Reunió pares mares tercer curs 2010-2011

 • View
  285

 • Download
  1

Embed Size (px)

Text of Reunió pares mares tercer curs 2010-2011

 • REUNI DE PARES I MARES CICLE MITJ19 DOCTUBRE 2010

 • 1. PRESENTACI DEL CICLEAssignatures/mestres:Llengua Catalana: Anna (Rosa) Llengua Castellana: Montse/Maite Matemtiques: CarolinaMedi Social, Natural i Cultural: AnnaAngls:David (Anna F)Educaci Fsica: DaniPlstica:Carolina/DolorsMsica:EvaInformtica:CarolinaReligi:Eva M.Ensenyaments Alternatius: CarolinaAula acollida : GemmaEducaci especial (inclusi a l aula) : Glria SHAN PRIORITZAT: ELS DESDOBLAMENTS I LACTUACI DE DUES MESTRES A LAULA EN L REA DE PLSTICA.

 • 2. PROJECTE DESCOLA VERDACUIDAR EL PLANETA RESPECTANT I ACTUANT.TREBALL DE LENTORN PROPER LLIGAT AMB LREA DE MEDI.ANIMAL I ARBRE AMIC DE LA CLASSE(lldriga-cirerer d arbo)L HIVERNACLE hort-.PROJECTE EDUBOSC .ARBRES SINGULARS DEL MUNICIPI(sequoia Can Pere)COMIT AMBIENTAL.REUTILITZACI DE LLIBRES.PLA DE CONSUM DE FRUITA A LES ESCOLES.

 • 3. CARACTERSTIQUES DEL GRUP CLASSEAspectes positius:Grup dinmic.Grup heterogeni.Lespontanetat.Aspectes a reforar:Respecte vers els altres.Responsabilitat.Latenci a les classes.

 • 4. 0BJECTIU DEL CURSContinuaci de lobjectiu del curs passat.POTENCIAR LA INTERCOMUNICACI ENTRE TOTS ELS MEMBRES DE LA COMUNITAT EDUCATIVA.

  PGINA WEB: http://ceipguilleries.org/

 • 5. OBJECTIUS DEL CICLEProcs dadaptaci: nous canvis, nous reptes.s de lagenda (revisi diria). Gesti del temps lliure ( TV)Deures: (famlia/escola acci compartida)VERD:Lactivitat lha fet tot sol/a.TARONJA: Se lha hagut de fer petits ajuts o aclariments.VERMELL: Ha necessitat constantment el suport de ladult.

 • AVALUACIQU VOL DIR AVALUAR PER COMPETNCIES? Lavaluaci per competncies s aquella que permet a l alumnat ser conscient del seu progrs i alhora dels propis errors.

  Aprenentatge i avaluaci tradicional escoltar copiar memoritzar respondre

 • Aprenentatge i avaluaci competencialpreguntar parlar comprendre discutir aplicaropinar

  QUIN SER EL BON ALUMNE?Aquell que sap molt ? NOAquell que sap buscar , trobar i tractar la informaci.

 • QU DEMANEM A UN ALUMNE COMPETENT?1. FER RECERCA I TROBAR INFORMACI2. SELECCIONAR LA INFORMACI QUE INTERESSA3. ANALITZAR I SINTETITZAR AQUESTA INFORMACI4. PENSAR COM PRESENTAR UN TREBALL5. ORGANITZAR EL TEMPS PER FER LA TASCA6. PENSAR QUINS RECURSOS T

 • CRITERIS D AVALUACIAvaluarem els alumnes perqu demostrin diferents nivells d abstracci:Coneixement : recordarComprensi: fer seuAplicaci: usar en altres situacionsAnlisi crtica:fa hiptesis,qestionar,solucionar...Sntesi :crear Avaluar : emetre judicis,donar opinions

 • INSTRUMENTS DE REGISTRE- Graelles dobservaci - Anotacions al quadern de registre daspectes a recordar i tenir en compte.- Diari daula- Graelles davaluaci especfica del controlINSTRUMENTS DAVALUACI- Proves orals i escrites.- Observaci directa dels progressos a laula.- Revisi i/o correcci de llibretes i quadernet de treball.- Participaci i implicaci en activitats daula.

 • LAVALUACI DELS CONCEPTES, PROCEDIMENTS, ACTITUDS I HBITS:

  1.CONCEPTES2. DOMINI DE TCNIQUES I PROCEDIMENTS3. ACTITUD Autonomia personal : concentraci i cura del cos

  Hbits de treball i actitud: comprensi i expressi.4. HBITS Relacions socials i convivncia: respecte i tranquillitat. Relacions amb la mestra : demana ajuda quan cal.

 • A lhora de donar una nota final creiem que s molt important que hi hagi un equilibri entre els quatre apartats (conceptes, procediments, actituds i hbits). Daquesta manera avaluarem la progressi global de lalumne, tenim sempre en compte el seu punt de partena. Percentualment, aplicarem un 25% a cada apartat.Aquest curs hi haur 3 informes d avaluaci i quedaran repartits cada 12 setmanes .

