Reunió aula 2n 17 18

 • View
  218

 • Download
  1

Embed Size (px)

Text of Reunió aula 2n 17 18

 1. 1. Escola Les Fonts Argentona Segon Ed. Primria
 2. 2. BENVINGUDA I PRESENTACI DELEGADES/DELEGATS DAULA CICLE INICIAL : OBJECTIUS LHBIT LECTOR RECURSOS HUMANS ORGANITZACI HORRIA SEP ESTRATGIES METODOLGIQUES DEURES PLANNING IMPLICACI I ACOMPANYAMENT DE LES FAMLIES NATACI SORTIDES I COLNIES HBITS COSES A RECORDAR RELACI FAMLIA ESCOLA TORN OBERT DE PARAULA
 3. 3. Objectius - Una millor comunicaci entre les famlies, l'AMPA i lEscola. - Poder actuar ms rpidament i collectivament. - Cohesionar els collectius de lescola. Tasques Aquests representants tenen la funci de potenciar la comunicaci escola-famlia i es reuneixen amb lEquip Directiu per tractar aspectes de la vida escolar (ex: festes i celebracions escolars). Necessitem: Dues famlies de cada grup dalumnes que sofereixin com a representants i que exerceixin les funcions de delegat o delegada de curs. Moltes grcies.
 4. 4. Els objectius, continguts i criteris davaluaci aix com les competncies bsiques, estan definits de manera prescriptiva. PRIORITZEM: 1r Mecnica lecto-escriptura. 2n Continuem treballant la lectura posant laccent en la lectura expressiva (interrogaci, exclamacions, punts suspensius) i la comprensi, necessria en tots els aprenentatges. RECURSOS DE LECTURA: Suport de lectura individualitzat Biblioteca daula i descola Lectura sistemtica, ...
 5. 5. Tutores 2n A Lorena Expsito 2n B Roser Quesada Especialistes Ed. Fsica: Almudena Gmez Angls: M Rosa Ramntol Msica: Xavier Dangla
 6. 6. s un paquet dhores que preveu el Departament per atendre a lalumnat i la seva diversitat. FINALITAT: - Afavorir i adquirir el procs de lectura, comprensi i escriptura. - Afavorir i adquirir habilitats matemtiques. - Afavorir ladquisici dhbits de treball, dorganitzaci i destudi. MODALITATS: - Ampliaci de lhorari lectiu pels alumnes de Primria (2n i 6). - Intervenci de dos mestres dins laula per afavorir el seguiment de tot lalumnat.
 7. 7. DOS MESTRES A LAULA MATEMTICA MANIPULATIVA RACONS DE TREBALL/RACONS DAULA PROJECTES TREBALL COOPERATIU
 8. 8. Atendre i augmentar el suport a tots els alumnes de laula. Garantir una atenci ms personalitzada. El mestre de suport porta lactivitat i el tutor fa suport als qui ms ho necessiten o al grup en general o a linrevs.
 9. 9. En laprenentatge de les matemtiques intentem que els alumnes segueixin el segent procs: Observar i manipular. Imaginar mentalment les observacions i experimentacions. Representar-les grficament amb dibuixos o amb esquemes. Verbalitzar-les en llenguatge oral. Escriure-les. Representar-les en llenguatge matemtic. Matemtica manipulativa
 10. 10. Permeten a lalumne/a treballar de forma autnoma, individual o en parelles, en diferents espais dins de laula, amb material divers i amb continguts que ja sn coneguts. Cada rac t un objectiu i una tasca diferent. Els alumnes escullen i es planifiquen la tasca. Els racons solen ser rotatius, i els alumnes hi van passant, tot i que no cal que passin per tots ni que facin les mateixes tasques en cadascun dells.
 11. 11. Organitzar els continguts des duna perspectiva globalitzadora. Fer protagonistes als alumnes. Donar rellevncia al treball cooperatiu. Activar la comunicaci a travs del petit grup de treball i portar les idees i conclusions al gran grup. Avaluaci conjunta i autoavaluaci dels aprenentatges.
 12. 12. Sestructuren les tasques a fer, per a cada grup i tamb de forma individual. Cada grup t uns rols a distribuir. Depenent de lobjectiu sorganitzen diferents tipus de treball, amb diferents tcniques. Requisits: que els alumnes siguin responsables a nivell individual, per desprs assumir la responsabilitat del grup. que spiguen desenvolupar habilitats socials: escoltar, intervenir, treballar a partir dunes normes, etc. que siguin autnoms en les tasques i decisions.
 13. 13. Llibre de la Biblioteca dAula. Lectura sistemtica (acompanyament). Mecnica de la lectura: lectures de suport (refor). Llibreta del pensament. Feina de matemtiques o llengua. Treball de recerca.
 14. 14. Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Mat PORTEN: Lectura, feina de matemtiques o llengua i Llibreta del Pensament. PORTEN: Lectura PORTEN: Llibre de lectura (per fer el canvi) PORTEN: Lectura Equipaci Ed. Fsica (piscina fins el 15 de desembre) Tarda SENDUEN: Lectura SENDUEN: Lectura SENDUEN: Llibreta del Pensament Llibre de lectura SENDUEN: Lectura, feina de matemtiques o llengua * Recordeu que cada dia han de portar la carpeta i la llibreta viatgera.
