Malalties immunològiques

 • View
  118

 • Download
  0

Embed Size (px)

Text of Malalties immunològiques

 1. 1. MALALTIES IMMUNOLGIQUES Neus Rotger B1A
 2. 2. NDEX Introducci Immunodeficincies Hipersensibilitat Allrgies Autoimmunitria Llista d'alguns trastorns autoimmunitaris Diagnstic immunolgic Tiroiditis autoimmune Hipertiroidisme Hipotiroidisme Diagnstic i tractaments
 3. 3. INTRODUCCI Malalties causades per mecanismes del sistema immunitari anormals o absents que ataquen les cllules de l'organisme. Resposta exagerada contra teixits normalment presents en el cos. Aquesta malaltia pot ser: -Immunodeficincia. -Hipersensibilitat. -Autoimmunitria.
 4. 4. IMMUNODEFICINCIES Disminuci o ausncia de la resposta immunolgica. Immunodeficincies primries: Degudes a defectes congnits que impedeixen un correcte funcionament del sistema immunitari. Immunodeficincies secundries: Desnutrici, cncer o diferents tipus d'infeccions. -Exemple SIDA Causes: enfermetats de la medulla ssia, problemes de rony, VIH, SIDA.
 5. 5. HIPERSENSIBILITAT Resposta immunitria que danya els teixits propis del cos, causant transtorns, incomoditats, i a vegades, la mort sbita. Tipus I reacci immediata. Tipus II els anticossos s'uneixen a antgens de les cllules prpies del pacient, marcant-les per destrucci. Tipus III els immunocomplexos dipositats en diversos teixits desperten reaccions d'aquest tipus. Tipus IV -Hipersensibilitat per contacte. -Hipersensibilitat tuberculnica. -Hipersensibilitat granulomatosa. -Hipersensibilitat per limfcits Tc.
 6. 6. ALLRGIES Resposta exagerada dels sistema immunolgic contra una substncia que reconeix com estranya i dolenta. Anafilaxis Simptoma greu. -Reacci allrgica exagerada. -Causes: allrgies a aliments o farmacolgiques, picades d'insectes i altres. -Tractaments: no farmacolgic i farmacolgic o curatiu.
 7. 7. AUTOIMMUNITRIA El sistema immunitari es converteix en l'agressor i ataca parts del cos en contra de la seva funci natural. Malalties autoimmunes sistmiques: (rgans no especfics) Es produeixen quan els anticossos ataquen antigens no especfics en ms d'un rgan en particular. Sindromes locals: (rgans especfics) Pot ser de carcter endocr, dermatolgic o hematolgic.
 8. 8. LLISTA D'ALGUNS TRASTORNS AUTOIMMUNITARIS Lupus. Esclerodrmia. Esclerosis mltiple. Anemia perniciosa. Vasculitis. Sndrome de Goodpasture. Artritis reumatoide. Malaltia de Graves. Certs tipus d'anmia hemoltica. Diabetes mellitus tipus I. Alguns tipus de miopatia.
 9. 9. DIAGNSTIC IMMUNOLGIC Els immunoassajos s'utilitzen per identificar patgens. Reacci dels anticossos als seus antigens. Identificaci de toxines i drogues. Supervisi de principis actius dins el cos. Detecci de substncies dopants.
 10. 10. TIROIDITIS AUTOIMMUNE El sistema immunolgic ataca a la glndula tiroides. Qu augmenta el risc de la tiroiditis autoimmune? -Historial familiar d'una malaltia autoimmune. -No consumir suficient iode a la dieta. -Estrs. -Fumar.
 11. 11. HIPERTIROIDISME La glndula de la tiroides produeix molta hormona tiroidea. Signes i simptomes: -Nerviosisme, intranquillitat. -Cansansi, acalorament. -Diarrea. -Tremolors i ritme cardiac accelerat. -Prdua de pes i fam desprs de menjar. -Ulls sobresaltats.
 12. 12. HIPOTIROIDISME La glndula de la tiroides no produeix suficient hormona tiroidea. Signes i simptomes: -Debilitat, dolor muscular o de les articulacions. -Pell seca, escamosa o ungles i cabells fins. -Canvis en la veu. -Augment de pes. -Somnolncia o problemes per pensar clarament. -Ritme cardiac lent o dificultat per a respirar.
 13. 13. DIAGNSTIC I TRACTAMENTS Els exmens de sang. Un ultrasons. Un escan de la tiroides. Una biopsia d'agulla fina. Medicaments. Una forma radioactiva de iode. Una cirurgia.
 14. 14. S'HAURIA DE COMUNICAR URGENT SI... Tens mal al pit o dificultat per a respirar. El teu cor revoltetja o se sent inquiet. Tens dificultat per xerrar, problemes amb l'equilibri o per caminar, o no pots pensar clarament. Tens inflamaci a les cames, turmells o peus. Sents que et vas a desmallar o tens una convulsi.