Reunió de pares 1r batxillerat curs 16-17

  • Published on
    08-Feb-2017

  • View
    92

  • Download
    2

Embed Size (px)

Transcript

Reuni de Batxillerat Curs 2014-15

INSTITUT DARGENTONA INS d ARGENTONA11 d OCTUBRE DE 2016

Un nou cam, un nou repte, un nou objectiu a assolir....

Leducaci no canvia el mn, canvia les persones que canviaran el mn

Paulo Freire

ORDRE DEL DIA

Presentaci: Equip Directiu i Equip de TutorsCalendari escolarEls canvis respecte el curs anterior (4t dESO)AvaluaciLes tutoriesAssistncia i comportamentOrientaci professionalActivitats curricularsEl treball de recercaComunicaci amb les famliesLectures i materials de consulta sobre ladolescncia

Junts construm el futur dels vostres fills

Institut DARGENTONA

EQUIP DIRECTIU

Junts construm el futur dels vostres fills DIRECCIAntoni IzquierdoCAP DESTUDISJaume BueraCOORDINADORA PEDAGGICAMerc Rubio SECRETARIMaral Lpez

Institut DARGENTONA

EQUIP DE TUTORS

Junts construm el futur dels vostres fills Tutora B1A: Montse Garcia (professora de Biologia) tut1rbtxa@insargentona.catTutor B1B: Laura Martn (professora de Llengua Catalana) tut1rbtxb@insargentona.cat

Tutora B1C: Llus Arguil (professor de Filosofia) tut1rbtxc@insargentona.catCoordinadora: Lourdes Gispert (professora dEconomia de lEmpresa) coordbat@insargentona.cat

Institut DARGENTONA

EQUIP DE PROFESSORS DEL NIVELL

MATRIES COMUNESLlengua catalana (2h)Esperana Guerrero (grups A i C) Laura Martn (grup B)Llengua castellana (2h) Charo Tbar (grup A,B) i Marta Subirana (grup C)

Llengua estrangera (3h) 1a llengua (angls) ngrid Cervera -Ana Jan (Laura Eroles) Fanny Flores Montse MartnLlengua estrangera (3h) 1a llengua (francs) Gemma GimenoFilosofia (2h)Llus ArguilEducaci Fsica (2h) Esmeralda Arriscado Cincies del mn (2h) Contemporani Montse Garcia (grup A i B) Montse Roura (grup C)MATRIES DE MODALITAT (4h)MatemtiquesCsar Alabau Anna BarnetFsica Maria GuillnCincies de la TerraMontse RouraQumicaTeresa Roig Enric Tormo

EQUIP DE PROFESSORS DEL NIVELL

Junts construm el futur dels vostres fills MATRIES DE MODALITAT (4h) Dibuix TcnicAurora MorcilloBiologia Berta Duran - Montse Garcia Tecnologia Industrial IRamon SalomMatemtiques aplicades a les Cincies SocialsMaral LpezLlat Imma FgolsGrec Imma FgolsEconomia de lEmpresa ILourdes GispertEconomia Lourdes GispertLiteratura CastellanaCharo TbarLiteratura UniversalMireia MorellHistria del mn ContemporaniAsensi Snchez

Institut DARGENTONA

CALENDARI ESCOLAR

Junts construm el futur dels vostres fills Institut DARGENTONA1a Avaluaci: Del 12 de setembre del 2016 al 9 de desembre de 2016 Dies festius: 1 de novembre (Tots Sants) 31 doctubre (lliure disposici) 9 de desembre ( lliure disposici)

2a Avaluaci: Del 12 de desembre del 2016 al 3 de mar de 2017 Dies festius: 27 de febrer de 2017 ( lliure disposici) 3a Avaluaci: Del 6 de mar del 2017 al 21 de juny de 2017 Dies festius: 28 dabril (lliure disposici) 1 de maig ( Dia del Treball) 5 de maig (2a Pasqua)

Proves Extraordinries: 1, 4 i 5 setembre de 2017 VACANCES DE NADAL: del 23 de desembre del 2016 al 8 de gener de 2017 (inclosos)VACANCES DE SETMANA SANTA: del 8 al 17 dabril de 2017 (inclosos)

CANVIS RESPECTE EL CURS ANTERIOR

Junts construm el futur dels vostres fills

1r batxillerat = CURS molt ms INTENS que el 4t dESOOBJECTIU dels vostres fills, els nostres alumnes... ...APROVAR i PODER ACCEDIR A....