 • OBJECTIUS PER REESLLENGES:

  Parlar i conversar Escoltar i comprendre Llegir i comprendre Escriure Coneixements de la llengua i el seu aprenentatge.

 • MEDI NATURAL, SOCIAL I CULTURALLentorn i la seva conservaci El mn dels ssers vius Les persones i la salut Persones, cultures i societats Canvis i continutats en el temps Matria i energia Entorn, tecnologia i societat UP 1 : El poble (sortides a l entorn)UP 2 :Un poble diferent : Nria (colnies)UP 3: L aigua , un b escs ( la Tordera )UP 4: Les roques i minerals .Les principals fonts d energia. ( Collsacabra intercicle) .

 • MATEMTIQUES:Continguts: Numeraci i clcul Relacions i canvi Espai i forma Mesura Estadstica i atzar

  Processos:

  Resoluci de problemes Raonament i prova Comunicaci i representaci Connexions

 • ED. ARTSTICA MSICA

  L' objectiu deltreball de la msica a CMs l'enriquiment i creixementpersonal a travs d 'experincies musicals diverses com:La can, el moviment corporal ,l' audici , la dansa i el llenguatge musical.

  Els alumnes de 3r. juntament amb els de 6actuaran al concert de Sant Ceclia. Cantaran i tocaran peces sota el tema "els drets dels infants".Ser una activitat oberta als pares de 3r. i 6.

 • EDUCACI FSICA

  1.- INSTRUMENTS DE COLPEIG.

  2.- SER CONSCIENTS DE L ESPAI QUE OCUPEN DURANT EL JOC

  3.- REGLAMENTS BSICS

  4.- HABILITATS GIMNSTIQUES

  5.- LLANAMENTS

  6. L ATLETISME 7.- EL RITME I L EXPRESSI CORPORAL

  8.- FORA, RESISTNCIA, FLEXIBILITAT I VELOCITAT.

  9.-LA COORDINACI DELS SEGMENTS CORPORALS.

  10.- L ACTITUD DE RESPECTE.

 • LA METODOLOGIA UTILITZADALA DURACI DE LES SESSIONS.LES SESSIONS ES DIVIDEIXEN EN 4 PARTS.VALORACI INICIAL.SEGUINT DUES DIRECCIONS:DALL SIMPLE A ALL COMPLEXDALL GLOBAL A ALL ESPECFICMOTIVACI.L'ACTUACI DEL MESTRE.

 • RELIGI- Identificar les parts de la Bblia- Descobrir la importncia dels llibres per transmetre la cultura.- Conixer trets fonamentals de l Antic i el Nou Testament. - Aprendre a buscar algunes citacions bbliques. - Valorar la Bblia com a llibre sagrat. - Descriure fets principals de la vida de Jess

  Es valorar molt:- L' actitud oberta davant els continguts, objectius i procediments de l' assignatura. Entendre que l' hora de religi cal estar atent i cal treballar igual que en una altre assignatura comuna com pot ser catal, matemtiques, medi, etc. Hi ha uns continguts a fer i uns objectius per assolir com en totes les altres matries. (molt important)- El respecte vers els companys i el/la mestre/a.- Tenir una bona actitud en general alhora de classe. (molt important)Utilitzem:- Fitxes preparades, amb exercicis per fer en les mateixes fitxes.- No usem ni llibres ni llibretes.

 • ALTERNATIVAEls objectius a treballar a classes dAlternativa sn:Millorar lautoconeixement a travs de les emocions.Reconixer les emocions dels altres a travs de lempatia.Potenciar la regulaci davant de determinats fets.Treballar les habilitats per conviure en societat.Identificar una comunicaci assertiva i posar-la en prctica.Valorar lescolta atenta per millorar les relacions.Treballar el respecte vers la diferncia dels altres i la dun propi.Potenciar lautoestima i la cohesi de grup.Metodologia:A travs de realitzacions de murals, fitxes i, sobretot, fent servir lexpressi oral a la vegada que la comprensi oral.

 • EDUCACI VISUAL I PLSTICAExperimentar i indagar tcniques.Expressar idees, experincies i emocions.Conixer i comprendre diferents manifestacions artstiques. Desenvolupar una opini crtica.Intercanviar opinions, idees, experincies,... partint de les prpies produccions i compartint les dels companys.

 • 6. TUTORIAEntrevistes amb les famlies:Com les concertem? Horari datenci als pares:

  Dimecres de 9:00 a 9:55h. ( Tutora de tercer)

  Dimarts de 12:00 a 13:00h (Anna)

  Hi ha la possibilitat de concertar entrevista amb qualsevol especialista.

 • 7. SORTIDES I COLNIES

 • 8. ACTIVITAT DE PISCINAHorari:Dilluns de 16 a 17h ( 1r i 2n trimestre)JustificaciLlista de pares/mares acompanyants

 • Educar s fer-los passar per lexperincia de tenir els seus propis triomfs , fracassos i errors. Hem de conixer les seves qualitats i defectes. Han de ser ells mateixos.

  Grcies per la vostra assistncia i...BON CURS 2010-11!