В О .

  Нека преовладее патот и нека ги побуди сетилата со извонредно

  чувство на возење и акустичен комфор. Можете да возите под

  светлината на големиот панорамски лизгачки покрив*, седејќи

  удобно во контурата на седиштата слушајќи ја вашата музика

  преку FOCAL® Premium Hi-Fi систем. Откријте го сензибилитетот

  на француската акустика.

  *Како опција или недостапен во зависност од изведбата

 • Н А В И Г А Ц И Ј А В О 3 D Д И М Е Н З И JA .

  Вашата рута станува пореална и интуитивна со 3D навигација. На дигиталниот екран на

  допир или на “heads-up” дигиталниот дисплеј, сите настани од суштинско значење за

  возењето (сообраќај, временски услови, паркирање, бензински пумпи) се прикажуваат во

  реално време со користењето на услугата за поврзување TomTom®.

  2 1

  Сега Вашиот паметен телефон се прикажува на екранот на допир од 8”, со користење на функцијата Mirror

  Screen, можете да ги користите поголемиот дел од апликациите како што се Apple CarPlay™, MirrorLink® или

  Android Auto*. Вашиот паметен телефон се полни безжично**.

  *САМО ПОТВРДЕНИ MIRRORLINK®, APPLE CARPLAYTM И ANDROID AUTO (НА РАСПОЛАГАЊЕ ОД КРАЈОТ НА 2016) АПЛИКАЦИИ ЌЕ ФУНКЦИОНИРААТ КОГА ВОЗИЛОТО НЕ Е ВО ДВИЖЕЊЕ ИЛИКОГА СЕ ДВИЖИ. НЕКОИ ОД ФУНКЦИИТЕ НА АПЛИКАЦИИТЕ ЌЕ БИДАТ СПРЕЧЕНИ КОГА ВОЗИЛОТО Е ВО ДВИЖЕЊЕ. НЕКОИ СОДРЖИНИ КОИ СЕ ДОСТАПНИ БЕСПЛАТНО НА ВАШИОТ СМАРТТЕЛЕФОН ЌЕ БАРААТ ПРЕТПЛАТА НА АДЕКВАТНАТА MIRRORLINK®, APPLE CARPLAYTM ИЛИ ANDROID AUTO АПЛИКАЦИЈА ПОТВРДЕНА СО ПЛАЌАЊЕ. функцијата Mirror Screen функционира со користење на Мirrorlink® технологија (за android, blackberry и windows phone телефони, кои се компатибилни со Mirrorlink®), или Apple CarplayTM (за телефоникои функционираат на ios), или со користење на Аndroid Аuto (за android мобилни телефони), под услов да вашата телефонска претплата кај вашиот оператор вклучува интернет. Повеќе информации на http://services.peugeot .fr/decouvrir-mirror-screen/**Стандард, опција или недостапен во зависност од изведбата –Полнење на индукцијата за уреди компатибилни со стандардот Qi

  Н Е О Г Р А Н И Ч Е Н О П О В Р З У В А Њ Е .

 • Б Е С П Р Е К О Р Н О Д Р Ж Е Њ Е Н А П А Т О Т .

  Агилен низ градот, Peugeot 3008 SUV сака да ве освои и надвор од секојдневната патека благодарение

  на напредната Grip Control*. Со едно делување на копчето на централната конзола, режимот Grip

  Control се прилагодува веднаш на најтешките услови. Додека пак со генијалната Hill Assist Descent

  Control*, останувате под потполна контрола, дури и кога ќе се соочите со најстрмните патеки.

  22 23*Како опција или недостапен во зависност од изведбата.

  З А Д Р Ж Е Т Е Ј А К О Н Т Р О Л А Т А .

  Нема потреба повеќе да избирате помеѓу стил и задоволство при возењето.

  Со зголеменото растојание од тлото до прагот и повисока позиција за возење, овој SUV

  има извонредно држење на пат со прецизно управување, давајќи чувство на контрола и

  безбедност.

 • ДОСТИГНАТ Е ВРВОТ НА БЕЗБЕДНОСТА.

 • И З В О Н Р Е Д Н О У П Р А В У В А Њ Е .

  Опремата како што е предупредување за притисокот на пневматиците, индикатор

  за степен на пренос, амортизација, шест воздушни перничиња и Peugeot Connect

  SOS и Assistance connectivity * Ви овозможува поудобно и побезбедно возење.

  27*Како стандард, опција со доплата или недостапна во зависност од изведбата.

 • 28

  Н И К О Г А Ш С А М И З А Д У П Р А В У В А Ч О Т .

  Како шесто сетило, кога сте на патот, арсеналот за помош при возење на новиот

  Peugeot 3008 SUV дава извонредно чувство на сигурност: знак за препознавање на

  брзината и препорака за коректната брзина, активна безбедносна сопирачка со

  сигнализација за растојанието*, активен систем за предупредување за напуштање на

  лентата*, активен систем за следење на слепа точка*, сигнализација за вниманието на

  возачот*, адаптивен темпомат со функција Stop*...

