of 14 /14
SIP Sistem Integrat de Construcții

SIP Sistem Integrat de Construcții SIP Sistem Integrat de

  • Author
    others

  • View
    1

  • Download
    0

Embed Size (px)

Text of SIP Sistem Integrat de Construcții SIP Sistem Integrat de

PowerPoint PresentationSistemul SIP
Sistemul SIP reprezint o soluie complet de construcii, un sistem integrat ce ofer rezisten excepional i siguran, izolaie termic perfect i protectie acustic.
Rezultatul este un produs predictibil i efficient atât din punct de vedere al resurselor utilizate cât i al costurilor implicate.
Panourile SIP sunt prelucrate, tiate în fabric i livrate pe antier gata pentru instalare. În acest mod sunt înlturate orice imperfeciuni ce ar putea aprea în procesul de constructie. Monitorizat permanent, procesul de fabricare, distribuire i implementare a sistemului SIP este realizat dup standarde superioare de calitate, ajutând la economisirea de materiale, timp i bani.
Panourile SIP sunt realizate dup o tehnologie special adaptat acestui tip de materiale, putând fi utilizate în executarea oricrei construcii, ca perei, planee sau acoperiuri, oferind în acelai timp caracteristici structurale cât i izolaie termic excelent.
Sistemul SIP se adapteaz perfect tuturor categoriilor de cldiri, dup cum urmeaz:
- De tip rezidenial – cldiri noi de case, vile, apartamente, extensii ale cldirilor existente;
- De tip industrial;
- Cldiri cu destinatie special – coli, spitale, alte cldiri aparinand instituiilor publice sau private.
SIP – Sistem integrat de construcii:
Cea mai avansat tehnologie in construcii, recomandat internaional.
Bazat pe panouri SIP pentru perei, planee i acoperiuri, asamblate cu elemente speciale.
Panourile SIP:
Alctuite din dou placi OSB 15 mm la exterior (import Germania) i spum PIR la interior (materie prim Germania/Covestro (Bayer))
Utilizate atât ca elemente de rezisten ale construciei, cât i pentru suprastructur; în acelai timp ofer izolaie termic i protecie acustic maxim.
Sistemul SIP
Tehnologia SIP protejeaz resursele naturale ale planetei, datorit componentelor sale ECOLOGICE I RECICLABILE.
- 65% din materiale sunt reciclabile, putând fi reutilizate dup durata de via a cldirii, comparative cu 25% din material – în cazul construciilor de beton, 35% din materiale – în cazul construciilor pe structura de oel, 65% din materiele – în cazul construciilor din lemn..
- Protecia mediului prin reducerea produciei de fier, ciment i agregate.
Întrucât elementele componente ale sistemului integrat SIP provin dintr-o singur surs, impactul asupra mediului este semnificativ redus.
- Din punct de vedere al polurii aerului i apei, a emisiilor de gaze i CO2, comparative cu sistemele convenionale pentru construcii, atât pe durata procesului de construcie cât i pe intreaga durat de via a cldirii (ca urmare a eficienei energetice excelente i a etaneitii)
- Din punct de vedere al transportului de materiale i a deeurilor rezultate în urma procesului de construcie.
Panourile SIP sunt inchise ermetic oferind un control exact asupra calitatii aerului din interior, protejandu-va de alergeni, umiditate sau praf.
Fiind compatibil cu sitemele fotovoltaice i solare, tehnologia SIP reprezint cea mai bun soluie pentru construciile GREEN.
Caracteristici generale
Eficiena energetic:
Datorit componenei i a straturilor omogene ale materialelor, panourile SIP au o rezisten termic (R) mai mare decât în cazul soluiilor convenionale de construcie, ceea ce presupune o performan termic excelent, rezultatul fiind regsit în valoarea redus a facturilor lunare de energie termic.
Siguran i rezisten:
Rapoarte ale universitilor de specialitate au confirmat superioritatea net a construciilor SIP faa de cele convenionale, din punct de vedere al rezistenei impecabile atât la factorii de vreme cât i de timp. Indicatorii de rezisten SIP sunt peste limitele acceptate de lege, ca un beneficiu major, chiar dac zona geografic nu este ameninat de calamiti naturale, sigurana conferita de o construcie SIP este garantat.
Panourile SIP sunt complet proiectate i fabricate conform standardelor de calitate în vigoare, asigurând dimensionarea corect i toleranele adecvate, prin urmare produsul final care ajunge pe antier este exact i fr defecte.
Pereii sunt considerai elemente structurale i pot fi utilizai pentru construirea mai multor etaje.
