RENAULT SCÉNIC I GRAND SCÉNIC - Renault - .4 renault scenic i grand scenic i Život je jednostavan!

 • View
  220

 • Download
  1

Embed Size (px)

Text of RENAULT SCÉNIC I GRAND SCÉNIC - Renault - .4 renault scenic i grand scenic i Život je...

 • DRIVE THE CHANGE

  RENAULT SCNIC I GRAND SCNIC

 • U Renaultu smo se odavno uverili kako automobil mora biti prilagoen stilu ivota i oekivanjima svih korisnika. To nas je uverenje dovelo do toga da smo konstruisali automobil ivota. Danas se pripadnost svom vremenu odraava u potrazi za trajnom i ekoloki prihvatljivom mobilnou, sigurnou i kvalitetom, dostupnima to veem broju korisnika. To vrsto uverenje bilo je vodilja prema osnivanju drutva Renault Tech koje je specijalizovano za dizajniranje, proizvodnju i prodaju vozila za invalide. elja nam je da ponovno osmislimo automobil koji moe zauzeti novo mesto u drutvu, bolje se prilagoditi njegovim izazovima te uvek predstavljati napredak za oveanstvo. U tom duhu danas za sve korisnike razvijamo i izbor vozila na elektrini pogon.

  DRIVE THE CHANGE.

  VE 113 GODINA NAA JE VIZIJA DA AUTOMOBIL KOJI ELI BITI U SKLADU SA SVOJIM VREMENOM UVEK MORA PREDSTAVLJATI NAPREDAK, ODGOVORNU OBAVEZU, TE BITI IZVOR ENTUZIJAZMA I TRAJNE MOBILNOSTI, ZA SVE.

  FINANSIRANJERenault sa finansijskom filijalom RCI nudi irok izbor finansiranja.

  GARANCIJARenault se obvezuje na kvalitet i pouzdanost sa garancijom od 2 godine bez ogranienja kilometara to podrazumeva besplatni popravak i pomo. Za greke na boji karoserije ili na korozivna mesta na karoseriji vae vozilo ima garanciju na 3 odnosno na 12 godina. Renault vam takoe garantuje smanjene trokova upotrebe i osiguranja sa modelima koji se mogu popravljati uz najnie mogue trokove te imaju izvrsnu zatitu od krae i provale.

  UGOVOR O SERVISUZa jo veu bezbrinost, Renault vam nudi mogunost produenja originalne garancije i usluga pomoi. Ugovor o produenoj garanciji produuje garanciju i podrazumeva garanciju na rezervne delove i rad, pomo 24 sata na dan, 7 dana u nedelji te zamensko vozilo u sluaju da je vae vozilo nepokretno.

  RENAULT ASSISTANCEZa otklanjanje kvara na licu mesta ili vuu vozila do najblieg servisa, mrea Renault Assistance stoji vam na raspolaganju 24 sata na dan, 7 dana u nedelji, pozivom na besplatni broj u Srbiji 0800 10 80 10 ili iz inostranstva +381 11 333 11 88.

  USLUGE RENAULTOVE MREEUsluge Renault (radovi na boji karoserije, svetlima, vetrobranskom staklu, karoseriji) osiguravaju najbolji kvalitet odravanja, popravka te pruaju u trajanju od 1 godine garanciju na obavljene radove kao i na originalne Renaultove delove. Kvaliteta tih delova jednaka je kvalitetu onih delova koji su upotrebljeni pri prvoj ugradnji pa tako uvaju originalnu vrednost vaeg vozila.

  KO MOE BOLJE OD RENAULTA BRINUTI O VAEM RENAULTU?SLUBA ZA ODNOSE S KUPCIMA Za sva eventualna pitanja ili informacije Renault vam stavlja na raspolaganje besplatni telefonski broj i internet stranicu:- besplatni telefon: 0800 20 80 10- internet stranica: www.renault.rs

 • SCNIC I GRAND SCNICKOLEKCIJA 2011 04 > 05

  UGODAN KARAKTER 06 > 07

  ULTRAMODERNI 08 > 09

  ZELENI DUH 10 > 11

  SAVRENA INTELIGENCIJA 12 > 13

  SCNIC I GRAND SCNIC DETALJNIJESIGURNOST I PUTNIKI PROSTOR 14

  DODATNA OPREMA 15

  UNUTRANJOST 16 > 17

  BOJE / FELNE 18

  DIMENZIJE 19

  SADRAJ

 • 4

  RENAULT SCENIC I GRAND SCENICI IVOT JE JEDNOSTAVAN! BRZOG ODZIVA: GARANTUJE PRAVI UITAK U VONJI. GOSTOLJUBIVI: INOVATIVNI U POGLEDU PROSTORA I UDOBNOSTI. INTELIGENTNI: KORISNE TEHNOLOGIJE PRISTUPANE SU SVAKOM. ZATO KOMPLIKOVATI KAD MOETE IZABRATI SCENIC ILI GRAND SCENIC?

