CVJ Nr 826, joi 26 martie

 • View
  216

 • Download
  0

Embed Size (px)

DESCRIPTION

CVJ Nr 826, joi 26 martie

Text of CVJ Nr 826, joi 26 martie

 • Cotidian regional zz Apare de luni pn vineri n toate localitile Vii Jiului zz Redacia i administraia: str. 1 Decembrie 1918, nr. 100, Petroani (Casa de Cultur)

  www.cronicavj.ro z E-mail: cronicavj@gmail.com z Telefon: 0374.906.687 z 8 pagini z 1 LEU

  Cronica Vii JiuluiFondat 2011 z Anul IV z Nr. 826

  Joi, 26 Martie 2015

  Senatorul Vochioiu,comarul oamenilor

  calificai de firma lui

  Au trecut 20 de anide ct prin RegiaAutonom a Apei din Valea Jiului erauimplementate primeleproiecte cu fonduriexterne i de atunci s-ausuccedat la conducereafirmei din Petroani maimulte nume.

  De unii dintre directori s-au legat adevrate scandaluri, ntimp ce alii sunt ceicare au branat populaia la ap icanalizare. Investiiilenc se deruleaz, darcei de la Apa Serv spunc vor s punctezemomentul celor doudecenii cu o ceremoniecu diplome.

  Important este c nevom ntlni toi, vomface un bilan i vom

  vedea care a fostevoluia acestei societii, nu v ascund faptulc vor fi premiai cu odiplom aniversaroamenii care au muncit pentru aceastsocietate, a declaratCostel Avram,director general SC Apa Serv VJ.

  O ntreag echiplucreaz acum pentru a obine performane,dar nume precum Ioan Gngu-mprat, Mihai Giread, ori Sorin Silaghi sunt cteva care vor fiprezente n data 7 aprilie cnd se mplinesc cei 20 de anide existen a firmei din Petroani.

  DianaDianaMITRACHEMITRACHE

  C onducereaComplexuluiEnergetic Hunedoara aprezentat Consiliuluide Administraie iAdunrii Generale aAcionarilor planul demsuri pentru restruc-turarea societii.

  Acest plan cuprinde,inevitabil, i restructurride personal. Documentula fost transmis i FonduluiMonetar Internaional, astfel nct s se evitelichidarea activitii societii. Noi suntem

  ntr-o situaie de criz intr-o perioad scurt detimp trebuie ntocmit unprogram cu nite msuri

  pe termen scurt. El a fost prezentat CA, AGA,ministerului i a fost transmis FonduluiMonetar. Este un plan demsuri pe termen scurtpornind de la reorgani-zare, are i componentde restructurare, dar nuimediat, care nsemandisponibilizri de personal,o reducere a costurilor i oorganizare eficient aCEH. Situaia este destulde grav i principalulobiectiv este evitarea insolvenei, a declaratConstantin Jujan, directorul general al CEH.

  Planul de restructurarecuprinde disponibilizarea apeste 500 de salariai dincadrul ComplexuluiEnergetic Hunedoara.

  Pentru c a fost unprogram ntomit devechea echip a inclus540 de persoane i nu amfcut alt analiz pe acest segment i nu amdat drumul la planul derestructurare, a mai spussursa citat.

  n prima faz sevorbete de o reorganizarea CEH, punctele de lucruurmeaz a se transforman sucursale i pe acest

  plan de reorganizare se vareduce un anumit numrde personal TESA urmndca o parte dintre acetiacare nu i vor gsi loc demunc s beneficieze deun program de disponibi-lizare, a declarat PetreNica, preedinteleSindicatului Muntele.

  Tot n aceast perioadse ncearc i modificareaunei hotrri de Guvernastfel nct ComplexulEnergetic Hunedoara saib acces garantat nSistemul EnergeticNaional pentru ca acesta s fie meninut pepiaa de energie.

