Sprinter september 2015

 • View
  217

 • Download
  0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Clubblad van Atletiekvereniging SPRINT. Nu in full colour. Met info over onze atleten en vrijwilligers.

Text of Sprinter september 2015

 • JAARGANG 73 SEPTEMBER 2015

  FO

  TO

  : R

  OG

  ER

  KO

  CH

  DE BEZORGERONDER DE SPEER KRUIPENSUPERFOODART-LE-TIQUE

  3

 • 2 SPRINTER

  inhoud

  van de redactie ............ 2voorwoord .................... 3jeugdpagina .................. 4de bezorger ................... 6gesprek in t clubhuis .. 9wie doet wat ................. 11mijn blessure ................ 12de clubarts spreekt ..... 13ons mastbos ................. 18onder de speer kruipen .. 20

  speedy special sprint .. 22op het podium ............. 26superfood ..................... 27de vrijwilliger .............. 28wedstrijdritueel .......... 29goed beter best ............ 31art-le-tique .................. 35fotopagina .................... 37colofon........................... 39

  van de redactie Na een lange en ontspannen vakantie valt het niet mee om weer in het gewone ritme te komen. De wekker maakt je weer wakker, de baas wil prestaties, de kinderen moeten op tijd op school zijn, een paar keer per week verwacht je groep je weer bij SPRINT.Na de bijzondere prestatie van de speciale SPRINTER voor het NK Junioren, valt het voor ons als redactie ook niet mee om weer een gewoon num-mer uit te geven. En zoals je na een vakantie ook allerlei voornemens hebt, hebben wij het voornemen om het komende jaar de SPRINTER anders in te gaan richten. Wil je er een aandeel in hebben? We hebben nog redactiele-den nodig!Met de winter voor de boeg, wordt het ook een uitdaging om ongeacht het weer te komen trainen. Zeker na een lange en zonnige zomer. Misschien helpt het om het weer eens anders te benaderen: Geniet van de regen, want morgen kan het weer droog zijn. Tot bij SPRINT!

  6&7De bezorger...van ons allemaal...

  18Ons Mastbos....als bomen konden spreken...

  20&21Onder de speer kruipen...vrijwel nooit zenuwachtig...

 • SPRINTER 3

  Voorwoord van het bestuur

  Stiekem genieten.

  Deze plek was altijd gereserveerd voor Het voorwoord van de voorzitter. De afgelopen jaren heeft Sprint het zonder echte (in functie benoemde) voorzitter moeten stellen. En op het moment dat ik dit schrijf ben ik nog steeds kandidaat-voorzitter. Maar ik hoop dat ik tegen de tijd dat deze Sprin-ter door de trouwe bezorger in uw bus gestopt is, wel verkozen ben. Omdat ik zoveel vrije tijd heb? Omdat ik zoveel van atletiek weet? Omdat ik denk dat ik zo goed ben? Omdat het zo goed staat op mijn c.v.? Nee, dat is niet zo.... niet daarom dus. Omdat ik denk dat ik het samen met mijn mede-bestuursleden wel kan en dat het goed kan zijn voor SPRINT. En ook..... omdat het ondanks het vele werk, ondanks de soms ingewikkelde materie en ondanks de enkele hele vervelende reacties van leden (ja...die zijn er ook) soms ook heel erg leuk is. Het grote genieten noem ik dat. Met zn allen trots zijn op onze helden Na-dine, Anouk en Pieter in Peking. Of met de ouders kijken naar de enthousiaste pupillen die vol overgave door de modder kruipen bij de jaarlijkse JAC com-petitie. Of met alle lopers op zaterdag na de training op het terras genieten van de zon. Dat is het grote genieten. Of op die zaterdag in juni, tijdens het NK-Junioren. Toen ik in mijn eentje op het dak van ons mooie clubhuis zat te genieten van dat geweldige evenement. De zon schijnt, je ziet de mensen-massa, je voelt de goede sfeer en je ziet al die vrijwilligers. En dan ben ik trots dat ik van zon club voorzitter mag zijn.

  Paul, voorzitter

 • 4 SPRINTER

  De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!

  Sprinter 3_2015 LC.pdf 1 08-09-15 18:28

 • advertentie

  De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!De jeugd van Sprint!

  Sprinter 3_2015 LC.pdf 1 08-09-15 18:28

 • 6 SPRINTER

  In 1943 werden er door Ad Haagh en Piet de Korte, het toenmalige bestuur van atletiekvereniging SPRINT, maandelijks enkele mededelingenblaadjes uitgedeeld met daarin de wedstrijduitslagen, voorgenomen huwelijken, ge-boorten en overlijden. De vereni-ging had destijds maar 90 leden. Vanaf 1965 kreeg het clubblad een zwart-gele omslag en in 1970 ging

  het de SPRINTER heten. In 2006 kreeg het clubblad zijn huidige vorm. Sinds 2013 is het clubblad ook digitaal te lezen op de website van SPRINT.

  Geert Stappers is een van de bezorgers. Hij is sinds 1995 lid van atletiekvereniging SPRINT. Geert is een Fit A lid en traint twee keer per week bij Ren Wiersma. Hij loopt

  graag in de buitenlucht en is een enthousiaste hardloper van trails. Zo liep hij in februari 2013 de trail by the sea in Renesse in een tijd van 4,45 uur. Hij had niet gedacht binnen de limiet van vijf uur te kunnen finishen. Geert heeft ook de marathon van Rotterdam gelopen (3 uur 62) en diverse keren meegedaan aan de RoPaRun met Team Sprinters.

