of 24 /24
PINK ARMY AARHUS ARTILLERY - PORTFOLIO

Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

Embed Size (px)

DESCRIPTION

En præsentation af Pink Army Aarhus ARTillery på Dansk

Text of Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

Page 1: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

PINK ARMY AARHUS ARTILLERY - PORTFOLIO

Page 2: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

PINK ARMY AARHUS ARTILLERY JANUAR 2011

Page 3: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

Om P.A. Aarhus ARTilleryPink Army er et internationalt street art-projekt, der vender sig mod krig. Der er ca. 15 forskellige afdelinger samt en del løs-gængere spredt ud over Europa og Nord Amerika.

Pink Army kommunikerer med offent-ligheden ved at efterlade små lyserøde plastiksoldater i gadebilledet og over MySpace-profiler. Til dette formål tages der billeder og små film af aktionerne, der i Pink Army kaldes invasioner, og som lægges ud på de forskellige afdelingers profiler. Internt kommunikerer de forskellige afdelinger også over MySpace.

Pink Army Aarhus ARTillery er en selvstændig fraktion af Pink Army - hvis arbejdsmetode består i at sammenkoble fredsaktioner eller sociale events med rele-vante, historiske mærkedage, begivenheder eller specifikke steder som f.eks kaserner og museer.

Dette gøres ved at placere de lyserøde legetøjssoldater i gadebilledet, i landskabet eller i udvalgte rum og på steder, der knyt-ter sig til de mærkedage og den historie, som ARTelleriet vil fortælle.

Invasionerne følges op med fotos samt en tilhørende BLOG-tekst på www.myspace.com/aarhusartillery, der sætter begivenhederne, street art-eventen og kampen mod krig og ufred i et underfundigt og til tider provokativt samspil med en kunstnerisk og narrativ dis-kurs. Humor, ironi og ordspil er ARTilleriets skarpeste våben, hvilket har bevirket at ARTelleriet i ny og næ er blevet sammenlignet med både Marx Brothers og MontyPhyton.

BorgerinddragelseKunst kan facilitere borgerinddragelse på nye måder, og borgerinddragelse er en central del af Pink Armys virkefelt. En ikke uvæsentlig del af ”hærens” virke er mødet og dialogen med de folk “hærens Generaler” møder på gaden under invasionerne. Borgerne er aktive del-tager/brugere, der er med til at effektuere den kultur og filosofi Pink Army står for. Enhver kan sætte lyserøde legetøjssoldater op i gadebil-ledet som symbol fred, hvilket netop er tan-ken. Soldaterne fungerer derfor som en slags viral formidlingskanal, der ikke blot formidler fredbudskabet, men også peger tilbage på Pink Armygruppen, og de gadekunstevents og udstillingskoncepter gruppen står for.

Cand u-mag. ART, Scarlet PinkgomeryCand kult-hist.., K.K. PearlHarbour SCULPTURE BY THE SEA 2009

Page 4: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

OPERATION Den Gamle By - en historisk betragtningAf Cand.mag. Kult & HistorieK.K. PearlHarbour

Pink Army Aarhus Artillery invaderede den 13. maj 2008 friluftsmuseet Den Gamle By, der er den største (og nogle siger eneste) turistattraktion i Århus. Hæren invaderende museet med styrker, som blev tilpasset målet ved at bruge middelalderlige fantasi-krigere, heste og en stor lyserød drage.

Aarhus ARTillery har gjort det tydeligt, at krig ikke er en moderne opfindelse, men en gammel historie. For måske er der håb om, at mennesket kan lære af fortiden?

I de første tusind år af den danske historie levede næsten alle på landet. Der var kun få byer, der typisk opstod som handelsplad-ser, der siden blev bygget befæstningsanlæg omkring for at beskytte mod fremmede hære og røvere. Indenfor murerne gjaldt der andre regler end udenfor. Det var kongen, der gav byerne deres privilegier og garanterede for sikkerheden, mod til gengæld at få skatter af handel og produktion. I sin syvende invasion tager Pink Army Aarhus ARTillery os en tur med i Den Gamle By - fril-andsmuseet i centrum af Århus. Tilbage til de dage da krig var et håndværk. Soldaterne var bevæbnede med sværd, hellebarder og køller. Man skulle tæt på, hvis man ville dræbe med de våben. Man udsatte sig selv for stor fare, blev smurt ind i modstanderens blod og kunne se den døende i øjnene. Det var kun en meget lille procentdel af be-folkningen, der var soldater. Omkring disse professionelle soldater opstod der myter og eventyr. En af de mere populære historier er om ridderen Skt. Georg/ Skt. Jørgen, der vin-der prinsessen og det halve kongerige, fordi han i tapper kamp dræber en hadefulde drage.

