Click here to load reader

avgust 2007

  • View
    60

  • Download
    8

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Oglaševanje na 24ur.com. avgust 2007. Predstavitev. PRO PLUS je leta 1995 ustanovil Central European Media Enterprises (CME) skupaj s slovenskimi partnerji. 24ur.com je najbolj obiskan medijski portal z dnevnimi spletnimi novicami Več kot 111.247.862 prikazov strani na mesec - PowerPoint PPT Presentation

Text of avgust 2007

Slide 1Predstavitev
PRO PLUS je leta 1995 ustanovil Central European Media Enterprises (CME) skupaj s slovenskimi partnerji.
24ur.com je najbolj obiskan medijski portal z dnevnimi spletnimi novicami
Ve kot 111.247.862 prikazov strani na mesec
Ve kot 662.751 razlinih uporabnikov na mesec, kar pomeni 57,6% internetne populacije v Sloveniji v starosti od 10 do 75 let (MOSS, oktober 2009).
Prednosti spletnega asopisa 24ur.com kot medija: enostaven dostop, hitrost in interaktivnost, neprestano predstavlja nove vsebine: klepetalnice, ankete, forumi, blogi, sodelovanje s strokovnjaki iz razlinih podroij, video vsebine, kartica 24ur.com ...
Hitre in aurne informacije ekipe izkušenih novinarjev.
Sodobna in pregledna vsebina.
Najbolj promovirana spletna stran v Sloveniji (24-urna promocija na POP TV in KANAL A).
Mailing liste z ve kot 25.000 registriranimi uporabniki.
Posebni projekti: E-trenja, Predsedniške volitve, Frendi&Flirt, As ti tud not padu, Sudoku, Live streaming oddaje, Poptv.si, Resninostni šovi: Sanjska enska 1 in 2, Bar 1 in 2, Big Brother 1 in 2, Kmetija,...
lani IAB (Interactive Advertising Bureau) in SZI- SOZ (Sekcija za internet v okviru Zdruenja medijev Slovenske oglaševalske zbornice).
Naslovnica 24ur.com
Naslovnica 24ur.com
A
A1
C
* Pri vseh pasicah je mono v oglasa umestiti tudi video oglas. Video oglas ima lahko zvok, vendar mora biti nastavljen na MUTE.
* Cena velja za 1000 prikazov.
Trajanje animacije je omejeno na 15 s in/ali najve tri ponovitve. Ne sme se ponavljati v zanki.
Pri roll down oglasih se cena poviša za 100%, 200% ali 300%, glede na razširljivo površino pasice.
cene za popravilo bannerjev – 80€
POZICIJA
DIMENZIJA
Podstran 24ur.com
* Pri vseh pasicah je mono v oglasa umestiti tudi video oglas. Video oglas ima lahko zvok, vendar mora biti nastavljen na MUTE.
* Cena velja za 1000 prikazov.
* Trajanje animacije je omejeno na 15 s in/ali najve tri ponovitve. Ne sme se ponavljati v zanki.
POZICIJA
DIMENZIJA
* Cene veljajo za 1000 prikazov.
Oglasni premor omogoa 100% doseganje potencialnega uporabika. Uporablja se med prehajanjem iz ene strani na drugo stran znotraj 24ur.com. asovno trajanje takega oglasa je maksimalno 2 sekund.
Ohranjevalnik zaslona je poljubno velik vepredstavni oglas, ki se vklopi, ko je uporabnik na spletni strani dlje asa neaktiven, oziroma ko je brskalnik na tem mediju v neaktivnem oknu. Pri tem je mogoe doloiti, po kolikšnem asu neaktivnosti uporabnika se oglas prikae.
Ta format je namenjen predvsem naronikom, ki elijo dolgorono utrjevati svojo prepoznavnost med uporabniki interneta. Oglaševalci z njim na inovativen nain in prilagojeno komunicirajo z eljeno ciljno skupino.
Navodila za pripravo ohranjvalnika zaslona:
Oglas mora biti pripravljen enako kot multimedijski oglas z naslednjimi razlikami:
- oglas je lahko velik do 1024x756px,
- animacija mora biti v neskonni zanki (animacija se mora ponovno zagnati),
- animacija naj ne bo daljša od 2 sekund.
DIMENZIJA
* Cena velja za 1000 prikazov.
Lebdei oglasi so oglasi izven oglasnih pasic. Pod to štejejo vsi oglasi, ki niso standardni. Mono je oglaševanje z manjšo ali srednje veliko lebdeo pasico.
Pri roll down oglasih je omogoeno raztezanje posameznega bannerja s prehodom kurzorja ez oglas ali s klikom na oglas. Oglas se na ta nain povea s kreativno rešitvijo po elji naronika. Najve se lahko roll down oglas raztegne za 300%.
Cena raztegljivega oglasa je odvisna od velikosti oglasa, in sicer se upošteva osnovna cena pasice poveana za ustrezno površinsko poveanje raztegljivega oglasa.
Prikaz se šteje na posameznega uporabnika. Lebdei oglasi so omejeni s asovnim prikazovanjem najve 10 sekund.
DIMENZIJA
20k
20k
30k
30k
Primer prodajnega okna.
* Cena velja za 4 rotacije po 5 ur/ mesec na naslovnici 24ur.com.
Ugodni nakupi na 24ur.com
 