  Atletiekvereniging SPRINT heeft 77 personen die het

  clubblad de SPRINTER bezorgen.

  DE BEZORGER

 • SPRINTER 7

  Op de vraag: Hoe is het zo gekomen dat je vrijwilligerswerk bij SPRINT doet?, zegt Geert: De vereniging is van ons allemaal en daar wil je ook wat voor doen. Toen ik in 1995 lid van SPRINT werd, was er een grote actie om vrijwilligers te werven. Ik heb me toen opgegeven. En zo werd ik clubbladbezorger. Mijn favoriete rubriek in de SPRIN-TER is de rubriek de Sprintfamilie.

  Verder zorg ik samen met Rik dat er mailinglists zijn voor Sprintgroe-pen. Een mailinglist loopt via een soort virtuele contactpersoon op een server. Iemand zend een mail naar die contactpersoon en die stuurt de mail automatisch door naar iedereen die in de verzendlijst staat.

  Dit jaar heb ik me aangemeld bij

  de Internetcommissie. Het project dat ik nu onder handen heb, is een koppeling tussen de ledenadmini-stratie en de Nieuwsbrief.

  Welke wedstrijd heb ik in de plan-ning? Nou, ik wil vooral met plezier hardlopen. Iets als de Berenloop op Terschelling waarbij een leuk weekend op het eiland zeker zo belangrijk is. (WH)

  FO

  TO

  : J

  RG

  EN

  GE

  ER

  SDE BEZORGER

 • advertenties

 • SPRINTER 9 SPRINTER 9

  Gesprek in t clubhuis

  Als je Minke Geraerts over de baan ziet rennen, zie je bijna altijd ook Ad. Minke is heel slecht ziend en Ad is of beter: was- haar buddy. Zonder Ad geen toppres-taties voor Minke Als je echter de laatste maanden goed hebt opgelet, heb je naast Ad ook nog een ranke en vrolijk ogende dame mee zien rennen.

  Ad gaf al bijna een jaar geleden aan, dat hij als buddy van Minke zou gaan stoppen. Daar is ook in de Sprinter aandacht aan besteed. Dus moest er een opvolger komen. Die is er, maar niet n van de duizenden SPRINTleden. Het is Merel Jespers geworden, gewoon werkzaam bij Amarant. Toen ze door Karien, trainster van de Specials, gepolst werd, heeft ze daar enthousiast op gereageerd. Dat was tijdens een GOALBALL-toernooi voor mensen met een visuele handicap, waar Merel bij hielp. Bij goalball, legt Merel uit, wordt een bal met een belletje erin gebruikt. Handig als je niks kunt zien. Merel is in haar jeugd overigens wel lid geweest van SPRINT. Gelukkig maar, want als buddy van een veelzijdige sporter als Minke moet je van alle markten thuis zijn. De werponderdelen, ver- en hoogspringen en de korte loop-afstanden zijn voor Merel prima te doen. Voor afstanden vanaf 400 meter is ze echter haar conditie aan het bijspijkeren....... Het is wel de bedoeling dat ze Minke bij kan houden.Dat de klik met Minke is gemaakt, zowel persoonlijk als sportief, blijkt wel uit het record dat Minke begin september met de hulp van

  DE KLIK IS GEMAAKT

  haar nieuwe buddy sprong: 2 meter 70! Merel straalt helemaal van blijdschap als ze het vertelt. Het heeft in het begin tijd gekost om aan elkaar te wennen. Merel moest vooral leren om zich aan het tempo van Minke aan te pas-sen. Bij de looponderdelen is het als buddy verplicht achter de atleet te blijven. Anders zou het lijken alsof Minke door Merel voor-uit wordt getrokken (beiden zitten met een touwtje aan elkaar gekop-peld) en dat levert diskwalificatie

  op. Ook in de paslengte moesten ze elkaar vinden. Het zou een beetje vervelend zijn om elkaar steeds op de hielen te trappen. Naast de ondersteuning van Minke helpt Merel ook bij de rest van de groep. Ook daar geniet Merel van. Waar haalt ze de tijd vandaan? Een paar keer per week met Minke en de rest van de groep trainen en in het weekend vaak een wedstrijd. Het gaat niet om de tijd die het kost, maar om iets wat je met je hart doet, zegt Merel. (GS)

  FO

  TO

  : G

  ER

  AR

  D S

  TO

  OP

 • FO

  TO

  : F

  RA

  NS

  VL

  ED

  DE

  R

 • WIE DOET WAT?

  NAAM: PETER HEKKER

  MIJN BEROEP: FOTOGRAAF

  WAT IS DAAR ZO LEUK AAN: Wisseling in jaargetijden en stemming van personen in een foto / portret vastleggen is iets kostbaars voor henzelf en de omgeving.

  MIJN GROEP: dinsdagavond en zaterdag loop ik met de C2 Duc-kers bij Hans Nederveen.

  FO

  TO

  S:

  JOR

  GE

  N G

  EE

  RS

  WAT IS DAAR ZO LEUK AAN: Actief bezig zijn in de natuur met een groep leuke jonge mensen geeft mij energie en maakt me vrolijk.

  SPRINTER 11

 • 12 SPRINTER

  MIJN BLESSURE

  NAAM: ELS VAN DER VAART, AD STRUIJS EN EELKO BAKKER

  Je staat er eigenlijk niet zo bij stil. Bij ieder evene-ment zijn ze immers wel aanwezig, de EHBO-ers. Zo ook bij alle activiteiten van SPRINT. Het interview met Els van der Vaart (cordinatie), Ad Struijs en E