Revista Constructiilor

 • View
  223

 • Download
  7

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Revista Constructiilor este o publicatie lunara care cuprinde prezentari de materiale si tehnologii noi, studii tehnice de specialitate, prezentari de firme, informatii de la patronate si asociatii profesionale etc. Revista se distribuie gratuit, in tot sectorul constructiilor, celor mai importante societati de proiectare, constructii, instalatii, productie, import, distributie si comercializare de materiale, scule si utilaje pentru constructii, beneficiarilor de investitii etc. Revista Constructiilor este partener media al Patronatului Societatilor din Constructii (PSC), al Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC) si al Asociatiei Romane a Antreprenorilor in Constructii (ARACO).

Text of Revista Constructiilor

 • www.revistaconstructiilor.euncepnd cu luna ianuarie 2013, Revista Construcii lor

  a lansat noua fo rm a s i te -u lu i pub l i ca ie i noas t re :www.revistaconstructiilor.eu.

  Construit pe o structur flexibil i modern, site-ul poate fiaccesat acum mult mai uor, reuind, n felul acesta, s v inem lacurent, n timp real, cu noutile din domeniul construciilor.

  Pe lng informaiile generale legate de redacie, abonamente idate de contact, n site sunt introduse, online, majoritatea articolelorpublicate n revista tiprit, n cei 9 ani de activitate, articole scrise deprestigioii notri colaboratori.

  Pentru o mai uoar navigare, informaiile sunt structurate pecategorii, cum ar fi: arhitectur / proiectare / consultan;geotehnic / fundaii; infrastructur; cofraje; izolaii; scule / utilaje;informaii juridice / legislaie; personaliti din construcii; opinii etc.

  Site-ul conine i un motor de cutare cu ajutorul cruia pot figsite, mai uor, articolele n funcie de numele autorului, de titlularticolului, dup cuvinte cheie etc. De asemenea, toate numerelerevistei, ncepnd din 2005 i pn n prezent, n forma lor tiprit,pot fi gsite n seciunea arhiva a site-ului. Totodat, RevistaConstruciilor poate fi consultat sau descrcat, gratuit, n format pdf.

  De la nceput, noi ne-am propus ca Revista Construciilor s fie,pe lng surs de informare i o punte de legtur ntre cerereai oferta din domeniul construciilor. n acest sens, site-ulrevistaconstruciilor.eu pune la dispoziia celor interesai spaii,n diverse formate i bine poziionate din punct de vedere vizual,pentru promovarea produselor i serviciilor.

  V ateptm, cu interes, s rsfoii paginile site-ului nostru pentrua descoperi calitatea articolelor publicate de profesionitii romni ndomeniul construciilor. Totodat, v rugm s contactai conducerearedaciei pentru o eventual prezen cu publicitate, constnd noferta dvs. pentru poteniali clieni, costul apariiei fiind negociabil.

  Important

  O specie de oa-meni, tritori printrenoi, care una spun ialta fac. Mai pe rom-nete, gargaragii. Caa este n ara ncare nc mai existm.Vorbe dulci, de suflets-ar zice, dar amgi-toare pentru marea ma-s de creduli.

  Ei au aprut i s-au dezvoltat pe aceste meleaguri, caurmare a pregtirii lor n a zice orice cu scop final deneltorie.

  Unii dintre ei nu sunt oameni de rnd, ci unii suspui ca urmare a unor situaii i stri conjuncturale (pro-teste, nemulumiri etc.).

  Pe plan macro politic i economic ei, gulgutierii, auprofitat i profit de ceea ce naivii au crezut n demersullor spre mai bine. Mai bine pentru c dup 23 de ani s-aucam lmurit i sturat de vorbe-n vnt pe ici pe colo, cuprecdere la TV. Spun la TV, pentru c oamenii obinuiii ocup timpul fr mare cheltuial uitndu-se la TVpentru c banii sunt din ce n ce mai puini. Ei ascult ise minuneaz de ce fac sau mai mult nu fac gulgutierii.