2n de batxillerat amb les millors qualificacions possibles Per aconseguir lobjectiu cal que tots treballem plegats

No dubteu a contactar amb nosaltres, sempre que sigui necessari.

1r batx. A Montse GarciaDilluns 13:30h 14:30h1r batx. BLaura Martn Dimarts 11:30h 12:30h1r batx. CLlus Arguil Dimecres 11:30h 12:30h coordinadoraLourdes GispertHores concertades coordbat@insargentona.cat

Institut DARGENTONA

AVALUACI

Contnua, Global i Diferenciada segons les matries.

Segons els criteris davaluaci aprovats pels diferents departaments, la nota dactitud s equivalent a un 10 % de la nota (s a dir, 1 punt).

Aquest punt pot ser restat de la nota de lalumne en cas que aquest tingui una actitud incorrecta.

Tamb cal indicar que segons una norma aprovada a les NOFC, els alumnes de Batxillerat poden perdre un punt de la nota duna matria a partir d'un 10% d'absncies, no justificades, a una matria i faltant a altres matries les hores prvies als exmens. Podeu consultar les NOFC a la pgina web del centre.

Junts construm el futur dels vostres fills

Institut DARGENTONA

Junts construm el futur dels vostres fills

Dates importants,

AVALUACI (continuaci)Institut DARGENTONAEXMENS FINALS, MILLORA i DE RECUPERACIdel 12 al 16 de juny

PROVES EXTRAORDINRIES1, 4 i 5 setembre

Del 12 al 16 de juny es faran uns exmens finals (exmens finals, de recuperaci, millora), que permetran recuperar una part o la totalitat de la matria, evitant a lalumne danar a la convocatria de les proves extraordinries de setembre.17 dOCTUBRE PREAVALUACI (informe de preavaluaci la setmana segent)

Junts construm el futur dels vostres fills

MODEL PREAVALUACI Institut DARGENTONA

MATRIES TRONCALSMATRIES MODALITATVALORACI DELS CONTINGUTS +ACTITUD

Junts construm el futur dels vostres fills

LES TUTORIES

A les tutories es faran activitats dhbits destudi, dorientaci, de treball de recerca i de temes transversals...

A ms a ms, s fonamental:

Continuar amb uns bons hbits destudi a casa i a laula.

Estar atent a les explicacions del professorat i preguntar tots els dubtes.

En definitiva, cal mantenir un treball constant i regular i tenir una actitud positiva i activa.

Institut DARGENTONADossier de tutoria

Junts construm el futur dels vostres fills

ASSISTNCIA I COMPORTAMENT

Institut DARGENTONATot i que no s habitual que al batxillerat hi hagi gaires problemes de comportament, any rere any hem de lluitar amb qestions com:

assistncia, si falten a classe els seus resultats acadmics seran pitjors. manca de puntualitat, sobretot a primeres hores, i entre classe i classe.

En relaci a les faltes dassistncia se seguir el mateix protocol que a lESO.

justificaci de faltes, lmit 1 setmana en tornar a classe; hora de tutoria. paper oficial (metge, especialista, assistncia a examen....)

s de telfons mbils i enregistrament dimatges

Les NOFC de lINS Argentona, aprovades pel Consell Escolar durant el curs 2011- 2012, regulen ls de telfons mbils.

Llei de protecci de la imatge.

Junts construm el futur dels vostres fills

ASSISTNCIA I COMPORTAMENT (continuaci)

Institut DARGENTONA

Dret de vaga

A les NOFC de lINS Argentona, aprovades pel Consell Escolar, es regula el dret de vaga (a partir de 3r ESO i amb autoritzaci dels pares).

Objectes Personals i Material

Sota la responsabilitat dels alumnes (tant en el centre com a les sortides).

Junts construm el futur dels vostres fills

ORIENTACI PROFESSIONAL

Ats que lopci ms triada pels nostres estudiants s fer les Proves dAccs a la Universitat (PAU) i a partir daqu accedir a estudis universitaris, un dels aspectes treballats durant les sessions de tutoria, per tamb des de cada matria, s lorientaci i informaci de qu implica realitzar aquestes proves.