  * Како стандард, опција со доплата или недостапни во зависност од изведбата.

 • ИНТЕЛИГЕНТНА КАБИНА .

 • 32

  Н А П Р А В Е Т Е С В О Ј П Р О С Т О Р .

  33

  К А К О М А Г И Ј А .

  Зафатени ви се рацете? Видете го генијалното “hands-free” отворање и затворање

  на капакот на багажникот, олеснувајќи го товарањето на сите Ваши предмети. Сè

  што треба да направите е да ја придвижите ногата под браникот за да го

  активирате... И направете го животот полесен.

  * Како опција или недостапен во зависност од изведбата

  Структуриран и дарежлив, создадете свој простор во автомобилот со системот “Magic

  Flat” и преклопената клупа на 2/3-1/3, ослободувајќи простор за рамен под. Одложете ги

  своите во зависност од Вашите слободни активности со функционалниот лизгачки

  под на две позиции, можете да поставувате и долги предмети, благодарение на

  преклопувањето на совозачкото седиште во рамен под.

 • П О В Т О Р Н О О Т К Р И Е Н А М О Б И Л Н О С Т

  Како креатор на иновативни решенија за урбана мобилност, Peugeot уште еднаш изненадува

  со новиот електричен уред “PEUGEOT MICRO E-KICK”* Тротинет. Овој нов уред функционира

  „рака под рака“ со Вас и е единствено и еколошки одговорно решение што функционира

  целосно околу Вас, овозможувајќи Ви на несекојдневен начин да уживате во последните

  неколку километери при секое патување.

  34 35

  И Ц Е Л О С Н О И Н Т Е Г Р И Р А Н .

  Овој нов уред се вклопува во рамките на “DockStation”* - приклучок, кој се чува во

  багажниот простор и ја полни својата батерија кога возилото се движи.

  * Достапно во дополнителна опрема - Видете ја страната www.cycles.peugeot.fr за повеќе информации * Достапно како дополнителна опрема – Видете ја страната www.cycles.peugeot.fr за повеќе информации

 • ИСТРАЖЕТЕ ГО СВЕТОТ.

 • PureTechНов мотор B lue H D i 1 3 0 S &S BVM 6

  3-цилиндричните PureTech бензински мотори на 3008 се поефикасни благодарение на нивната намалена тежина и

  големина. Тие овозможуваат уникатно задоволство при возење и високо ниво на перформанси, без да се загрози

  безбедноста и робустноста. Моторот PureTech 130 S&S беше избран за мотор на годината во 2017 во својата категорија и

  може да се поврзе со нов автоматски или мануелен ЕТА6 менувач.

  Потрошувачката на емисијата на СО2 се во согласнот со NEDC хомологацијата (R(CE) бр.715/2007 и R(CE) бр.692/2008 во најрепрезентативните верзии кои овозможуваат споредба со другите возила.

  Потрошувачка во град (L /100 km): 6,0-6,4 – Емисија на CO2 (g/km): 139-148Потрошувачка на отворен пат (L /100 km): 4,3-4,9 – Емисија на CO2 (g/km): 104-113Комбинирана потрошувачка (L /100 km): 5,0-5,5 - Емисија на CO2 (g/km): 115-127

  Peugeot 3008 има нов ексклузивен мотор Blue HDi 130 КС S&S BVM6 кој воведува целосно ново

  функционирање на системот за контрола на издувни гасови. Емисиите се третирани на начин да намалувањето на

  потрошувачката е загарантирано, а контролата на емисијата ефикасна.

  Потрошувачката на емисијата на СО2 е во согласнот со NEDC хомологацијата (R(CE) бр.715/2007 и R(CE) бр.692/2008 во најрепрезентативните верзии кои овозможуваат споредба со другите возила.

  Потрошувачка вo град (L /100 km): 4,6,-4,7 – Емисија на CO2 (g/km): 120-123 Потрошувачка на отворен пат (L /100 km): 3,7-3,8 - Емисија на CO2 (g/km): 97-101Комбинирана потрошувачка (L /100 km): 4,0-4,2 - Емисија на CO2 (g/km): 106-10938 39

 • 40

  С О 3 0 0 8 Д О Б Е С К О Н Е Ч Н И М О Ж Н О С Т И .

  Без оглед на Вашата дестинација и Вашиот начин на живот, новиот

  Peugeot 3008 SUV Ви нуди широк спектар на додатоци и опрема за

  да ја доживеете авантурата онака како што Вие посакувате.

  1. Поставување на порабени теписи со дебели патосници2. Хромирана школка на надворешни ретровизори3. Носач за велосипед на кука за влечење4. GT алуминиумски педали и одмориште за стапало5. Дефлектори за ветер 6. Држач за скии на кровните носачи

  7

  3

  54

  6

  21

 • В А Ш С Т И Л – В А Ш И З Б О Р

  42

  Соединете го топлиот и елегантен амбиент кој Ви одговара, со

  избор на нашите внатрешни ткаенини или кожни облоги*.