  S ai 70% putere legislativ i s nu ntreprinzi mainimic dup atta timp este egal cu neseriozitatea pusn eviden ca arama pe fa.

  Situaia dezastruoas din construcii este gritoarepentru felul n care a ajuns tocmai prin discordana ntreceea ce se spune i ceea ce se face. i aceasta pentruc n principal se discut acum despre justiie i nu despreconstrucii. Cu toate acestea, nimic, dar nimic nu s-afcut nici pentru a se umbla puin la structura justiiei,justiie puternic politizat n ultimii 9 ani, locul de unde sepoate frna orice ntreprindere de schimbare a attornereguli pe toate planurile, nereguli care stimuleazpermanent hoia, furtul i batjocorirea oamenilor cinstii.Constructorii o simt pe pielea lor prin lipsa de investiii inencasarea banilor pe lucrrile efectuate. Este deneneles dar i de neadmis ca sub ochii ti, cel aflat laconducerea treburilor rii deci, s stea pasiv i s nuntreprind nimic pentru a nltura teatrul din justiie, undemerituoii rotii mai ceva ca nainte de `89 rmn imunipentru nenumratele lor erori trecute i prezente.

  Cum de se admite ca unul i acelai OM de 9 anincoace, vajnic i venic politruc s-i ndeplineasc toatedorinele sfidnd pe oricine i orice? Nu se mai terminodat cu coabitarea?

  Aceast mpcare cu starea de fapt a actualiloraflai la putere este un semn de neputin sau de nepri-cepere n treburile de edil a unei societi umane?

  Cine i mpiedic pe guvernanii i politicienii din frun-tea rii s curme ct mai curnd aceast pgubitoarestare de lucruri n special pentru cei aflai n producie,construcii, transporturi, educaie, sntate etc., cei carei irosesc timpul n mod neproductiv afectnd stareageneral a naiunii noastre?

  Circul ambulant privind situaia din justiie, circ gene-rat i ntreinut la cel mai nalt nivel, provoac nu numaingrijorare dar i dezamgirea celor care credeau c votullor din 2012 va determina noua putere s nlture vechilestructuri generatoare de instabilitate i degradare a clima-tului propice dezvoltrii i nu involuiei. Iat, deci, dovadacea mai evident c acum sunt la putere gulgutierii!

  n rest, constructorii pot oma n voie pentru c pentruguvernanii gulgutieri treaba merge. Adic vorbesc.

  Nu-i suficient?Am zice c nu, pentru c nu se tie ce va vrea norodul!

  P.S. Aprilie este luna lui Construct Expo. Intere-sul redus pentru soarta construciilor din parteaguvernanilor este un semn de ne-cretere economic.Ehei! ce era alt dat Construct Expo!?

  Ciprian Enache

  Gulgutierii!

  e d ! t o r i a l

 • DOMENII DE ACTIVITATE ALE COMPANIEIConstrucii i amenajri hidroenergetice i hidrotehniceCu activiti ce includ: baraje din beton i materiale locale, diguri, ecluze i alte lucrri fluviale, centrale hidroelec-

  trice subterane i de suprafa, prize de suprafa, staii de pompare, galerii i canale de aduciune, foraje i injeciipentru voaluri de etanare.

  CHE Rul AlbCentral hidroelectric subteran cu derivaie sub presiune

  Barajul Poiana Rusc, pe Rul ReceBaraj de tip arc, situat n bazinul rului Timi, cu o nlime de 75 metri

  Barajul Izvorul MunteluiAmenajare pe rul Bistria, cunoscut i sub denumirea popular de Lacul sau Barajul Bicaz, primul baraj executat de Hidroconstrucia

  Alte domenii de activitate:

  Construcii edilitare, de gospodrie comunal i

  ecologice (reele de ap potabil, staii de tratare ap

  potabil, reele canalizare, staii de tratare ap uzat,

  rezervoare de nmagazinare, depozite ecologice pentru

  deeuri menajere i industriale).

