Atrofia cerebrala

  • View
    181

  • Download
    0

Embed Size (px)

Text of Atrofia cerebrala

  1. 1. +4 021 619 11 17 / 0745 430 351 / www.pirasan.ro / doctor@pirasan.ro ATROFIA CEREBRALA TRATAMENT IN MEDICINA TRADITIONALA Atrofia cerebrala denumeste orice degenerare morfologica si functionala a tesutului cerebral, produsa prin distrugerea celulelor nervoase si a legaturilor neuronale. Cand procesul de atrofiere se generalizeaza si afecteaza toata structura cerebrala, se observa si deshidratarea tesutului cerebral si reducerea in dimensiuni a acestuia. In cazul atrofiei focale sunt afectate structura si functiile unei singure arii cerebrale. Modificarile structurii cerebrale perturba viata motorie, psihica si afectiva a bolnavului. Randamentul intelectual se reduce considerabil, in stadiile avansate de atrofie cerebrala ajungandu-se la dementa totala. Cauze Atrofia cerebrala se manifesta intr-un numar mare de afectiuni cerebrale, fiind rezultatul evolutiei acestora. Manifestarile si evolutia atrofiei cerebrale difera de la persoana la persoana, in functie de tipul afectiunilor asociate sau de cauza principala: Contuzii si traumatisme cerebrale Leziuni cerebrale accidentale sau chirurgicale Accident vascular cerebral Paralizie cerebrala (sunt afectate functiile motorii din cauza unor leziuni localizate in zone cerebrale specifice) Boala Huntington (sau alte afectiuni genetice ereditare ce produc o acumulare nociva de proteine in neuroni) Alzheimer Leucodistrofie (afectiune ce distruge stratul protector de mielina al axonilor) Encefalomiopatie mitocondriala (sunt afectate functiile neuronale de baza) Scleroza multipla (produce leziuni cerebrale, inflamarea si distrugerea mielinei) Boli infectioase (encefalita, abcese cerebrale, neurosifilis, SIDA agentul patogen produce o reactie inflamatorie care distruge neuronii si axonii acestora) Epilepsie Radioterapie in zona cerebrala
  2. 2. +4 021 619 11 17 / 0745 430 351 / www.pirasan.ro / doctor@pirasan.ro Vasculite ischemice cerebrale Migrena Ateroscleroza cerebrala Deficit cronic de irigatie cerebrala Hipo-oxigenare cerebrala Consumul excesiv de alcool sau de substante stuperfiante Diagnosticare Diagnosticul atrofiei cerebrale se stabileste pe baza simptomatologiei specifice, a tomografiei computerizate sau a rezonantei magnetice nucleare cerebrale. Tratament Procedurile de acupunctura si extractele hidroalcoolice din plante sunt utilizate in scheme de tratament speciale, stabilite in functie de conditia bolnavului si de evolutia afectiunii de la debut pana in momentul inceperii tratamentului. Schemele sunt adjustate pe parcursul tratamentului in functie de evolutia pacientului si de reactia organismului sau la terapiile aplicate. Cand afectiunea se afla intr-un stadiu avansat, iar ariile cerebrale sunt puternic alterate de procesul de atrofiere, se izoleaza aceste zone pentru a stopa evolutia afectiunii. Functiile indeplinite de acele arii sunt transferate catre zone de tesut cerebral sanatos. Structura tesutului cerebral din aceste zone este similara cu cea a ariilor initiale. Procedura este posibila prin accesarea zonei cerebrale ce contine informatii despre structura si functiile intregului creier. Creierul realizeaza in timp real o harta a zonelor cerebrale active si a functiilor pe care le indeplinesc acestea si stocheaza informatiile intr-o arie cerebrala specifica. Accesand aceasta regiune din creier, se preiau informatiile necesare pentru transferul functiilor afectate de procesul degenerativ. Regenerarea ariei cerebrale atrofiate este posibila cand tesutul cerebral este partial afectat de procesul degenerativ. In aceasta situatie, regiunile degenerate sunt disfunctionale, insa intr-un stadiu ce permite refacerea vascularizatiei si restabilirea nivelului optim de oxigenare. Procedurile de tratament restabilesc si functiile metabolice locale. Simultan sunt inlaturati factorii care au produs atrofia cerebrala, fenomen ce opreste in primul rand avansarea procesului degenerativ si pregateste tesutul cerebral afectat pentru procedurile ulterioare de relocare a functiilor sau de regenerare a regiunilor atrofiate.
  3. 3. +4 021 619 11 17 / 0745 430 351 / www.pirasan.ro / doctor@pirasan.ro ACUPUNCTURA SI FITOTERAPIA REGINELE MEDICINEI TRADITIONALE Acupunctura este un sistem complex de diagnosticare, tratare si prevenire a bolilor si ocupa un loc aparte in medicina traditionala. Exista numeroase teorii care incearca sa explice mecanismele prin care acupunctura ajuta corpul uman sa se regenereze si sa se vindece, in cele mai multe cazuri in mod miraculos. Principiile sale de actiune insa nu au nici o legatura cu structura anatomica a organismului si nici a sistemului nervos, circulator sau limfatic. TRATAMENTUL AFECTIUNILOR IN MEDICINA TRADITIONALA IMBATRANIREA I De-a lungul timpului, specialistii medicinei traditionale au facut nenumarate cercetari pentru a gasi solutii in tratamentele de prelungire a vietii si stopare a proceselor de imbatranire. Au descoperit ca reusita acestor tratamente este determinata de cativa factori cheie: intretinerea aparatului genital si reproducator la un nivel ridicat de activitate, mentinerea activitatii cerebrale si corporale a individului, prin tratament prelungit cu extracte din plante medicinale pentru fiecare afectiune in parte.