Durata de via tiinific a construciilor SIP este de 60 de ani, comparativ cu cea a construciilor clasice, care este de 50 ani, prin structura oferit. Se armonizeaz perfect cu mediul exterior i interior, cldirea având durabilitate în timp, scutindu-v de complicaii suplimentare legate de reparaii i ajustri.
Eficiena costurilor i Economia de timp:
Panourile SIP sunt prelucrate direct în fabric, ceea ce presupune planificarea exact a costurilor de construcie i a cantitilor de materiale necesare, fiind eliminate pierderile de materiale ori surprizele neplcute din partea contractorilor.
De asemenea aceasta ofer eficient maxim a costurilor de mentenan pe intreagaa perioada de via a construciei, ceea ce va asigura economisirea substanial a costurilor cu energia termic, reparaiile sau modificrile designului.
Pereii SIP sunt portani i izolai termic, care pot fi livrai i instalai în dimensiuni mari (12 m x 3 m), ceea ce înseamn c structura construciei este realizat mult mai rapid decât prin metodele tradiionale de construcie.
Aceast metod permite, de asemenea, obinerea unui program mai previzibil, livrrile pot fi programate cu exactitate, iar perioada de construcie este clar cunoscut.
Materiile prime i prezentarea panourilor
Spum PIR:
- Produs în fabric noastr, pe baz de materiale furnizate de Covestro (Bayer) exclusiv pentru firma noastra. Suntem titularii exclusivi la nivel mondial ai licenei comerciale asupra spumei PIR.
- Cel mai bun coeficient de conductivitate termic din categoria materialelor termoizolatoare
(λ = 0.024 W/mK)
- Grosime: 90 mm, 120 mm, 150 mm, 180 mm, 210 mm
- Densitate: 46 kg/m3
- Produse din materiale biodegradabile
- Green - protejeaz mediul înconjurtor
Caracteristici tehnice
Proprieti termice:
• Eficiena termic
Performan încrcare axial Construcie
FR60 6.33 15 mm plci de gips carton fixate direct pe panou de
150 mm
Rezisten Unitate
Rezistena(3) (B) (minim 45 mm) kN.m 6.9 6.9 6.9
Concentraia axial concentric(4) kN.m 65.2 83.5 102.2
Fora axial excentric(4) (5) kN.m 55.5 69.7 75.3
Rigiditate
N.mm2 1.10E+12 1.60E+12 2.10E+12
Elperm pentru deformarea pe termen lung
N.mm2 Elinst /(1 +1.87)
GAperm N GAinst /(1 +6.45)
Panou Rw + Ctr 24 db
Panou + Plac de gips carton + Membran Rw + Ctr 50 db
Exemplu de calcul al valorii U
* Exemplu U-value SIP 150 mm
* Exemplu U-value SIP 180 mm
Specificaii livrare perei i eficiena timpului în finalizarea proiectului
Pereii se pot livra finisai, la interior cu barier de vapori i plci de rigips, iar la exterior cu
membran anti-condens i orice sistem de placare exterioar propus în funcie de bugetul
clientului, cu trasee electrice i cabluri premontate. Uile i ferestrele pot fi de asemnea furnizate
la cererea clientului, premontate.
Capacitatea de producie a fabricii este de aproximativ 1000 m2 de panouri în funcie de grosimea panouluii/sau 1000 m2 de perei finisai pe zi, rapiditatea de execuie este eficient din punct de vedere al timpului, de exemplu o echip format din 5 persoane (cu ajutorul unei macarale tip Spider crane), pot monta12 m lungime x 3 m înlime (36 m2) la fiecare 20 de minute.
Pereii sunt fabricai i asamblati dup standarde impuse de fabrica, în diferite dimensiuni de pân la 12 m lungime i 3 m înlime în funcie de specificaiile proiectului.
Exemple imobile cu mai multe etaje
Reele instalaii sanitare i termice
Atât reelele sanitare, cât i cele de înclzire sunt executate de la fundaii pe vertical printr- un zid fals pân la etajul urmtor i orizontal prin structura intermediar a pardoselii dintre etaje.
* În cazul direciei verticale, peretele va fi livrat fr placa de ghips instalat în poziia peretelui fals necesar (acest perete fals trebuie s fie ridicat la faa locului)
* Conform reglementrilor, reelele sanitare i de înclzire nu pot fi rulate în interiorul panoului SIP, prin urmare trebuie s fie trecute prin perei falsi i etaje intermediare.
Structur plafon între etaje:
Acoperis
With this system you can achive a flat or inclinated roof according to the design, without any limitations
Examples following:
Fundatie
Cu acest sistem orice tip de fundaie de beton cu sau fr subsol poate fi folosit fr limitri.
Specificaiile materialului utilizat, beton i armtur sunt conforme cu calculul structural al
inginerului responsabil. Orice lucrri de fundaie trebuie finalizate folosind beton
Certificate
tehnic
termica