  Monika BACIUMonika BACIU

  D in omer, dornic s se califice pentru o meserie cerut pe piaamuncii, a ajuns la DNA. Un brbat din Lupeni st cu frica nsn, de fiecare dat cnd se uit la televizor, de team s nu l salte ipe el mascaii, mai ales c a fost chemat la DNA s dea declaraii.Omul s-a calificat la firma controlat de Haralambie Vochioiu i acume terifiat la gndul arestului. >>>>>> PPAGINAAGINA AA 3-A3-A

  Dou decenii i zeci de directoriR egia Autonom a Apei Valea Jiului, orimai trziu SC Apa Serv, au fost denumirile sub care s-au gestionat primeleproiecte cu fonduri externe din Valea Jiului,iar la dou decenii de la nfiinare, actualaconducere le face o surpriz celor care au ges-tionat firma. i cheam la o mas aniversar.

  Planul de restructurare de la CEH, trimis la FMI

 • Civa metri,zeci de sacide gunoaieM alurile rurilor dinValea Jiului vor fiecologizate de cei de la ApeleRomne. Zeci de saci plini cumizerii au fost adunai deangajaii Apelor Romne depe malul prului Maleia.

  Situaia este similar pe toatecursurile de ap. Ca n fiecareprimvar dup ce se duc zpezileapar mormane de gunoaie pemalurile rurilor din Valea Jiului itot ca n fiecare an s-a demarataciunea comun mpreun cuGarda de Mediu i cu cei de la

  ISU. S-au fcut deja ieri verificripe raza oraului Uricani. Mine seva merge i se vor verifica cursu-rile de ap de pe raza municipiuluiLupeni iar astzi oamenii notri oechip format din ageni angajaiai SH Petroani participa la igienizarea cursului Maleii, adeclarat Adriana Surdu, inginerSH Apele Romne Petroani.

  Deocamdat, inspectorii Grziide Mediu nu au aplicat nicioamend administraiilor locale dinValea Jiului.

  Deocamdat nu au fost apli-cate amenzi. n urma contoralelorse vor lua msurile legale, a maispus sursa citat.

  Pe timpul iernii zpada ascundemizeriile de pe malurile apelor,ns odat cu venirea primveriicursurile de ap sunt nesate deresturi menajere aruncate la voiantmplrii.

  Monika BACIUMonika BACIU

  Cronica Vii Jiului | Joi, 26 martie 20152 Actualitate

  Editat de S.C. MBD REPORTER MEDIA SRL PetroaniTiprit la SC Tipografia ProdCom SRL Tg-Jiu

  Responsabilitatea materialelor aparine nexclusivitate autorilor

  Materialele marcate Promovarereprezint PUBLICITATE

  Cronica Vii JiuluiWebsite:

  www.cronicavj.ro

  E-mail:cronicavj@gmail.com

  Director:Marius MITRACHEMarius MITRACHE(mitrache_evz@yahoo.com)

  0744.268.352

  Redactor sef: Ileana FIRULESCUIleana FIRULESCUileana.firtulescu@yahoo.com

  Colectivul de redactie: CarCarmen COSMAN-men COSMAN-PREDAPREDADiana MITRACHEDiana MITRACHE(mitrachediana@yahoo.com)Maximilian GMaximilian GNJUNJU(madm3xi@yahoo.com)Monika BACIUMonika BACIUGenu TUUGenu TUU

  Desktop publishing:Geza SZEDLACSEKGeza SZEDLACSEK

  Marketing & Publicitate: Mirabela MOISIUMirabela MOISIU

  COTIDIAN REGIONAL CU CAPITALINTEGRAL PRIVAT - ISSN 1583-5138

  TRADUCTORAUTORIZAT

  Limbile ENGLEZ/ ITALIANStr. AVRAM IANCU 13/38

  Telefon 0728890014

  C onsiliul JudeeanHunedoara va modernizadrumul spre mnstirea Prislop.n ultimele sptmni zeci demii de persoane s-au nchinat lamormntul lui Arsenie Boca.

  Problemele credincioilor ncep din momentul n care doresc sajung la mnstire. n zilele deweekend accesul cu autoturismeledevine imposibil n zona respectiv.Acest lucru a fost remarcat i dereprezentanii Consiliului JudeeanHunedoara care vor astfel s modernizeze infrastructura rutier.