Siden er der sket en masse med krigshånd-værket. Halvdelen af en mandeårgang indkaldes og lærer at være soldater. Den teknologiske udvikling gør, at man kan dræbe på stor afstand. Sværdet er blevet afløst af gevær, kanoner og raketter.

EKSEMPEL PÅ BLOG-TEKST: 7. Invasion: OPERATION Den Gamle By

Page 5: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

Hesten er blevet afløst af flyvemaskiner og tanks.

Og dragen? Den er blevet afløst af nye myter om terrorister og religiøse fanati-kere, der truer os alle.

Page 6: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio
Page 7: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

FOTOS FRA INVASIONER: DEN GAMLE BY, MINDEPARKEN, RÅDHUSET ÅRHUS

Page 8: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

FOTOS FRA INVASIONER: RÅDHUSET ÅRHUS, ÅRHUS HAVN, FREDENSGADE (Something is rotten in the state of Denmark) OG LANGELANDSGADE KASERNE

Page 9: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

INVASIONER I UDLANDET: GRØNLAND, DUBLIN, SINAI

Page 10: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

MØDET MED FOLK

Page 11: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio
Page 12: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio
Page 13: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

PERLEPLADER, STICKERS OG PASTE UPS: PINK ARMY AARHUS ARTILLERY

Page 14: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio
Page 15: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

GADEKUNSTDAGE: SAMARBEJDE MED FLUEHUSE (Pinkus Soldatus i fluely)

Page 16: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

STREETHEART BEATS 2010 KØBENHAVN: AARHUS ARTILLERY OG FLUEHUSESTREETHEART BEATS 2010 KØBENHAVN: AARHUS ARTILLERY OG FLUEHUSE

Page 17: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

WORKSHOP: JAN VORMANN: MED LEGO SKAL ÅRHUS GENOPBYGGES

Page 18: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio
Page 19: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

UDSTILLINGER: RUMKAMMERAT KØBENHAVN

Page 20: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio
Page 21: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

UDSTILLINGER: GODSBANEN ÅRHUS & GALLERI FOX BELLY VEJLE

Page 22: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio
Page 23: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio

HELSIDEFOTOS:

MARSELISBORG SLOT, ÅRHUSGELLERUP, BRABRANDSTRØGET ÅRHUSBOTANISK HAVE, ÅRHUSRUMKAMMERAT, KØBENHAVNRUMKAMMERAT, KØBENHAVNGALLERI STALD, KØBENHAVN

FOTOGRAFER:

GENERAL ROSE DEEPPURPLEGENERAL GRISLINGGENERAL PEARLHARBOURGENERAL PINKGOMERYKONSTABEL UNDERHAKKER

CV FOR PINK ARMY AARHUS ARTILLERY

INVASIONER 2008 - 2011

42 Invasioner lokalt, regionalt, nationalt og internationalt

UDSTILLINGER

Rumkammerat, København1. - 27. aug 2008,Pink Army fællesudstilling

Fox Belly Galleri, Vejle23 - 28. nov. 2008Elektronisk installation - et fællesprojekt udført af Association of Experimental Electron-ics, Helsinki, Finland, Pink Army Aarhus ARTil-lery, Udstillingsstedet Spanien 19 C, Århus og Keller-CEK, Børkop

Århus Godsbane:19. dec. 2009Arrangeret af Bureau Detours

Galleri Stald, Bolsjefabrikken, København27. aug. - 19. sept. 2010Pink Army fællesudstilling

WORKSHOPS:

Gadekunstdage hos Kaospiloterne, Århus:25 april 2010Et samarbejde med Fluehuse (stade for ART-elleriets mindste tropper)

Med Lego skal Århus genopbygges: Århus Kunstbygning: 25. sept. 2010.Street Art workshop med Jan Vormann, Tysk-land

STREET ART SKATTEJAGT:

Streetheart beats, København30 maj 2010Et samarbejde med Fluehuse og Pink Army Copenhanen.

INFORMATION

Page 24: Pink Army Aarhus ARTillery Portfolio