Našim bralcem smo ponujamo sodoben in ugoden nain kupovanja izdelkov preko spleta. Vsak delavnik, med 7.00 in 12.00 uro, imajo naši oglaševaci monost, da v posebnem nakupovalnem okenku oz. pasici ugodnih nakupov, ekskluzivno ponujaji doloen izdelek po nadvse konkurenni ceni. Cena posameznega izdelka je zniana posebej za uporabnike portala 24ur.com, veljala pa bo samo 5 ur. Po preteku asa, ugodni nakup ne bo ve mogo. V pasici mora biti vkljuen odštevalnik asa (timer). V pasico ugodnih nakupov vkljuujemo predvsem ekskluzivne in uporabne izdelke..
DIMENZIJA
Oglaševanje na 24ur.com
Brandiranje iskalnega okna
Primer iskalnega okna.
Z brandiranjem iskalnega lahko oglaševalec dosee zelo veliko izpostavljenost. V iskalnem oknu lahko spremenimo notranjost boxa v barve oglaševalca. Tudi “call to action” (iskalna pušica) je lahko v barvi oglaševalca. Pred boxom na levi strani je prostor za sliko.
CENA/ MESEC
5.000 EUR
Z brandiranjem anketnega vprašalnika s katerim raziskujemo javno mnenje glede aktualnega dogajanja lahko oglaševalec dosee zelo veliko izpostavljenost. ivljenska doba posameznega anketnega vprašalnika je 48 ur (zaradi aurnosti aktualnih dogodkov). Beleimo visoko odzivnost na postavljena anketna vprašanja, zato je vidnost in izpostavljenost res visoka. V anketnem vprašalniku lahko spremenimo notranjost boxa v barve oglaševalca in uporabimo tudi slikovni material. “Call to action” (iskalna pušica) je lahko v barvi oglaševalca.
CENA/ TEDEN
4.800 EUR
Primer nagradnega kviza.
Organizator nagradne igre je spozor.
Nagrade podeljuje sponzor.
 