  Accesul spreMnstireaPrislop nmomentul de faconsider c e celmai fierbintepunct al judeuluinostru i n spe-cial la marile sr-btori se aglome-reaz i accesuleste aproapeimposibil i lumeae venit din toat

  ara i ne vede pe noi cei de laHunedoara ce fac, asta facem dmacum startul pentru modernizareainfrastructurii, adeclarat Dorin Gligor,preedintele CJH, ncadrul unei edine carea avut loc luna trecut.

  n weekendul care atrecut au fost la mnstirea Prislop 36de mii de credincioi. inumrul autoturismelora fost unul mare, iarhaosul i blocajele aufost inevitabile.

  Monika BACIUMonika BACIU

  DosarulUricani,fr avocaiicelebriP aula Iacob i asistentulsu Daniel Ionacu nu maivin la Petroani pentru a-ireprezenta pe efii mineriloracuzai de ucidere din culp.Contractul lor a fost reziliat lacererea clienilor, care au optatpentru ali doi aprtori, iarmari procesul a durat mai binede 5 ore.

  Fotii efi ai minei Uricani,Aurelian Ciuc i Drago Moga auali avocai care s i apere i aureziliat unilateral contractul cu PaulaIacob.

  Mari, ncepnd cu ora 14,00, ceidoi au fost reprezentai timp de 5ore de ali doi aprtori, care nici nuau solicitat termen ca s studiezedosarul. Este pentru prima dat cndlucrurile se mic altfel, iar de dataaceasta a fost audiat expertul care a

  fcut contraexpertiza cerut chiar dePaula Iacob.

  Pentru inculpai s-au prezentatali avocai, care nu au cerut timppentru studiul dosarului. Astfel s-aprocedat la continuarea cercetrilorjudectoreti. n acest sens a fostaudiat expertul judiciar timp de 5ore, urmnd ca la termenul din datade 21 aprilie 2015 s fie audiaiceilali experi, a spus LuchianaTomescu, avocat, n acest proces.

  Au fost destule situaii n care niciPaula Iacob, dar nici asistentul suDaniel Ionacu nu au ajuns laPetroani, iar procesul a fost am-nat. De altfel, n februarie, instana ai cerut ca, in situaia n care cei doiar mai lipsi la vreun termen, incul-paii s fie reprezentai din oficiu.Unul dintre avocaii care au preluatcazul este din Petroani, iar cel de aldoilea din Trgu Mure.

  Diana Diana MITRACHEMITRACHE

  CJH modernizeaz drumul spre mnstirea Prislop

 • C elebrul MotelGambrinus, dinzona de la intrarea nDefileul Jiului, a fost laun pas s fie mistuit deflcri, n noaptea demari spre miercuri.

  Pompierii au fost alertaide cei care sunt cazai acoloi, din fericire, nimeni nu afost rnit n incendiu.Proprietarul a rmas doar cu paguba.

  Puin nainte de miezulnopii, pompierii au fost aler-tai prin 112 c la Gambrinuseste un incendiu puternic.Flcrile se ridicau cu putere,iar cei care sunt acolo cazaine spun prin ce au trecut,dup ce au fost evacuai cutot cu bagaje. Eram cucolegii n camer i, la unmoment dat, unul dintre ei avenit i a btut tare n u.Am crezut c e o glum. Amieit la u i ne-a spus carde hotelul, s ne lum

  bagajele i s ieim afar. Amvzut c erau flcri foartemari, am luat bagajele i i-amalertat pe ceilali care eraucazai i am cobort i amsunat la 112, spune AndreiRus, un turist care s-a cazat laacest motel n noapteaincendiului.

  Clienii motelului spun cpompierii au sosit foarterepede i doar o minune afcut ca flcrile s nu mistuientreaga cldire, pentru cacoperiul este dintr-un mate-rial uor inflamabil. Ei au avutnevoi de nu mai puin de 5maini de stingere. Iniial,ne-am deplasat cu douautospeciale cu ap i spumi 10 s