 15. 15. Acompanyar els nens i nenes: llegir amb ells, mirar qu han fet per veure si han acabat i, si sescau, fer les correccions davant seu. Vetllar per la PRESENTACI CORRECTA: bona lletra, claredat, full net i sense taques, amb nom i cognoms i data llarga,... Les feines es fan AMB LLAPIS i es PINTEN AMB COLORS, no amb retoladors ni bolgrafs. No es pot donar per finalitzada una tasca si no est pintada. Disposar dun ESPAI DE TREBALL on pugui estar tranquil/la, ben illuminat i amb els estris necessaris per realitzar-los (1 tcnica destudi). TASQUES QUE ES REALITZARAN DE MANERA SISTEMTICA: Lectures, Llibreta del Pensament, activitats de matemtiques o llengua, poema del mes.
 16. 16. Procureu un bon esmorzar abans de venir a lescola Reguleu els horaris de son Ajudeu-los a saber estar en diferents situacions Informeu-los daquelles activitats que han de fer al llarg del dia Llegiu diriament plegats a casa Animeu-los a escriure (llistats, avisos , recordatoris, mails,...) Aprofiteu situacions de la vida quotidiana per potenciar el seu raonament ( problemes matemtics, situaci temporal, jocs de taula ... ) Ajudeu-los a cercar informaci sobre els Projectes Reviseu la Llibreta viatgera i feu-la servir com a element de comunicaci Ajudeu-los a ser respectuosos amb les pautes de convivncia i funcionament de lescola Pregunteu-los si durant el dia shan fet una pregunta interessant
 17. 17. Inici: 15 de setembre Acabament: 15 de des. Sessions: 12 sessions (45) Horari: divendres 11:00 a 11:45 Portes obertes als pares (pendent de confirmaci)
 18. 18. PRIMER TRIMESTRE: 09/11/2017 Teatre a La Sala. Mobilus 15/11/2017 Figueres Teatre Museu Dal. Surrealitzat SEGON TRIMESTRE: 15/02/2018 Teatre a La Sala. Canons de mar 16/03/2018 El Corredor. El bosc a la primavera TERCER TRIMESTRE 16/04/2018 Centru Parroquial. Cinema en angls 07/05/2018 Plaa Nova. Fem dansa 15/05/2018 Teatre a La Sala. El llop i les set cabretes * Musiquetes a La Sala
 19. 19. Lloc: Camp dAprenentatge de la granja Escola Les Obagues de Juneda Dates : 30, 31 de maig i 1 de juny Objectiu: Viure i experimentar la vida rural (agricultura i ramaderia) tenint en compte criteris de sostenibilitat, respecte i preservaci de lentorn. .
 20. 20. Document al bloc de bones prctiques
 21. 21. La puntualitat s un valor de respecte vers els altres que treballem des de l'escola i per al qual us demanem la vostra collaboraci. I per tant, preguem PUNTUALITAT en les entrades i sortides de l'escola.
 22. 22. RETARDS : Quan un alumne arriba tard a lescola, caldr que el pare/mare signi un justificant que li facilitaran a secretaria. OBLITS : En cap cas es portar a laula material oblidat a casa pels alumnes. Hem de fomentar la responsabilitat. ABSNCIES : S'hauran de justificar amb una nota escrita i signada pel pare, mare o tutor legal de l'alumne.
 23. 23. Una capsa de mocadors de paper. Bata i abrics amb una VETA LLARGA per poder penjar-la b al penjador. Si es queden a menjador, caldr portar una altra. Les portaran el divendres a casa per rentar. Motxilla senzilla, sense rodes, fcil de penjar i adequada a la mida del nen/a. (Tot marcat amb el nom de lalumne) Qu han de portar?
 24. 24. Els pares han daportar al centre una RECEPTA O INFORME MDIC on consti el nom de lalumne/a, la dosi i el nom del medicament a prendre. Els pares han de portar un escrit o sautoritzi al personal del centre perqu administri la medicaci prescrita al fill/a, sempre que SIGUI IMPRESCINDIBLE la seva administraci sigui en horari escolar. MOLT IMPORTANT: Des de l'escola no podem administrar cap mena de medicament sense la cpia de la recepta mdica i l'autoritzaci de la famlia.
 25. 25. En el cas de que detecteu polls al cap us preguem que ho comuniqueu a lescola, inicieu rpidament el tractament i tingueu el nen/a a casa fins que shagi solucionat el problema. Lescola lliurar una circular orientadora del tractament a seguir i de la previsi necessria. Els nens sn molt susceptibles a les infeccions i a encomanar-se fcilment daquelles malalties que poden tenir els seus companys. s per aix que no podem acceptar a lescola nens/es amb febre o qualsevol altra circumstncia que pugui suposar linici o el desenvolupament duna malaltia.
 26. 26. Joguines i altres No es poden portar joguines a lescola, ja que poden interrompre el normal funcionament de les activitats, si es dna el cas seran retirats per part del mestre /a. Noms poden portar cromos i sempre sota la responsabilitat del nen/a.
 27. 27. 1. Comunicaci davisos i eventualitats: Preguem que tots els avisos es facin per mitj duna nota escrita a travs de lagenda. 2. Entrevistes amb els tutors o tutores: Es fa, com a mnim, una entrevista anual per fer el seguiment del procs evolutiu i daprenentatge del vostre fill/a i una altra en acabar el curs. 3. Horaris dentrevistes: Dimarts de 12:30h a 13:30h Les setmanes del 27 al 30 de novembre i del 19 al 23 de mar es dedicaran ntegrament a la realitzaci dentrevistes.
 28. 28. Es lliurar un informe al final de cada trimestre. s molt important que els retorneu lltim full signat dins del sobre tan aviat com pugueu. 5. AMPA: Collabora en la compra de llibres socialitzats. Subvenciona part dalgunes activitats com piscina i angls. Dotacions equips TIC Escola