Raziskave v marketingu kaejo, da so spletne nagradne igre in kvizi vse bolj priljubljeni. So enkratna prilonost za oglaševalce, ki elijo poveati prepoznavnost blagovne znamke ter zvišati prodajo svojih produktov.
DIMENZIJA
Primer plaane objave
Pri plaani objavi ima naronik monost, da bralcem sporoi veliko število informacij, ki jih ni mono sporoiti s standardnimi oglasi. Naronik sestavi lanek, ki vsebuje tudi slikovno gradivo ter izbere eljeno podstran, na katero eli lanek uvrstiti. lanek ostane objavljen na izbrani rubriki za asovno obdobje 5 dni, potem pa je uvršen v arhiv 24ur.com.
* Zakup plaane objave ni moen na rubriki Naslovnica. Uredništvo 24ur.com si pridruje pravico, da plaano objavo zavrne ali jo prilagodi v skladu z uredniško politiko 24ur.com.
NAVODILA ZA PRIPRAVO PLAANE OBJAVE:
Naslov: do 50 znakov.
Povzetek: do 150 znakov.
Citat: e je prisoten, je dolina omejena na 350 znakov
Slike: resolucija najmanj 800x600px, v JPG formatu. Slike morajo biti poslane kot priponka (attachment) in ne kot slike, vnešene v dokumentu (doc in podobno).
Opis slike: tekst pod sliko, prisoten na eljo oglaševalca ima lahko do 150 znakov in mora biti posebaj izpostavljen.
Linki: morajo biti napisani zraven v oklepaju. Max. št. linkov je 10.
Naslov: do 50 znakov.
Povzetek: do 50 znakov.
Naslov: do 50 znakov.
Povzetek: do 150 znakov.
Linki: morajo biti napisani zraven besede, v oklepaju
ASOVNO OBDOBJE
800,00 EUR
Pregled dogodkov je “mailing lista”, na katero je naroenih ve kot 350.000 registriranih uporabnikov. Uporabniki vsak dan dobijo Pregled dogodkov v svoj elektronski poštni predal. V Pregledu dogodkov so povzete vse najpomembnejše novice preteklega dne, napovedi najpomembnejših dogajanj naslednjega dne, vremenska napoved ...
* Poleg specialnih pogojev za “Pregled dogodkov”, veljajo tudi splošni pogoji oglaševanja.
* Spletna pasica mora biti poslana v formatu jpg. ali gif.
POZICIJA
DIMENZIJA
Frendi&Flirt
Servis Frendi&Flirt je namenjen komunikaciji med maldimi. Kot prvi v Sloveniji na enem mestu zdruno ponuja popolno paleto spletnih uitkov: druenje (frendi) in zmenke (flirt), spletne dnevnike, osebne foto in video galerije,...
Vsak registriran uporabnik si lahko ustvari svoj profil, videogalerijo, fotogalerijo in dnevnik. Vsak lan pa lahko tudi profile, videogalerije, fotogalerije in dnevnike drugih uporabnikov pregleduje, komentira in ocenjuje. Ta bolj splošni nivo komunikacije se lahko spusti tudi na bolj direktno oz. osebno komunikacijo. Uporabniki si lahko med seboj pošiljajo sporoila, anonimina SMS sporoila, pošiljajo meike in pa tudi klepetajo v samostojni aplikaciji »Jabber«.
Za vsako podroje je prilagojen iskalnik, ki omogoa hitro in uinkovito spletno spoznavanje. Pri galerijah imamo monost iskanja po kljunih besedah, pri iskanju profilov pa si po eljah izberemo kriterije.
Ciljna publika na servisu Frendi&Flirt so predvsem mladi, stari med
13 in 35 let.
Video oglaševanje
ENOSTAVNOST – monost uporabe e izdelanih televizijskih spotov za oglaševanje na spletu.
INTERAKTIVNOST – uporabniku je s klikom na oglas omogoen takojšen dostop do dodatnih informacij na spletni strani oglaševalca, oglaševalec pa lahko s primernimi orodji brez vejih naporov vzpostavi dvosmerno komunikacijo s svojimi potencialnimi strankami.
OPAZNOST – spletni video oglasi so še posebej primerni za gradnjo blagovnih znamk. Uinkovitost video oglasov temelji na tem, da s pomojo zvoka in premikajoe slike pritegnejo pozornost uporabnika, ki mu nato skušajo s pomojo kreativne rešitve vzbuditi ustva in ga spodbuditi k doloeni akciji (klik na oglas in prehod na oglaševalevo spletno stran, obisk fizine trgovine, sodelovanje v nagradni igri,…).
DEJSTVA - Raziskava, ki so jo pred letom dni izvedli pri organizaciji OPA - Online Publishers Association med ameriškimi internetnimi uporabniki v starostni skupini od 12 do 64 let, je postregla z nekaterimi zanimivimi podatki glede video oglasov:
86% uporabnikov si ogleda video oglas v celoti,
s 66% so video vsebine z novicami najbolj gledana kategorija video posnetkov,
52% uporabnikov si vsaj enkrat meseno ogleda video posnetek na internetu,
40% uporabnikov klikne na povezavo ali obiše spletno stran, omenjeno v video oglasu,
34% uporabnikov obiše stran oglaševalca,
15% uporabnikov zahteva dodatne informacije o oglaševanem izdelku,
14% uporabnikov naknadno preveri oglaševani izdelek v trgovini,