Per altra banda, tamb sorientar i sinformar dels Cicles Formatius de Grau Superior, com a via coherent en acabar batxillerat.

Parallelament durant el present curs acadmic, els alumnes rebran la visita de diferents universitats, les quals mitjanant diferents xerrades informaran lalumnat de les diferents opcions destudis.

Institut DARGENTONA

Junts construm el futur dels vostres fills

LES PAU-2017

El 2017, tant si sha daplicar lexperincia pilot de la revlida prevista a la LOMCE (que aquesta vegada no tindria conseqncies acadmiques) com si, finalment, no sarriba a implantar, els estudiants que finalitzin el segon curs de Batxillerat senfrontaran el juny a una nica prova.

Si la revlida segueix viva, es tractar duna versi adaptada de lactual fase general de les proves daccs a la universitat (PAU).

Si no hi ha revlida, llavors s mantindr la prova actual, amb els canvis indispensables que obliga a introduir el nou currculum vigent.

Daltra banda, amb revlida o sense, les proves constaran tamb duna fase especfica, tal i com ja es fa actualment.

Les matries que ponderaran en aquesta fase, o sigui que permetran aconseguir 4 punts addicionals a les PAU, sn les mateixes que ho faran a les proves convocades per al juny del 2017.

Institut DARGENTONA

ACTIVITATS CURRICULARS 1r BATXILLERATACTIVITATREA ACTIVITATREA Convivncia Gimcana Argentonina Tutoria Treball de Recerca orientaci Tutoria Relacions i Efectivitat Tutoria Creaci dun diari econmic digital? Economia Empresa Emprenedoria i creativitat, tens talent? Tutoria Taller de QumicaQumica Jornada de Portes Obertes UABTutoria Borsa de BarcelonaEconomia i Economia de l Empresa Guerres del mn - Associaci de fotoperiodistes de BarcelonaTutoria Histria del mn contemporani Taller de Mrqueting Economia de lEmpresa Assistncia a un Judici Filosofia Ascenci al MatagallsEducaci Fsica To ShareTutoriaEstada lingstica i cultural (angls) Departament de llenges estrangeresModel de negoci CANVAS Economia de lEmpresaSortida Tolouse (francs) Departament de llenges estrangeresCRG Experimental - Centre de regulaci genmica Biologia Fundaci Guttman Tutoria El Quijote Llengua CastellanaJornada de portes obertes (UdG) Tutoria

18

Junts construm el futur dels vostres fills Institut DARGENTONATecnocampus

Universitat Politcnica de CatalunyaUniversitat de Girona Escola de Turisme de la Barcelona

EUHT- Sant Pol Universtitat de Vic (UVIC)

Universitat Autnoma de Barcelona ESADE - business and law school

XERRADES DORIENTACI DE DIFERENTS UNIVERSITATS

FOMENTEM EL VOLUNTARIAT ENTRE ELS JOVES

Junts construm el futur dels vostres fills

Institut DARGENTONABanc dAliments i Critas

Projecte Solidari 1 Tona per Argentona

PAGAMENT ACTIVITATS CURRICULARSPagament amb targeta de qualsevol entitat al caixer de Banc Sabadell (operaci sense comissi)1. Introduir la targeta2. Ms operacions o Pagaments a tercers (segons el tipus de targeta)3. Introduir el vostre nmero secret i Continuar4. Nmero de lentitat: teclejar 154650 i Continuar5. Confirmar: tecla Continuar6. Prmer en pantalla (opci en funci de la sortida)7. Introduir la informaci addicional (normalment el nom de l'alumne/a)8. Prmer Continuar9. Retirar els dos comprovants (un per al centre i laltre per a la famlia)

Tamb es podr fer una transferncia al compte: 0081-0353-69-0001183629afegint el nom de l'alumne i la sortida i portant el comprovant. En aquest cas, s que hi pot haver comissi bancria per loperaci.Institut DARGENTONAJunts construm el futur dels vostres fills

21

Junts construm el futur dels vostres fills

TREBALL DE RECERCA

El treball de recerca s un treball dinvestigaci que ha de realitzar tot lalumnat de batxillerat. El treball sinicia el primer curs de batxillerat i sacaba el segon (primer trimestre).