  Construcii rutiere, drumuri, poduri i lucrri de

  art (autostrzi, drumuri i poduri, tunele rutiere, fero-

  viare i consolidri).

  Construcii civile i industriale (construcii industri-

  ale, administrative i social-culturale i construcii de

  locuine).

 • Portofoliul de servicii include i fabricarea betonului i mortarului, prefabricate din beton, confecii metalice,lucrri de instalaii electrice, sanitare, nclzire i aer condiionat, activiti de testri i analize de laborator, lucrri deextragere a pietriului, nisipului, argilei i anrocamentelor, producerea i furnizarea energiei electrice n MHC-uri,inspecia tehnic periodic pentru toate tipurile de autovehicule, lucrri de proiectare, i alte numeroase activiti.

  Lacul, Barajul i Hidrocentrala de la Vidraru, amenajate pe rul ArgeBaraj de tip arc, cu o nlime de 166 metri. Centrala hidroelectric este subteran cu derivaie sub presiune

  ara Haegului i Barajul Gura ApelorBaraj constituit din anrocamente, n bazinul rului Mure, cu o nlime de 168 de metri

 • AdePlast preia operaiunile Dfa pentru Romnia i BulgariaBrandul german Dfa se relanseaz n for pe piaa romneasc de lacuri i vopsele, ca urmare a

  parteneriatului ncheiat de curnd ntre concernul german MEFFERT AG i productorul romn ADEPLAST SA

  Istoria DFA DFA ROMNIA, nfiinat n 1997, a devenit n scurt timp brandul nr. 1

  pe piaa romneasc datorit calitii produsului original Superweiss. n 2005 compania a fost vndut unui fond de investiii. Noua companie a avut drept de utilizare a brandului Dfa timp de 5 ani. n 2008, dup mai multe transformri, Brandul Dfa a devenit DEUTEK. Ariciul Dfa s-a transformat n Pasrea DEUTEK. n anul 2010, grupul german Meffert AG hotrte c este un moment

  prielnic ca brandul Dfa s fie readus pe piaa din Romnia, datorit pres-tigiului ctigat n timp prin calitatea produselor.

  n anul 2013 Meffert AG semneaz un acord de acordare a licenei Dfapentru Romnia i Bulgaria Companiei SC Adeplast SA, care i asumconstruirea unei noi fabrici de vopsele lavabile, tencuieli decorative, emailuri i lacuri pe baz de ap, respectndstandardele de calitate i producie din Germania, care au la baz cele patru concepte centrale ale viziunii Dfa:

  1. Calitate prin durabilitate2. Creativitate prin inovaie3. Performan prin tehnologie4. Responsabilitate prin ecologie

  Atta vreme ct avem capacitatea, tim i putem s producem la standardele impuse de Meffert AG, am deciss aducem lng marca de vopsele AdePlast i un alt brand cu notorietate i cot important de pia, a spusMarcel Brbu, CEO AdePlast.

  Am ales compania AdePlast pentru a reprezenta marca Dfa n Romnia i Bulgaria, deoarece n spateleinvestiiilor masive din ultimii ani se afl o strategie puternic de dezvoltare, care are la baz un model cu adevratgerman de organizare. Mai mult dect att, noile capaciti de producie sunt de un nivel tehnic impresionant, deultim generaie, ceea ce se reflect direct n calitatea produselor. De asemenea, ntre AdePlast i Meffert va existao sinergie i pe zona de mortare uscate i polistiren, astfel c vom prelua de aici produse pentru o parte din pieelen care suntem prezeni, a declarat Dieter Meffert, CEO Meffert AG, deintorul mrcii Dfa.

  Divizia Vopsele a AdePlast a preluat departamentul de vnzri i reeaua de distribuie cu care funciona Dfa nara noastr, iar producia de vopsele Dfa a fost transferat n fabricile AdePlast, n prima faz la Oradea, ulterior dup punerea n funciune programat n vara acestui an i n cea din Ploieti.

  Marcel Brbu - CEO AdePlast (stnga)Dieter Meffert - CEO Meffert AG (dreapta)