10% uporabnikov pošlje video oglas prijatelju ali lanu.
Oglaševanje na 24ur.com
1. VIDEO PRISPEVKI NA STRANI
NOVICE – aktualne domae in tuje novice na politinem, zabavnem in športnem podroju ter aktualna vremenska napoved.
TV V IVO
ODDAJE – iz lastne produkcije: 24 UR, TRENJA, PREVERJENO, SVET, DESETKA, AS TI TUD NOT PADU, VIKTORJI, ...
VIDEO PRISPEVKI znotraj 24ur.com na podroju novic, zabave in športa ter aktualni prispevki iz oddaje Svet na Kanalu A in Pregled dneva.
2. SERVISI
FRENDI&FLIRT – servis, ki je namenjen komunikaciji na podrojih, ki se med sabo zelo tesno prepletajo: video galerije, fotogalerije, dnevniki, profili,...
VIZITA – video prispevki iz podroja zdravstva in zdravega ivljenja.
3. POSEBNI PROJEKTI- LIVE STREAMING VIDEO
BIG BROTHER 1
Prva nelinearna televizija v Sloveniji,
Tv vsebine: domae TV oddaje, vekrat dnevno osveene novice iz sveta zabave, športa, vremenska napoved, popularna glasba, humor, aktualni dogodki,...
Oglaševanje na 24ur.com
Obiskanost video vsebin
Jan.-Nov.06
1
1
1
1
01.2004 do 12.2005 VIDEO
1
1
tedenski prikazi VIDEO
obiskanost 06
obiskanost strani
razlini obiskovalci
*** letno število razlinih obiskovalcev je pravilno, vendar malo nenavadno, ker
iz enega raunalnika dostopa do strani ve ljudi ljudje uporabljajo po ve raunalnikov dnevno (v slubi, potem doma) brisanje cookijev
&LPro Plus, d.o.o. / POP OnLine&R&D
obiskanost 06
obiskanost video 04
obiskanost strani
razlini obiskovalci
januar
februar
marec
4,046
1,727
april
5,223
2,173
maj
7,113
2,397
junij
50,464
13,809
julij
28,456
7,117
avgust
44,898
10,959
september
87,698
19,368
oktober
130,524
16,163
november
378,157
25,965
december
275,064
45,303
SKUPAJ
681,725
83,981
Tanja: vsi razlicni, ki so bili vsaj 2x na 24ur.com 1.799.753
&LPro Plus, d.o.o. / POP OnLine&R&D
obiskanost video 04
Oglaševanje na 24ur.com
Video oglasi
Video oglas
Smo prvi v Sloveniji, ki lahko ponudimo video oglaševanje v sklopu internetne video vsebine. Seveda je to velik korak naprej k internetni televiziji, ki jo bomo razvijali tudi v prihodnje v sodelovanju z televizijskimi programi POP TV in KANAL A.
Format oddaje oglasa: Beta, mov. (video/quicktime) quicktime movie, wmv. (video/x-ms-wmv) windows media, flv. (video/x-flv) flash video.
Najveja mona dolina oglasa: 15 sekund.
Format predvajanja oglasa: 560x450px.
Ob video oglasu je lahko prikazana tudi oglasna pasica dimenzije 300x250px.
* Cene veljajo za 1000 prikazov.
POZICIJA
TRAJANJE
Video oglas
Na spletnem naslovu Poptv.si, ki je v celoti namenjen samo videu in ki omogoa najboljšo video kvaliteto, si lahko uporabniki kadarkoli in kjerkoli ogledajo številne zanimive video vsebine;
domae tv oddaje (24UR, Trenja, SVET, Preverjeno in 24UR ZVEER),
vekrat dnevno osveene novice iz sveta zabave, športa in vremensko napoved,
aktualne dogodke (vroe teme, peree probleme, razkrita ozadja),
popularno glasbo (domae in tuje glasbene zvezde, njihovi hiti in uspešnice) in
se nasmejejo v rubriku humor ob številnih domaih uspešnicah (TV Dober dan, NMK, Trafika).
* Cene veljajo za 1000 prikazov.
Obiskanost portala: 101.423 razlinih uporabnikov in 1.815.415 prikazov strani (Moss, oktober 2009).
POZICIJA
TRAJANJE
Primera monosti oglaševanja z overlay oglasi
Overlay oglasi so inovativna monost oglaševanja na video vsebinah.
Oglas lahko oglaševalec pozicionira po veritikali alo horizontali (zgoraj, na sredini in spodaj). Oglas lahko prikaemo na zaetku, sredini ali proti koncu video prispevka. Oglas je viden tako v normalnem kot tudi v fullscreen nainu.
Tehnološke omejitve:
Pripravljen mora biti v .flash datoteki.
Dimenzija oglasa je lahko najve 100x100px.
* Cena velja za 1000 prikazov.
POZICIJA
DIMENZIJA
CNTO*
100x100 px
19 EUR
Pogoji oglaševanja
Rok za oddajo vseh oglasov je 3 delovne dni pred objavo.
Izdelava spletnih pasic v Flash formatu naj bo pripravljena v verziji 8 ali 9.
Najveja dovoljena tea oglasnih pasic ne sme presegati 30kb.
Za vsebino objave (resninost navedb, avtorske pravice ipd.) je odgovoren naronik.
Mono je tudi oglaševanje z drugimi oblikami oglasov (anketa, nagradne igre ipd). Cene teh formatov so odvisne od pozicije, velikosti in zahtevnosti izvedbe.
Pogoje, ki jih ne urejajo ti pogoji, urejajo Splošni pogoji oglaševanja Pro Plus.
Cene veljajo na tiso ogledov oglasne pasice.
Cene veljajo od 1. januarja 2009.
DDV ni vkljuen v ceno.
Oglaševanje na 24ur.com

Search related