Lobjectiu s adquirir coneixements nous en relaci a un tema.s una petita investigaci dun tema.Pot estar emmarcat dins duna matria o pot ser interdisciplinari.Est dirigit per un tutor/a amb qui cal entrevistar-se regularment.Equival a 2 crdits i representa el 10% de la qualificaci final del batxillerat.

Una bona nota en el Treball de Recerca ajuda a obtenir un bon expedient al batxillerat

Savalua tenint en compte lactuaci durant el treball, reunions amb el tutor, material presentat, linforme escrit i la presentaci oral.

Com abordem el Treball de Recerca? sessions preparatries on es treballaran els aspectes ms formals de presentaci, estil, ortografia..., que ha de complir qualsevol treball formal. Tamb durant el segon trimestre els alumnes escullen el tema de la recerca i sels assigna el tutor. La crrega del treball de recerca s important, i s per aix lalumnat hauria de realitzar la part ms feixuga del treball durant lestiu del curs de 1r de batxillerat.

Institut DARGENTONA

COMUNICACI AMB LES FAMLIES

Junts construm el futur dels vostres fills

Com en anys anteriors sutilitzar e-mail com a eina de comunicaci amb les famlies.

Aquesta via de comunicaci servir per informar de:

Circulars informatives de sortides.Circulars informatives de reunions de pares.Comunicats de disciplina.Informaci entre el tutor/a i la famlia.

En el cas de les circulars informatives de les sortides, les famlies rebran en paper a travs del fill, el full de pagament (si cal fer algun pagament) i el dautoritzaci.

En qualsevol cas, preguem es respectin els terminis.

Aquesta via de comunicaci en cap cas exclou daltres (telfon...).

En cas de canvi de-mail cal comunicar-lo a linstitut (tutor o coordinadora de Batxillerat).Institut DARGENTONA

XERRADES PELS PARES

Junts construm el futur dels vostres fills

Institut DARGENTONAEls pares pregunten i els Mossos responen

En aquesta xerrada els pares i mares podran preguntar als agents tot tipus de qestions relacionades amb les xarxes socials i internet segura. Tamb sexplicaran quines mesures poden adoptar les famlies per tenir un major control sobre l's d'internet dels seus fills i filles, quins sn els perills ms freqents, quins sn els problemes que es troben i qu sha de fer per intentar evitar situacions tant d'assetjament escolar, sexual, o situacions que podrien posar en perill els nostres fills i filles.

Adreat a pares de: TOT el centreA crrec de: Mossos dEsquadra Matar Data: 24 de novembre Hora: 19h aprox.

XERRADES PELS PARES

Junts construm el futur dels vostres fills

Institut DARGENTONAPrevenci del consum de drogues a ladolescncia

En aquesta xerrada els agents ens explicaran els tipus de drogues ms habituals; la normativa vigent en drogues legals i illegals a Catalunya; el consum, la tinena o possessi en lloc, via o establiment pblic; el delicte de trfic o afavoriment del consum de substncies estupefaents; lactuaci quan es detecta algun delicte o una infracci administrativa, i el consum de droga i conducci.

Adreat a pares de: 3r, 4t ESO i BATA crrec de: Mossos dEsquadra Matar Data: pendent

LECTURES I MATERIALS DE CONSULTA SOBRE LADOLESCNCIA

Junts construm el futur dels vostres fills

Institut DARGENTONABAYARD, R. T. / BAYARD, J.: Socorro! Tengo un hijo adolescente. Ed. Temas de hoy, Col. Fin de siglo.

FABER, A. / MAZSLISH, E.: Com hem de parlar perqu els fills ens escoltin i com hem descoltar perqu els fills parlin. Ed. Medici.

RIERA, Michael: Padres y adolescentes: ms amigos que enemigos. Ed. Norma.

SALZBERGER-WITENBERG, I. / HENRY, G. / OSBORNE, E.: Lexperincia emocional densenyar i aprendre. Ed. 62.

SURS, Joan Carles: Un adolescente en casa. Consejos para disfrutar con la adolescencia de sus hijos. Ed. Plaza & Jans (2001).

www.edu...