  1. Claudia Mistral кожа *,2. Meco плетени ткаенини,3. С&Т Piedimonte текстил/кожа,4. С&Т EVRON текстил/кожа,

  1

  3

  2

  4

  *Кожа и други материјали: за повеќе детали во врска со кожата, Вемолиме погледнете ги техничките спецификации на располагање наместата на продажба или на веб страната: www.peugeot.pays

 • 44 45

  Cumulus Сива**Hurricane Сива* Bianca Бела*

  Magnetic Сина**Pearl Бела**Ultimate Црвена**

  Nera Црна**

  Pyrite Беж**

  Amazonite Сива**

  Metallic Бакарна**

  О Д Б Е Р Е Т Е Б О Ј А

  Изберете ја бојата која одговара

  на Вашиот карактер од десетте

  понудени во нашата палета на бои.

  И У С К Л А Д Е Т Е Ј А С О Н А Д В О Р Е Ш Н И О Т И З Г Л Е Д .

  Означете ја клучната нота со една од петте трим опции

  или 17", 18" или 19" наплатки во боја или дво-тонскиот

  дијамант ефект.

  17" челични наплатки со MIAMI* ткаенина

  17" CHICAGO алуминиумскинаплатки*

  18" DETROIT дво-тонски дијамантефект* алуминиумски наплатки

  18" LOS ANGLES дво-тонски дијамантефект** алуминиумски наплатки

  19" WASHINGTON дво-тонски дијамантефект** алуминиумски наплатки

  * Како стандард или недостапни во зависност од изведбата** Како дополнителна опрема

  * Како стандард или недостапен во зависност од изведбата** Како опција или недостапен во зависност од изведбата

 • МРЕЖА И УСЛУГИКога ќе се одлучите за Peugeot, на располагање ќе имате огромна дилерска мрежа во склоп на која: приемот, професионализмот, перформансите на опременостаи квалитетот на услугите Ви гарантираат оптимално задоволство. Така Вие сте сигурни дека сте се обратиле кај специјалисти кои Ве слушаат, ги разбираат Вашитебарања и одговараат соодветно и ефикасно. Има ли подобар и подоверлив бренд со кој би се врзале долгорочно?

  PEUGEOT НА ИНТЕРНЕТОткријте го Peugeot на интернет,посетете ја официјалната веб страница:http://www.peugeot.com

  Македонската интернет страница е:http://www.peugeot.mk

  Следете не и на Facebook:FB/PeugeotMacedonia

  Во контекст на политиката на постојано подобрување на производот, Peugeot може во секој момент да ги модифицира техничките карактеристики, опремата, опциите и боите.Актуелните техники на фотографска репродукција не дозволуваат, верно репродуцирање на сјајот на боите. Така, оваа брошура која се состои од информации од општкарактер, не претставува обврзувачки документ. За сите појаснувања или дополнителни информации, Ве молиме да се обратите кај Вашиот дилер. Делови од каталогот несмеат да бидат репродуцирани без наменска дозвола од Automobiles Peugeot .

  ЗА ВАША БЕЗГРИЖНОСТ(1)

  PEUGEOT ГАPАНЦИJАКвалитетот кај Peugeot, е исто такасостојба на духот: предностите во склопна мрежата, можност за 5 годишнагаранција до изминати 100.000километри гаранција и 12години гаранција од корозија.

  PEUGEOT ПАКЕТИПроверки и oдржување, две единствении персонализирани формули заслободно возeње. Од помош на патот,до поправка во случај на дефект,заменување на изабени делови, Виесамите изберете го нивото наинтервенција на Вашето возило иискористете ја гаранцијата за Peugeotквалитет

  PEUGEOT ОРИГИНАЛНИ РЕЗЕРВНИДЕЛОВИГаранција за квалитет, безбедност идоверливост, секој од нашите Peugeotоригинални резервни делови е тестирани строго проверен за Ваша безбедност.Тие се под гаранција и со работна ракаво мрежата на Peugeot во траење одедна година.

  ФЛОТНА ПРОДАЖБАПри флотна набавка на возила занашите бизнис клиенти нудиме широкапалета на комерцијални возила поспецијални цени и услови на купување,одржување и сервисирање на возилата.Воедно, нудиме различни опции запреработка или надградба накомерцијални возила согласно Вашитебарања (возила за брза помош,амбулантни возила, полицискивозила, блиндирани возила итн).Отворени сме за соработка со ситекомпании кои имаат интерес занабавка на едно или повеќе Peugeotвозила, одеднаш или во одреденвременски период

  ЗА ВАШЕ ЗАДОВОЛСТВО

  46

 • Création : Extrême Muse – Réalisation / édition : Gutenberg Networks – Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 – Printed in MK – Réf : xxxx – May 2018

  www.peugeot.mk

  Печат на импортерот / дилерот