 • 5

 • 6

 • UGODAN KARAKTERGOSTOLJUBIVA I SVE OTVORENIJA SPOLJANJOST.

  Svi se elimo dobro oseati u svom svakidanjem porodinom i poslovnom ivotu. Svojim beskrajno ugodnim karakterom Scenic i Grand Scenic iz kolekcije 2011. tu nam elju ispunjavaju na najlepi nain. Ve se na prvi pogled doimaju poput velikodunog poziva na lagodno putovanje. Veoma udobna sedita sa raznim mogunostima nametanja sedita i naslona te smirujui putniki prostor za ugodan boravak koji od neba i spoljanjeg sveta deli samo panoramski krovni prozor prava su garancija zadovoljstva. Zahvaljujui ugodnom okruenju, veoma udobnim naslonima za glavu u prvom i drugom redu sedita te presvlakama Tefl on koje garantuju bezbrinu upotrebu, u vaoj e vonji uivati svi putnici. Vlasnici Scenica ili Grand Scenica zacelo su roeni domaini.

  7

 • 8

 • Koga od nas ne zanima i ne oduevljava nova tehnologija, tako potrebna za uitak u putovanju? Scenic i Grand Scenic potuju naa oekivanja i nude nam vrhunske doivljaje. Najpre je tu navigacioni sistem Carminat TomTom Live koji u osnovnoj verziji obuhvata upozorenja za fi ksne radare*, ogranienja brzine* i take interesa. Po meri izraen audiosistem Bose garantuje jedinstven zvuni doivljaj ravan sluanju muzike uivo: duboke niske tonove, zvuk bez izoblienja i otre visoke tonove. Audiosistem Bose Energy Effi cient Series sa kompaktnijim i lakim delovima troi manje energije i stvara savren zvuk za putnike na svim seditima bez obzira na to sluate li ga glasno ili tiho. Kamera za vonju unatrag dopunjuje zvunu i vizualnu pomo sistemu za pomo pri parkiranju unapred i unazad i olakava manevrisanje. Pretvara parkiranje u deiju igru. Putovanje Scenicom i Grand Scenicom nikad nije nudilo takav sklad tehnologija.

  *Zavisno od drave i zakonskim propisima.

  ULTRAMODERNIELJNI TEHNOLOGIJE I NOVIH DOIVLJAJA.

  9

 • Zato to elimo veliki uitak u vonji zdruiti sa budunou onih koje prevozimo i okolinom u kojem e ti putnici odrastati i iveti, Scenicovi i Grand Scenicovi novi motori imaju jo bolje performanse i manju potronju. Odlikuju ih znatno manje emisije CO2 i kontrolisana potronja goriva. Kad je re o prianjanju, Scenic i Grand Scenic ostaju verni svojoj legendarnoj stabilnosti i garantuju izuzetnu ravnoteu i pokretljivost te udobnost i tanost u zavojima i na vlanom kolovozu. U kombinaciji sa motorom dCi 110 dostupni su sa automatskim menjaem sa dvostrukom spojkom EDC, koji objedinjuje odzivnost i ogranienu potronju goriva.

  ZELENI DUH IZUZETNA SNAGA I EKOLOKA ODGOVORNOST RUKU POD RUKU.

  10

 • MENJA EDC EFFICIENT DUAL CLUTCH.Udobnost automatskog menjaa u kombinaciji sa umerenom potronjom i odzivnou runog menjaa. Odluite li se za automatski menja EDC, izabraete udobnost i odzivnost, ali i ogranienje potronje goriva i emisije CO2. Udobnost u vonji osigurava tehnologija dvostruke spojke i dvostrukog zamajca koja garantuje glatke promene bez trzaja. Menja EDC sa 6 stepeni prenosa omoguuje izuzetno glatke promene u automatskom i impulsnom nainu rada. U odnosu na klasini automatski menja potronja goriva manja je do 17% i samo je neznatno vea u odnosu na runi menja jednakih karakteristika. Manju potronju goriva prati smanjenje emisije CO2 (do 30 g/km), pa su automobili dobili oznaku uvara okoline Renault eco

  2.

