Click here to load reader

Paragrap Deduktif Lan Induktif

  • View
    92

  • Download
    15

Embed Size (px)

Text of Paragrap Deduktif Lan Induktif

  • Huruf/aksara

    Tembung

    Ukara

    Paragrap/alinea

    Karangan/wacana/karya tulis

  • Ukara baku :ukara ingkang dados dhasaripun paragrap utawi ingkang dados pokokipun paragrapUkara panerang : ukara ingkang njlentrehaken/nerang aken ukara baku supaya maksudipun ukara baku punika saged dipunma ngertos dening tiyang ingkang maos

  • 1. Paragrap deduktif Paragrap ingkang nggadahi ukara baku/utama wonten sisih ngajeng kasusul ukara-ukara panerang/panjlentreh2. Paragrap induktif Paragrap ingkang ukara baku/utamanipun wonten sisih wingking kawiwitan ukara-ukara panerang

  • Paragrap deduktif Paragrap induktif

    Ukara baku.

    Ukara panerang

    Ukara panerang

    .Ukara baku

  • Paragrap deduktifParagrap induktifUmum khususWiyar ciyutSebab akibatAwrat gampilabstrak konkkretKhusus umumCiyut wiyarAkibat sebabGampil awratKongkret abstrak

  • Nggadahi kohesi(nyambung babagan wujudipun(bahasa)/aspek gramaikal. ukara kedah nyawiji jumbuh saking wujudipun/basanipun Titikanipun kawontenan kahesi saged dipunpirsani saking ukara-ukara ingkang migunakaken 1)Tembung panuduh/panunjuk a) panuduh panggenan(iki,iku,kuwi, kae,lsp) b) Panuduh wekdal : saiki, kalawingi, benjang, awan, bengi, lsp 2) Tembung Sesulih/kata ganti orang a)Tembung sesulih utama purusa :aku,kita, b)Tembuh sesulih madya purusa : kowe, c)Tembung sesulih tripurusa: dheweke, 3) Ngambali tembung ingkang dados underaning ide pokokNggadahi koherensi (nyambung babagan suraosing /isi) Sedaya ukara kedah nyawiji sami nyengkuyung topik