  11

 • Scenic i Grand Scenic sinonimi su za inteligenciju: prilagodljivi su, praktini i jednostavni za upotrebu. Budui da su osmiljeni tako da se prilagoavaju svakom vidu vaeg ivota, zahvaljujui preklopivim seditima moete ih prilagoditi svojim eljama. Nude i mnotvo mesta za odlaganje predmeta 40 praktinih reenja ukupne zapremnine do 92 litre dostupnih svim putnicima: pretinci ispod sedita, prostori u podu u prva dva reda, hlaeni pretinac za sitnice zapremnine 11 litara, mesto za odlaganje u kliznoj sredinjoj konzoli, nosai aa, pretinci u vratima, depovi na naslonima sedita itd. Tako svaki putnik moe brzo i jednostavno nai mesto za svoje igrake, sitnice, asopise i elektronske ureaje.

  OBLOGA TEFLON

  Dugotrajna istoa i bezbrina upotreba dodate su dve prednosti koje donose nove ekskluzivne presvlake! Zbog njihove obloge otporne na mrlje i prljavtinu, razvijene u saradnjisa fabrikom DuPont de Nemours, odravanje vam vie nee zadavati tekoe. Scenic i GrandScenic uvek e biti isti kao na dan preuzimanja.

  SAVRENA INTELIGENCIJA SMISAO ZA PRAKTINOST I POTPUNA PRILAGODLJIVOST.

  12

 • PRILAGODLJIVOST SCNICOVE UNUTRANJOSTIScenic ima najvie 555 dm3 * (sa odstranjenim treim redom sedita) tovarnog prostora i pet udobnih, praktinih i prilagodljivih sedita koje moete jednostavno slagati i ponovno postavljati prema svojim potrebama. Neoekivano putovanje za vikend, manja selidba . nikad nee biti problem sa prtljanim prostorom duine 2,5 m (sa preklopljenim suvozaevim seditem).

  PRILAGODLJIVOST UNUTRANJOSTI GRAND SCNICA SA 5 I 7 SEDITAGrand Scenic sa sedam sedita dii se sa do 702 dm3 * (2 050 dm3 * sa odstranjenim seditima), a Grand Scenic sa pet sedita sa do 785 dm3* (2063 dm3* sa odstranjenim seditima) tovarnog prostora. Sa preklopljenim suvozaevim seditoma duina tovarnog prostora dosee 2,76 m. I prtljanik je vie nego velikoduan. Zato je Grand Scenic kao stvoren za putovanja sa porodicom ili prijateljima i prevoz veih tereta.

  * prema standardu ISO 3832 13

 • 3

  4

  6

  7

  8

  51

  2

  SIGURNOST I PUTNIKI PROSTOR

  4. SISTEM PROGRAMIRANE ZATITE

  Obuhvata celovit komplet vazdunih jastuka (dvostepene

  prednje vazdune jastuke za zatitu grudnog koa i karlice te vazdune

  zavese), senzore bonog udara i sisteme za spreavanje klizanja

  tela ispod sigurnosnog pojasa na prednjim i zadnjim seditima, koji

  garantuju posve sigurnu vonju.

  5. KROVNI PROZOR Veliki krov sa elektrinim

  upravljanjem napred garantuje izuzetnu osvetljenost putnikog

  prostora i nudi panoramski pogled na okolin.

  6. USB PRIKLJUAKNa USB prikljuak moete

  spojiti svoje prenosive digitalne audioureaje ili iPod, kojim moete

  upravljati komandama pri upravljau.

  7. AUTORADIO RADIOSAT CLASSIC BLUETOOTH

  3D SOUND BY ARKAMYSDigitalna obrada zvuka koju je za

  Scenic razvila fabrika Arkamys omoguuje da osam zvunika snage

  od 140W stvara visokokvalitetan zvuk u tri dimenzije. Po elji,

  sistem se moe ugoditi funkcijama samo za vozaa i tiina pozadi.

  8. KAMERA ZA VONJ